7 leuke teamsporten om te beoefenen

Sport & gezondheid door Maya Luz

Sporten en bewegen is goed voor iedereen! Alleen de manier waarop we dit doen, is voor iedereen anders. Sommige mensen sporten liever alleen, anderen halen motivatie uit een team. Teamsporten zijn ontzettend leuk om te beoefenen. Je komt daarmee niet alleen aan je beweging, maar ontmoet ook veel leuke mensen waarmee je een hechte band op kan bouwen. Dit zijn zeven leuke teamsporten om te beoefenen.

Lees ook: Heb je écht elke dag 10.000 stappen nodig?

Basketbal

Voor de langere meiden is basketbal de sport voor jou. Bij deze sport speel je in een team van vijf. Hand-oog coördinatie is vooral erg belangrijk bij deze sport. De teams zijn bij deze sport wat kleiner dan bij andere sporten. Je moet dus echt samenwerken met iedere persoon uit je team om te winnen.

Volleybal

Het is zomer, dus kunnen we weer naar het strand. En welke teamsport beoefenen we op het strand? Volleybal! Volleybal kun je spelen op het strand, maar ook in een zaal. Deze sport is dus eigenlijk het hele jaar door leuk om te beoefenen. De teams bestaan uit zes mensen. Je bent bij deze sport niet echt aan het rennen zoals bij andere balsporten. Je bent bij volleybal vooral aan het springen en duiken om de bal maar van die grond te houden.

Voetbal

We kunnen het niet over teamsporten hebben zonder voetbal te benoemen. Voetbal is de populairste sport ter wereld en wij snappen heel goed waarom. Met een elftal strijdt je tegen het andere team om de bal in het goal van je tegenstander te krijgen. Het is een sport waarbij je veel moet samenwerken en iedereen een eigen taak heeft.

Waterpolo

Is rennen niet helemaal jouw ding? Dan kun je natuurlijk ook het water in. Waterpolo is een teamsport dat gespeeld wordt met teams van vijf tot zeven mensen. Je hele lichaam wordt aan het werk gezet tijdens deze sport. Vooral je schouders en buikspieren zijn belangrijk bij waterpolo, maar ook je benen hebben een onmisbare taak.

Handbal

Teamsporten gaan niet alleen over het bewegen. Het gaat ook over strategie en samenwerken met je team. Dit is vooral bij handbal enorm van belang. Je mag niet veel lopen met de bal en moet dus constant overspelen met je teamgenoten. Handbal speel je in een team van zeven spelers.

Hockey

Hockey is naast voetbal een van de meest populaire sporten in Nederland. Maar hockey speel je natuurlijk met een stokkie, en niet met je voeten. Zowel je armen als je benen worden hard aan het werk gezet bij deze sport. Net als bij voetbal, speel je bij hockey in teams van elf spelers.

Korfbal

Korfbal is een sport die in Nederland is ontstaan. Het wordt gespeeld in teams van vier mannen en vier vrouwen. Deze sport is een van de weinige die wordt gespeeld met gemengde teams. Dit maakt de sport uniek. Is gescheiden sporten eigenlijk nog wel van deze tijd?

Lees ook: Wat moet je doen om aan je conditie te werken?