Top 10: messenblokken

Producten door Redactie Ze.nl

Kies voor het gebruik van een stijlvol messenblok bij het opbergen van je messen. Een messenblok kan een heus sieraad op je aanrechtblad vormen! Wanneer je online op zoek gaat naar een geschikt model messenblok, kom je al snel verschillende opties tegen. In dit artikel zetten we de top 10 messenblokken van dit moment voor je op een rijtje. Het biedt inspiratie en toont je de diverse mogelijkheden.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste messenblokken

Bekijk hieronder de tien beste messenblokken van dit moment, sterk variërend in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en de vorm die ze hebben. Welke van deze messenblokken spreekt jou op het eerste oog het meeste aan?

 1. 1

  Coninx magnetisch messenblok van bamboe hout 

  • Goede kwaliteit
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Fraai design

  Prijs tonen

 2. 2

  Coninx houten messenhouder 

  • Handig in gebruik
  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

 3. 3

  BergHOFF messenblok incl. messen 

  • Complete set

  Prijs tonen

 4. 4

  Brabantia universeel messenblok 

  • Fraai design

  Prijs tonen

 5. 5

  Diamant Sabatier Riyouri messenblok incl. messen 

  • Vormgeving

  Prijs tonen

 6. 6

  VDN dubbelzijdig magnetisch messenblok van acacia hout 

  • Fraai Design
  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

 7. 7

  Joseph Joseph Duo messenorganiser 

  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 8. 8

  Joseph Joseph Surface messenblok 

  • Hoge kwaliteit

  Prijs tonen

 9. 9

  Houten Renberg messenblok incl. messen 

  • Handig in gebruik
  • Fraai design

  Prijs tonen

 10. 10

  Richardson Sheffield universeel messenblok 

  • Mooi design

  Prijs tonen

Koopgids: beste messenblokken

Tijd om de verschillende messenblokken nader te bekijken. Wat maakt het ene model een betere keuze dan het andere?

1 Coninx magnetisch messenblok van bamboe hout 

Prijs tonen

Kies voor dit elegante Coninx messenblok van bamboe hout, om scherpe messen veilig op te kunnen bergen. Het messenblok is magnetisch, waardoor je de verschillende messen eenvoudig aan het messenblok hangt. Er wordt plek geboden aan minimaal vijf messen. Heb je veel meer messen? Het messenblok wordt ook in grotere modellen verkocht. Het gebruik van een magnetisch veld maakt het reinigen van het messenblok makkelijker: er zitten geen diepe sleuven in het hout. De hoge kwaliteit van het bamboe hout zorgt dat het magnetische messenblok van Coninx lange tijd mooi blijft en daardoor lang mee zal gaan.

De hoge kwaliteit van het bamboe hout zorgt dat het magnetische messenblok van Coninx lange tijd mooi blijft en daardoor lang mee zal gaan.

Voordelen Coninx magnetisch messenblok van bamboe hout 

 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Fraai design

2 Coninx houten messenhouder 

Prijs tonen

Niet alleen het magnetisch messenblok van Coninx is het overwegen waard; kijk ook naar dit donkere, acacia houten messenblok van diezelfde aanbieder. Dit messenblok beschikt over verschillende gleuven aan de bovenzijde van het messenblok, variërend in hun grootte. De handige antislip nopjes aan de onderzijde van het messenblok helpen te voorkomen dat je kinderen deze van het aanrecht kunnen pakken of schuiven. Dit Coninx messenblok is voorzien van vijftien universele sleuven.

Dit Coninx messenblok is voorzien van vijftien universele sleuven.

Voordelen Coninx houten messenhouder 

 • Handig in gebruik
 • Goede kwaliteit

3 BergHOFF messenblok incl. messen 

Prijs tonen

In tegenstelling tot de twee voorgaande modellen, wordt het BergHOFF messenblok geleverd inclusief een set van dertien messen en een losse schaar. Deze messen hebben verschillende vormen, geschikt voor het snijden van brood, vlees, groenten en bijvoorbeeld fruit. Ook bevat het houten messenblok van BergHOFF zes scherpe steakmessen. De messenhouder beschikt over brede gleuven waarin de messen gestoken kunnen worden. Opvallend is het grote logo van BergHOFF aan de voorzijde van het messenblok.

De messenhouder beschikt over brede gleuven waarin de messen gestoken kunnen worden.

Voordelen BergHOFF messenblok incl. messen 

 • Complete set

Nadelen BergHOFF messenblok incl. messen 

 • Design

4 Brabantia universeel messenblok 

Prijs tonen

Naast de verschillende houten messenblokken, kan ook een model van kunststof fraai op het aanrecht staan. Brabantia is een producent die zo’n kunststof messenblok aanbiedt. Een belangrijk voordeel van dit messenblok is de mogelijkheid om deze periodiek in de vaatwasser schoon te maken. De hoge kwaliteit van de gebruikte materialen zorgt er daarnaast voor dat het messenblok lange tijd mooi blijft. Met zijn zwarte kleur past het Brabantia universele messenblok goed in een moderne en industriële keuken. De antislip onderzijde helpt het verschuiven van het messenblok tegen te gaan.

De antislip onderzijde helpt het verschuiven van het messenblok tegen te gaan.

Voordelen Brabantia universeel messenblok 

 • Fraai design

Nadelen Brabantia universeel messenblok 

 • Sjofele kwaliteit (plastic)

5 Diamant Sabatier Riyouri messenblok incl. messen 

Prijs tonen

Net als BergHOFF combineert ook Diamant Sabatier haar Riyouri messenblok met een aantal messen. Het betreft een vijfdelige messenset met een koksmes, santoku mes, tomatenmes, broodmes en universeel keukenmes. Waar foto’s van het messenblok wellicht anders doen vermoeden, is het Riyouri messenblok gemaakt van kwalitatief goed hout. Men heeft het hout een donkere kleur gegeven, wat maakt dat het messenblok een chique, luxe uitstraling heeft. Het hout is gecombineerd met een aantal roestvrijstalen details.

Het hout is gecombineerd met een aantal roestvrijstalen details.

Voordelen Diamant Sabatier Riyouri messenblok incl. messen 

 • Vormgeving

Nadelen Diamant Sabatier Riyouri messenblok incl. messen 

 • Lastig te reinigen

6 VDN dubbelzijdig magnetisch messenblok van acacia hout 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met het eerste model messenblok uit dit overzicht, kan deze VDN dubbelzijdige magnetische messenhouder een goede optie zijn. De messenhouder is gemaakt van acacia hout en biedt plek aan z’n zes tot acht messen. Dankzij de magnetische werking van het messenblok kun je de verschillende messen hier eenvoudig aan vastklikken. Aan weerszijden bevindt zich een beschermende plaat, welke over de messen valt. Het verkleint het risico op ongelukken en houdt de messen langer mooi. Opvallend detail aan dit messenblok is de fraaie marmeren voet. Een sieraad op ieder aanrecht!

De messenhouder is gemaakt van acacia hout en biedt plek aan z’n zes tot acht messen.

Voordelen VDN dubbelzijdig magnetisch messenblok van acacia hout 

 • Fraai Design
 • Goede kwaliteit

7 Joseph Joseph Duo messenorganiser 

Prijs tonen

De Joseph Joseph Duo messenhouder heeft een zichtbaar andere vorm dan de reeds genoemde modellen. Waar messen vaak aan de bovenzijde in een messenblok gestoken worden, kun je de messen op deze messenorganiser neerleggen. De messenorganiser is hiermee niet alleen geschikt voor het gebruik op het aanrechtblad, maar bijvoorbeeld ook om de messen in een keukenlade op te bergen. Het model biedt plek aan negen verschillende messen en is gemaakt van kunststof.

Het model biedt plek aan negen verschillende messen en is gemaakt van kunststof.

Voordelen Joseph Joseph Duo messenorganiser 

 • Gebruiksvriendelijk

8 Joseph Joseph Surface messenblok 

Prijs tonen

Naast de messenorganiser van Joseph Joseph, is ook het Surface messenblok van dit merk het bekijken waard. Het betreft een roestvrijstalen messenblok met een zilveren kleur, voorzien van een stevige voet. Handig aan deze messenhouder is dat niet alleen plek geboden wordt aan messen, maar ook aan andere keukengerei. Denk aan een garde, een losse schaar, enzovoorts. Nog een leuk detail: aan de onderzijde van de messenhouder zit een lepellegger verborgen. Zo blijft het aanrecht schoon tijdens het bereiden van een soep of bijvoorbeeld saus.

Nog een leuk detail: aan de onderzijde van de messenhouder zit een lepellegger verborgen.

Voordelen Joseph Joseph Surface messenblok 

 • Hoge kwaliteit

9 Houten Renberg messenblok incl. messen 

Prijs tonen

In dit overzicht werden al een aantal messenblokken genoemd, die inclusief messenset geleverd worden. Dat geldt ook voor het messenblok van Renberg; een houten model geleverd met twaalf verschillende messen. Naast de messen vind je ook een slijpstaal en keukenschaar in dit messenblok. De lichte kleur van het gebruikte hout voor dit model, maakt dat het messenblok goed tot z’n recht zal komen op ieder aanrechtblad.

Naast de messen vind je ook een slijpstaal en keukenschaar in dit messenblok.

Voordelen Houten Renberg messenblok incl. messen 

 • Handig in gebruik
 • Fraai design

10 Richardson Sheffield universeel messenblok 

Prijs tonen

Het Richardson Sheffield universele messenblok heeft een bijzonder stijlvol ontwerp. De messenhouder is gemaakt van hout, eenvoudig te reinigen en aan de onderzijde voorzien van antislip pads. Het model is bedoeld voor zo’n zes messen, die dankzij de magnetische spaghettistaafjes aan de binnenzijde van het messenblok op hun plek worden gehouden. Ondanks dat het model van hout gemaakt is, heeft het messenblok een diepe, zwarte kleur. Het past goed bij zowel een moderne, als industriële keuken.

De messenhouder is gemaakt van hout, eenvoudig te reinigen en aan de onderzijde voorzien van antislip pads.

Voordelen Richardson Sheffield universeel messenblok 

 • Mooi design

Welke soorten messenblokken zijn er?

Zoals het overzicht op deze pagina heeft laten zien, worden messenblokken in tal van verschillende soorten en stijlen aangeboden. Allereerst kan onderscheid gemaakt worden tussen een staande messenhouder en een liggende messenorganiser. Een staand model is specifiek bedoeld voor het gebruik op het aanrecht. Een liggende messenorganiser kan zowel op het aanrecht, als bijvoorbeeld in een keukenlade gebruikt worden om messen veilig op te bergen.

Er is een tweede verschil om rekening mee te houden: de keuze tussen een magnetisch messenblok en een messenblok met meerdere sleuven aan de bovenzijde. Het voordeel van een magnetisch blok kan zijn dat deze makkelijker schoon te maken is na gebruik.

Een derde keuze die je kunt maken is die tussen een messenblok met en zonder messen. Mogelijk heb je al een groot aantal kwalitatief goede messen tot je beschikking, wat de keuze eenvoudig maakt. Kies je voor een messenblok inclusief messen, houd dan rekening met het feit dat de kwaliteit van deze meegeleverde messen vaak beperkt is.

Hoeveelheid messen

De meeste messenblokken bieden plek aan tenminste vijf verschillende messen. Dat aantal loopt op tot gemiddeld zo’n acht messen. Er zijn ook messenhouders die plek bieden aan meer dan tien messen. Vaak zijn dit modellen die inclusief steakmessen worden geleverd.

Houd rekening met het feit, dat sommige messenhouders niet uitsluitend plek bieden aan messen. Je kunt er bijvoorbeeld ook een schaar, een garde of andere keukengerei in opbergen. Bepaal voor jezelf of dit wenselijk is; het kan je keukenblad onnodig druk maken.

Materiaal van het messenblok

Het merendeel van de messenblokken die momenteel worden aangeboden is gemaakt van hout. Onderscheid wordt hierbij gemaakt tussen onder meer acacia hout en bamboe hout. Het zijn beide uiterst duurzame materialen, die maken dat het messenblok een lange tijd mooi zal blijven.

Naast de verschillende messenhouders van hout, zijn er ook modellen van kunststof. Een aantal van deze kunststof messenblokken kunnen worden schoongemaakt in de vaatwasser.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Naast het type messenblok, het materiaal waarvan deze gemaakt is en het aantal messen wat je hierin op kunt bergen zijn er enkele andere factoren om rekening mee te houden bij het vergelijken van messenhouders. Kies bijvoorbeeld altijd voor een model met antislip voetjes of noppen aan de onderzijde. Het helpt je de kans te minimaliseren dat je het messenblok per ongeluk van het aanrechtblad schuift.

Kijk daarbij naar de wijze waarop een messenblok schoon te maken is. Bij een magnetisch messenblok is dit vaak makkelijker dan bij het gebruik van een messenblok met sleuven aan de bovenzijde. Zou je de messen enige tijd uit deze sleuven houden, dan is de kans groot dat deze zich vullen met stofdeeltjes. Geen fris idee, als je het mes hier vervolgens in opbergt!

Prijzen van messenblokken (hoog – laag)

De prijzen van messenblokken lopen uiteen van zo’n 25 tot 35 euro per stuk. Het verschil zit hierbij onder meer in het materiaal waarvan het messenblok gemaakt is en de accessoires die worden meegeleverd. Een messenblok inclusief messen is logischerwijs vaak duurder dan een model zonder.

Conclusie: zo kies je het beste messenblok

Dit artikel zette de top 10 beste messenblokken van dit moment voor je op een rijtje en benoemde de factoren, op basis waarvan je de verschillende messenhouders met elkaar kunt vergelijken. Kies allereerst tussen een messenblok met sleuven aan de bovenzijde en een magnetisch model. Kijk vervolgens naar het aantal messen wat je kwijt kunt in of aan het messenblok. Een derde keuze die je dient te maken is die tussen een messenblok inclusief of exclusief messen; de voorkeur zou hierbij uit moeten gaan naar een messenblok exclusief messen. De kwaliteit van messen die je naast het messenblok zelf los aanschaft is vaak veel hoger dan die van meegeleverde sets.

 • Meest duurzaam

  Coninx houten messenhouder 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Coninx magnetisch messenblok van bamboe hout 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Joseph Joseph Duo messenorganiser 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over messenblokken

Hoe maak ik een messenblok schoon?

Het is afhankelijk van het model messenblok wat je gebruikt, hoe je deze schoonmaakt. Een magnetisch messenblok is vaak schoon te maken met een vochtige doek. Gebruik je een messenblok met sleuven, dan kun je deze uitzuigen of uitspuiten met een kleine luchtblazer.

Bestaan er messenblokken voor in de keukenla?

In plaats van een messenblok zou je ook een messenorganiser aan kunnen schaffen. Het is een liggend model, dat je zowel op het aanrechtblad als in een keukenlade kunt gebruiken voor het opbergen van je messen.

Waarom een messenblok gebruiken?

Het gebruik van een messenblok is om verschillende redenen interessant. Allereerst verkleint het de kans op ongelukken; laat scherpe messen nooit los in een lade slingeren. Daarbij helpen messenblokken je messen langer mooi te houden. Ze schuren niet langs of over elkaar, zoals dat in een keukenlade wel zou gebeuren.

Wat voor messenblok moet ik kopen?

Messenblokken zijn er in verschillende soorten. In de basis maakt men onderscheid tussen een messenblok met gleuven aan de bovenzijde en een magnetisch messenblok, waaraan je de verschillende messen hangt.