Leendert uit B&B Vol Liefde ziet Loes en José tegelijk vertrekken: "op naar de volgende ronde"

Media door Jennifer

B&B Vol Liefde is pas een week op de buis, maar de eerste vertrekkers zijn alweer een feit. Het is de verlegen B&B-eigenaar Leendert die als eerste niet één, maar meteen twee dames ziet vertrekken. Aww! Al is het ergens ook een opluchting. De romantische klik tussen zowel Leendert en Loes als Leendert en José is er toch niet. Gelukkig heeft Leendert zijn hond Noah nog... én dochter!

B&B Vol Liefde: Loes en José tegelijk weg bij Leendert

Het begint niet goed bij B&B-eigenaar Leendert uit B&B Vol Liefde. In de eerste aflevering zagen de kijkers al, hoe het niet lekker klikte tussen hem en de 'zeurende' Loes. Zo had ze ook enorm last van zijn hond Noah. Alleen heeft de hond helaas toch wel een vrij belangrijke plek in Leenderts leven. Ze gaat zo'n beetje overal mee naartoe! Hierdoor heeft Loes nooit de kans gekregen voor een écht 1-op-1-moment met Leendert. "Dat vind ik wel een gemiste kans eigenlijk," reflecteert ze tijdens het inpakken. "Maar het is wat het is." Ja, Loes vertrekt uit de Bed & Breakfast van Leendert. Ze noemt het namelijk "trekken aan een dood paard" en dat wil ze niet meer. Maar ook haar mede-kandidaat José besluit weg te gaan.

Met José voelde Leendert een iets betere klik, maar ook tussen deze twee was het nooit een romantische klik. Ze vonden het allebei meer vriendschappelijk. Zo hebben ze gemeen, dat ze allebei een hond hebben. Hierdoor hebben ze wel wat vaker samen mét de honden rondgehangen. Leendert zegt ook dat Loes eigenlijk "de ideale partner" zou zijn, alleen realiseert hij zich ook dat de juiste klik er niet is. Bij het afscheid met José zeggen de twee ook "tot ziens" tegen elkaar en grote kans dat ze dit wel menen. Maar Loes ziet Leendert waarschijnlijk nóóit meer terug:

Ongemakkelijk

In de eerste Love Bites van RTL Boulevard blikken Loes en José terug op hun deelname aan B&B Vol Liefde. Hier geven ze allebei toch wel aan, dat er een hoop ongemakkelijke situaties waren met Leendert. "Wat was dat toen ook alweer aan het ontbijt," denkt Loes terug. "Of we alle taken al gedaan hadden. Toen dacht ik: nee, dit is niet hoe ik met iemand om wil gaan." Dat was voor Loes de druppel, waarna ze besloot om haar spullen te pakken. Overigens dacht Loes dat Leendert José hartstikke leuk vond. Maar toen ging José ineens weg. Dat was voor Loes haar cue om ook het slechte nieuws te delen met Leendert. "Ik dacht de tweede nacht: ja, wil ik dit?" denkt José terug op alles. "Ja, als vriendschap: enig! En met jou, dat leek me wel heel erg leuk. Kan er wel weken blijven. Gezellig. Maar het ging natuurlijk om de date, om de liefde."

Volgende ronde

Gelukkig hoeft Leendert waarschijnlijk niet lang alleen te zijn. Hij belt sowieso eerst meteen zijn dochter, waarvan hij hoopt dat ze even langs wil komen. "Het is toch in één keer heel erg stil in huis," vertelt hij haar aan de telefoon. Z'n dochter vindt het goed en komt graag even langs. Ondertussen zorgt Leendert weer dat het huis gereed is voor de volgende gasten, waaronder dus zijn dochter. Over de kledingkast hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken, die is inmiddels leeg. *wink* Maar Leendert geeft niet op en zegt vol goede moed: "Op naar de volgende ronde!" En hopelijk dan een ronde met vrouwen, die meer bij hem en zijn ietwat introverte karakter passen. In Love Bites suggereert José "een rustige vrouw, die wel van aanpakken houdt". Hoe sullig Leendert af en toe ook is, ergens gun je hem in ieder geval wel een goede vrouw die hem neemt zoals hij is.

Lees ook: Oh la la! B&B Vol Liefde-Walter en zijn gasten gaan al op tweede dag uit de kleren: "normaalste wat er is op aarde"