Dit zijn de leukste dingen om met je vriendinnen te doen als je niet op vakantie gaat deze zomer

Vrije tijd door Maya Luz

Blijven jij en je vriendinnen in Nederland deze zomer? Dat is helemaal geen probleem, want je kan ontzettend veel leuke dingen doen zonder dat je in een vliegtuig moet stappen. Dit zijn de leukste dingen om met je vriendinnen te doen als je niet op vakantie gaat deze zomer.

Lees ook: 8 makkelijke cocktailrecepten die iedereen kan maken

Organiseer een picknick

Een van de leukste dingen die je kunt doen met je vrienden deze zomer is een picknick organiseren. Verzamel je vrienden op een leuke plek zoals een park of aan het water en vraag iedereen om wat te eten en/of drinken mee te nemen. Je kan er een bepaald thema aan verbinden, of je laten verrassen door wat je vrienden meenemen. Je kan naast de picknick ook nog een leuke activiteit plannen, denk aan het doen van spelletjes of iets artistieks doen.

Plan een road trip

In Nederland is er een hoop te zien en te doen. Stap in de auto met je besties en trek erop uit. Maak een leuke playlist, neem snacks mee en kies een aantal leuke bestemmingen uit. Je kan natuurlijk ook naar België of Duitsland rijden. Binnen een dag kun je nog best veel zien en beleven!

Houd een cocktailavond (met een thema)

In de warme zomeravonden is er niks gezelligers dan een drankje doen met je vriendinnen. Organiseer gezellig een cocktailavond en laat al je vrienden zelf een cocktail verzinnen. Je kan er een thema aan vastmaken, denk aan een bepaalde kleur of onderwerp. Een cocktailavond is ongetwijfeld ontzettend gezellig en levert de leukste verhalen op.

Ga naar een pretpark

In Nederland zijn er best veel leuke pretparken om te bezoeken. Als jouw vriendengroep bestaat uit avontuurlijke mensen, is een pretpark bezoeken een superleuke dagbesteding. Ga samen in de snelste achtbanen in Walibi of wandel gezellig door het Sprookjesbos in de Efteling. Er is keuze zat! Daarnaast zijn er in onze buurlanden ook een hoop mooie pretparken te vinden. Europapark in Duitsland is bijvoorbeeld een echte aanrader voor in de zomer.

Houd een fotoshoot

Als je een hot girl summer hebt, moet je dit natuurlijk wel aan de wereld laten zien. De beste manier om dit te doen is door een fotoshoot te organiseren met je vriendengroep. Ga naar een leuke locatie en maak daar samen met je vrienden de mooiste foto's. Je kan deze activiteit ook combineren met een van de andere ideetjes op het lijstje, een picknick plus fotoshoot is bijvoorbeeld ook ontzettend leuk! Jouw Instagram volgers krijgen ongetwijfeld FOMO.

Lees ook: Gekke tanlines voorkomen tijdens je vakantie? Zo doe je dat