Waarom je iedere dag moet beginnen met een glas water drinken

Sport & gezondheid door Maya Luz

Water drinken is essentieel. We hebben het nodig om te leven. Dit is basiskennis. Maar wist je ook dat het erg goed voor je is om direct nadat je wakker wordt, een glas water te drinken? Dit is waarom.

Lees ook: Alles wat je wilt weten over voedingssupplementen

Je lichaam wordt weer gehydrateerd

Als je slaapt drink je natuurlijk een flink aantal uren geen water. Daarnaast kan je lichaam vocht verliezen terwijl je slaapt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je zweet in je slaap (wat we allemaal doen met deze hitte). Door direct na het wakker worden een glas water te drinken, hydrateer je je lichaam weer.

Je wordt er alerter van

Wanneer je lichaam niet gehydrateerd is, kun je vermoeid worden. Door je lichaam te trakteren op een glas water na het opstaan, wordt je echt goed wakker. Je wordt er alerter door en bent daardoor sneller klaar voor de dag. Probeer dus een keer te wachten met koffie zetten en drink eerst een koud glas water. Wie weet heb je straks geen koffie meer nodig om wakker te worden in de ochtend.

Het zet je metabolisme aan het werk

Als je in de ochtend begint met een glas water drinken, kan je metabolisme versnellen. Je lichaam heeft water nodig om je eten goed te kunnen verteren en het om te zetten naar nuttige voedingsstoffen voor het lichaam. Je lichaam kan door goede hydratatie, je eten dus beter en sneller verbranden.

Het is goed voor je huid

Je huid hydrateren doe je waarschijnlijk met skincare. Maar een gehydrateerde huid komt ook van binnenuit. Als je merkt dat je huid wat dof is in de ochtend, kan een glas water drinken al enorm helpen. Een doffe huid kan namelijk aangeven dat je lichaam wel wat extra hydratatie kan gebruiken. Water drinken bevordert de bloedsomloop, ook in je gezicht. Hierdoor lijk je dus ook wakkerder.

Het bevordert haargroei

Net als je huid, profiteert je haar ook enorm van het drinken van water. Wanneer je haar uitgedroogd is, breekt het sneller af en groeit het minder snel. Door jezelf goed gehydrateerd te houden, kan je haar zichzelf makkelijker gezond houden en dus ook beter groeien.

Het werkt als brandstof voor je brein

Ons brein bestaat voor een heel groot gedeelte uit water. Je hersenen hebben dan ook water nodig om goed te kunnen functioneren. Om je brein in de ochtend al goed aan het werk te zetten, komt een glas water zeker van pas!

Ook interessant: Ben jij altijd moe gedurende de dag? Hier kan het door komen