Goed nieuws: SBS6 gaat nieuw tv-programma maken met alleen maar positief nieuws

Media door Jennifer

Op het dagelijkse journaal en alle online nieuwskanalen zie je tegenwoordig vaak een hoop negatieve nieuwtjes. Het maakt ons humeur er niet beter op, waardoor veel mensen nieuws liever vermijden. Nou, goed nieuws voor al deze nieuwsvermijders! SBS6 wil hier graag iets aan doen. Daarom zijn ze nu bezig met een nieuw tv-programma, waarin ze alleen maar positief nieuws brengen.

Lees ook: Terugblik: 11 x positief nieuws dat gebeurde in 2020

Nieuw SBS6 nieuwsprogramma in de maak

Als je alleen nu al een blik werpt op het nieuws, zie je meteen berichten over de oorlog in Oekraïne, gedoe in de politiek en weer een artiest die wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Zucht. Geen wonder dat een hoop mensen het nieuws liever vermijden, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Iets meer dan een derde van de Nederlandse volwassenen vermijdt nieuwsberichten actief. Toch blijven mediamakers met z'n allen nieuws brengen op tv, want het is natuurlijk wel belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld speelt. Om de nieuwsvermijdende mensen weer terug naar de tv te brengen, springt tv-zender SBS6 in een nieuw gat op tv. Momenteel zijn ze namelijk bezig aan een nieuw nieuwsprogramma, waarin ze alleen maar positief nieuws willen brengen. Excuse me?

Positief nieuws

Het lijkt onmogelijk om alleen maar positief nieuws te brengen, maar op internet bewijst het platform goodnewsnetwork.org al langere tijd het tegendeel. Al gaat SBS6 het iets anders aanpakken bij hun nieuwe tv-programma. Het nieuwsprogramma wordt vanuit Hart van Nederland geproduceerd, maar krijgt wel een heel eigen redactie. We horen je nu denken: wat wordt er dan anders aan dit nieuwsprogramma? "In het programma benaderen we onderwerpen op een constructieve manier en oplossingsgericht," vertelt Hart van Nederland-hoofdredacteur Marc Veeningen tegen NU.nl. Hiermee bedoelen ze dus dat ze nieuws - ook over de grote problemen in de wereld - naar de tv-kijker brengen, maar met een positieve invalshoek. Ze willen meteen laten zien, welke oplossingen er eventueel zijn en wat wél goed gaat. Zo krijg je niet alleen maar negativiteit voorgeschoteld. Klinkt goed!

Minder populaire onderwerpen

In het nieuwe, positieve nieuwsprogramma van SBS6 willen ze als redactie ook graag aandacht besteden aan de iets minder populaire onderwerpen. Soms zijn er namelijk van die belangrijke onderwerpen, die door andere tv-programma's en nieuwssites alsnog genegeerd worden of maar een klein beetje worden besproken. Daar wil SBS6 iets aan doen met dit nieuwe tv-programma. Het is dan ook zeker niet alleen een nieuwsprogramma voor mensen, die negatief nieuws vermijden. Volgens hoofdredacteur Marc is het een programma voor iedereen.

Het nieuwe nieuwsprogramma vol positiviteit moet een half uur gaan duren. Wanneer het op tv te zien is, is nog niet bekend. Ook over mogelijke presentatoren wordt achter de schermen nog volop gepraat. Wel weten we dat SBS6 dit voorjaar stopte met talkshow HLF8. De kans is dus groot, dat dit nieuwe nieuwsprogramma op het tijdstip van HLF8 (om 19.30 uur) zal worden uitgezonden.

Lees ook: Moet je lezen: 10 x leesvoer voor een gelukkig leven