Top 10: muesli bekers

Producten door Redactie Ze.nl

Heb je in de ochtend niet altijd voldoende tijd om thuis te ontbijten? Wil je bij de lunch kunnen genieten van een beker kwark of yoghurt met vers fruit? Kies voor het gebruik van een muesli beker. Belangrijke reden om voor een muesli beker to go te kiezen, is de mogelijkheid om de muesli of het verse fruit los van je yoghurt en kwark te bewaren. Het voorkomt dat de muesli al snel erg week wordt. In dit artikel zetten we de top 10 beste muesli bekers voor je op een rijtje:

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste muesli bekers

Snel op zoek naar de beste muesli beker to go van dit moment? Hieronder vind je de top 10, samengesteld op basis van onder meer de beoordelingen van gebruikers, de inhoud van de beker en het gebruiksgemak. Voor welke van deze hippe bekers kies jij?

 1. 1

  Coninx yoghurtbeker to go (640 ml) 

  • Handig in gebruik
  • Mooi design
  • Kwaliteit

  Prijs tonen

 2. 2

  My Green Deal yoghurtbeker to go (700 ml) 

  • Hoge kwaliteit
  • Duurzaam

  Prijs tonen

 3. 3

  Mepal Ellipse lunchpot (700 ml) 

  • Makkelijk te reinigen

  Prijs tonen

 4. 4

  Mepal Ellipse yoghurtbeker met lunchbox 

  • Fraai design
  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 5. 5

  Mepal Ellipse fruit & veggie pot (600 ml) 

  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 6. 6

  Brabantia Make & Take yoghurtbeker (500 ml) 

  • Goede kwaliteit
  • Gemakkelijk te reinigen

  Prijs tonen

 7. 7

  Lock&Lock yoghurtbeker to go (870 ml) 

  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 8. 8

  Lock&Lock vershoudbakjes to go (100 ml / stuk) 

  • Hoge kwaliteit

  Prijs tonen

 9. 9

  Brabantia Make&Take soepbeker to go (600 ml) 

  • Vaatwasserbestending
  • Praktisch

  Prijs tonen

 10. 10

  Coninx thermos lunchbox van RVS (840 ml) 

  • Mooi design

  Prijs tonen

Koopgids: beste muesli bekers

Tijd om verder in te zoomen op de verschillende modellen muesli bekers uit bovenstaande top 10. Wat maakt de ene muesli beker een betere keuze dan de andere?

1 Coninx yoghurtbeker to go (640 ml) 

Prijs tonen

Deze stijlvolle Coninx yoghurtbeker to go biedt je de mogelijkheid dagelijks te genieten van yoghurt of kwark met vers fruit en muesli. Het model wordt in verschillende pasteltinten aangeboden; een sieraad op je bureau of op tafel in de kantine. De muesli beker heeft een inhoud van 640 milliliter: 450 milliliter voor je yoghurt of kwark en 190 milliliter voor het verse fruit of je muesli. Je maakt de beker na gebruik eenvoudig schoon in de vaatwasser. Wist je dat je deze yoghurtbeker ook in de vriezer kunt bewaren? Handig, wanneer je ijs mee wilt nemen of je yoghurt voor vertrek goed wilt koelen.

Je maakt de beker na gebruik eenvoudig schoon in de vaatwasser.

Voordelen Coninx yoghurtbeker to go (640 ml) 

 • Handig in gebruik
 • Mooi design
 • Kwaliteit

2 My Green Deal yoghurtbeker to go (700 ml) 

Prijs tonen

Ook de yoghurtbeker to go van My Green Deal is het bekijken waard. Het model heeft een stijlvol ontwerp en een fraaie groene kleur. De muesli beker is gemaakt van duurzaam roestvrijstaal, wat maakt dat deze lang mooi blijft. Je kunt de beker niet alleen gebruiken om je yoghurt en kwark mee te nemen, maar bijvoorbeeld ook voor een soepje of verse salade. De beker heeft een inhoud van 400 milliliter; de doorzichtige kom aan de bovenzijde van 300 milliliter.

De muesli beker is gemaakt van duurzaam roestvrijstaal, wat maakt dat deze lang mooi blijft.

Voordelen My Green Deal yoghurtbeker to go (700 ml) 

 • Hoge kwaliteit
 • Duurzaam

3 Mepal Ellipse lunchpot (700 ml) 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met Coninx, biedt ook Mepal haar Ellipse muesli beker in tal van verschillende kleuren aan. Deze beker heeft een inhoud van 500 milliliter en kan gebruikt worden voor het meenemen van verschillende producten. Onder meer doordat de Mepal Ellipse lunchpot geschikt is voor het gebruik in zowel de vriezer, als de magnetron. Neem er bijvoorbeeld een warme maaltijd in mee, wanneer je tot laat op kantoor zit. Vergeet in dit geval niet de bovenzijde van de beker af te halen; deze kom van 200 milliliter is niet hittebestendig. Na het gebruik van de Ellipse yoghurtbeker kun je deze schoonmaken in de vaatwasser.

Onder meer doordat de Mepal Ellipse lunchpot geschikt is voor het gebruik in zowel de vriezer, als de magnetron

Voordelen Mepal Ellipse lunchpot (700 ml) 

 • Makkelijk te reinigen

Nadelen Mepal Ellipse lunchpot (700 ml) 

 • Lekt bij dunnere vloeistof

4 Mepal Ellipse yoghurtbeker met lunchbox 

Prijs tonen

Alternatief voor de losse Mepal Ellipse yoghurtbeker is deze set, waarbij de muesli beker gecombineerd wordt met een complete lunchbox. Deze lunchbox maakt bevat een handige bakje, waardoor je naast vers fruit bijvoorbeeld ook muesli of wat verse noten mee kunt nemen. Een combinatie van verse fruit met noten in de kom bovenop de Ellipse yoghurtbeker van Mepal wordt afgeraden; de noten of muesli zullen al snel week worden. Het komt de smaak ervan niet ten goede.

Een combinatie van verse fruit met noten in de kom bovenop de Ellipse yoghurtbeker van Mepal wordt afgeraden.

Voordelen Mepal Ellipse yoghurtbeker met lunchbox 

 • Fraai design
 • Gebruiksvriendelijk

5 Mepal Ellipse fruit & veggie pot (600 ml) 

Prijs tonen

Naast de Ellipse yoghurtbeker van Mepal, biedt dit merk ook een speciale fruit & veggie beker aan. Deze beker heeft een inhoud van 600 milliliter en bevat geen losse kom aan de bovenzijde. Wel biedt deze fruit & veggie pot van Mapel je een handig vorkje, dat aan de zijkant van de beker kan worden opgeborgen. Het gebruik van deze fruit & veggie pot wordt aangeraden aan mensen die een losse pot kwark of yoghurt meenemen naar hun werk of studie; combineer het hier met het verse fruit uit deze beker van Mepal. Een smaakvolle lunch of een lekker tussendoortje!

Deze beker heeft een inhoud van 600 milliliter en bevat geen losse kom aan de bovenzijde.

Voordelen Mepal Ellipse fruit & veggie pot (600 ml) 

 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen Mepal Ellipse fruit & veggie pot (600 ml) 

 • Breekbaar

6 Brabantia Make & Take yoghurtbeker (500 ml) 

Prijs tonen

Brabantia biedt de Make & Take yoghurtbeker aan, met een inhoud van 500 milliliter. Het model beschikt over een los bakje aan de bovenzijde, welke middels een schroefdop aan de beker bevestigd zit. Je kunt deze beker zowel in de vriezer, als de magnetron stoppen. Daarbij is de beker na gebruik eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Het model is gemaakt van kunststof en wordt in verschillende kleuren aangeboden. Kies je voor mintgroen, of bijvoorbeeld voor zwart?

Je kunt deze beker zowel in de vriezer, als de magnetron stoppen.

Voordelen Brabantia Make & Take yoghurtbeker (500 ml) 

 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk te reinigen

7 Lock&Lock yoghurtbeker to go (870 ml) 

Prijs tonen

De yoghurtbeker to go van Lock&Lock is een relatief groot model in vergelijking met de diverse andere opties uit dit overzicht. De beker heeft een inhoud van 560 milliliter en wordt gecombineerd met een losse kom aan de bovenzijde van 310 milliliter. Zo heb je voldoende ruimte om je muesli, noten of bijvoorbeeld verse fruit mee te nemen. Dit is overigens niet het enige model van Lock&Lock; je kunt de muesli beker to go ook bestellen met een inhoud van in totaal 1070 milliliter. De meest geschikte oplossing voor een grote eter! Het model is gemaakt van polypropyleen en kan gebruikt worden in zowel de magnetron als diepvries. Ook handig: je maakt de Lock&Lock muesli beter schoon in de vaatwasser.

Ook handig: je maakt de Lock&Lock muesli beter schoon in de vaatwasser.

Voordelen Lock&Lock yoghurtbeker to go (870 ml) 

 • Gebruiksvriendelijk

8 Lock&Lock vershoudbakjes to go (100 ml / stuk) 

Prijs tonen

In plaats van de muesli beker van Lock&Lock kunnen ook deze losse vershoudbakjes het overwegen waard zijn. De vershoudbakjes worden geleverd in een set van vier en hebben per stuk een inhoud van 100 milliliter. Het biedt je de mogelijkheid om een bakje te vullen met kwark, een bakje met muesli of verse noten en een bakje met fruit. Een garantie op een lekkere lunch of een verlaat ontbijt onderweg naar je werk of school. De bakjes zijn gemaakt van polypropyleen en kunnen gebruikt worden in zowel de magnetron, als in de vriezer. Net als voor de muesli beker to go, geldt ook voor deze vershoudbakjes to go dat ze schoongemaakt kunnen worden in de vaatwasser

De vershoudbakjes worden geleverd in een set van vier en hebben per stuk een inhoud van 100 milliliter.

Voordelen Lock&Lock vershoudbakjes to go (100 ml / stuk) 

 • Hoge kwaliteit

9 Brabantia Make&Take soepbeker to go (600 ml) 

Prijs tonen

Maak het nuttigen van je verse yoghurt of kwark makkelijker met deze Make&Take beker van Brabantia. Opvallend aan dit model is het handvat waarover de beker beschikt. Gek is de aanwezigheid hiervan niet; het model is bedoeld als soepbeker. Je kunt er echter ook je yoghurt of kwark in meenemen! Het model heeft een inhoud van 600 milliliter en beschikt over een los compartiment aan de bovenzijde. Deze beker van Brabantia is zowel magnetron- als vriezerbestendig. Het schoonmaken hiervan doe je zonder problemen in de vaatwasser.

Deze beker van Brabantia is zowel magnetron- als vriezerbestendig.

Voordelen Brabantia Make&Take soepbeker to go (600 ml) 

 • Vaatwasserbestending
 • Praktisch

10 Coninx thermos lunchbox van RVS (840 ml) 

Prijs tonen

Wil je jouw yoghurt of kwark gekoeld meenemen, zonder dat dit ook bij de lunch nog lekker is? Kies voor de Coninx thermos lunchbox van roestvrijstaal. Dit model heeft een beker met een inhoud van 600 milliliter, die gecombineerd wordt met een los compartiment van 240 milliliter. Met deze thermos yoghurtbeker to go houd je koude producten zo’n acht uur gekoeld. Een warm gerecht blijft circa zes uur warm in deze beker. Je kunt de beker na gebruik eenvoudig schoonmaken in de vaatwasser.

Een warm gerecht blijft circa zes uur warm in deze beker.

Voordelen Coninx thermos lunchbox van RVS (840 ml) 

 • Mooi design

Welke soorten ontbijt- en lunchbekers zijn er?

Ontbijt- en lunchbekers to go zijn er in tal van verschillende modellen. In de basis komen deze modellen echter overeen: het gaat vaak om een losse beker, gecombineerd met een compartiment voor vers fruit of muesli. Het losse compartiment schroef je op de yoghurtbeker om het als een geheel mee te kunnen nemen naar je werk of school.

In plaats van deze lunchbekers to go zou je ook voor het gebruik van losse opbergbakjes to go kunnen kiezen. Deze opbergbakjes zijn in sommige gevallen aan elkaar vast te maken. Een derde optie is een soepbeker; het model van een muesli beker to go, maar dan met een handvat. Het maakt het in sommige situaties makkelijker om je yoghurt te eten. Denk aan een situatie waarin je onderweg bent in de schuddende trein.

Muesli to go bekers

Het gebruik van muesli to go bekers biedt verschillende voordelen. Je hoeft niet bang te zijn dat je muesli week wordt, of dat de smaak van je verse fruit verloren gaat door de zure yoghurt in de beker. Kwalitatief goede modellen beschikken over een lekvrij ontwerp, wat voorkomt dat je tas vervuild raakt onderweg.

De muesli 2go bekers hebben vaak een slank design, waardoor je deze makkelijk met je meeneemt. Daarbij is het formaat veelal groot genoeg voor een vullend ontbijt of een stevige lunch.

Materiaal van de bekers

Het merendeel van de yoghurtbekers to go is gemaakt van kunststof. Tegenwoordig wordt uitsluitend gewerkt met BPA-vrij kunststof, om gezondheidsrisico’s te vermijden. Belangrijk is dat je kiest voor een model dat 100% lekvrij is. Zoals eerder aangehaald werd, wil je voorkomen dat je tas vervuild raakt met zure yoghurt of kwark.

Naast de lunch- en ontbijtbekers van kunststof worden er ook modellen aangeboden van roestvrijstaal. Het gaat hierbij onder meer om lunchbekers die de inhoud hiervan gekoeld of warm houden gedurende zes tot acht uur.

Tip: sommige muesli bekers zijn te gebruiken in een magnetron en/of vriezer. Voor anderen geldt dat dit niet mogelijk is. Afhankelijk van het beoogde gebruik van de beker kun je voor jezelf bepalen of dit wenselijk is.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Op deze pagina werden de belangrijkste punten genoemd op basis waarvan je de verschillende muesli bekers met elkaar kunt vergelijken. Er zijn nog een paar andere aspecten om rekening mee te houden:

 • Inhoud van de yoghurtbeker: let goed op de inhoud van de yoghurtbeker, deze loopt uiteen van 500 tot zo’n 750 milliliter. Niet alleen de inhoud van de beker zelf is het vergelijken waard. Datzelfde geldt voor de inhoud van het losse compartiment waarmee de beker gecombineerd wordt.

 • Vaatwasserbestendig: sommige bekers kunnen na gebruik worden schoongemaakt in de vaatwasser. Het kan een groot voordeel zijn, als je na een lange school- of werkdag geen energie meer hebt om de beker zelf schoon te maken.

 • Koelende- of warmhoudende functie: eerder las je al dat sommige modellen gemaakt zijn van roestvrijstaal. Deze modellen houden de inhoud warm of juist gekoeld. Het kan een voordeel zijn, zeker als je de yoghurt op warme zomerdagen pas bij de lunch eet en niet altijd een koelkast in de buurt hebt

Prijzen van muesli bekers (hoog – laag)

De prijzen van yoghurtbekers lopen uiteen van zo’n 12,50 euro tot boven de 20 euro. Dat laatste betaal je vrijwel alleen voor bekers die de inhoud gekoeld of warm houden gedurende een aantal uren. In andere gevallen, bij de klassieke muesli beker komt de prijs hiervan doorgaans niet boven de 17,50 euro uit.

Conclusie: zo kies je de beste muesli beker

Een muesli beker heeft je veel te bieden; dagelijks een smaakvol ontbijt of lunch to go met verse fruit of muesli. Een eerste stap bij de aanschaf van een yoghurtbeker is het bepalen van het beoogde gebruik hiervan. Gebruik je de beker uitsluitend voor het meenemen van yoghurt, of bijvoorbeeld ook voor een soep? In dat laatste geval is het prettig wanneer een muesli beker in de magnetron kan worden gebruikt. Een volgende stap is het beoordelen van de inhoud van de yoghurtbeker to go. De inhoud moet passen bij jouw trek tijdens het ontbijt of de lunch.

 • Meest duurzaam

  My Green Deal yoghurtbeker to go (700 ml) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Coninx yoghurtbeker to go (640 ml) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  My Green Deal yoghurtbeker to go (700 ml) 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over ontbijt- en lunchbekers

Hoe maak ik een yoghurtbeker schoon?

Een ontbijt- en lunchbeker is in de meeste gevallen vaatwasserbestendig. Dit maakt dat je de beker na gebruik niet handmatig schoon hoeft te maken. Kies voor een kwalitatief goed model, om te voorkomen dat deze snel lekt.

Kan een muesli beker in de magnetron?

Het verschilt per model of een muesli beker in de magnetron kan worden gebruikt. Je vindt dit vaak terug in de productomschrijving of op de verpakking van de yoghurtbeker. Kijk niet alleen of de beker bestand is tegen hitte; soms is het prettig de yoghurtbeker enige tijd in de vriezer te leggen om je yoghurt of kwark goed gekoeld mee te kunnen nemen.

Waar een yoghurt bewaarbeker kopen?

Je kunt een yoghurt- of muesli bewaarbeker eenvoudig online bestellen. Het aanbod aan yoghurtbekers is groot. Zoek naar een model waarvan de inhoud en stijl aansluiten op jouw wensen.

Wat is de beste yoghurt beker?

Wat voor jou de beste muesli beker is, hangt af van verschillende factoren. Gebruik je deze beker ook in de magnetron? Wat is de juiste inhoud voor jouw beste yoghurtbeker? Enzovoorts.