Zo blijf je positief

Positief blijven, dat is af en toe toch best moeilijk. Soms zit het allemaal niet mee, heb je pech en zit je gewoon niet zo lekker in je vel. Hoe zorg je dat je dan toch nog positief blijft?

Blijf lekker bezig

Natuurlijk, af en toe eens een avondje op de bank is prima, maar blijf niet de hele dag binnen zitten te niksen. Daar is nog nooit iemand gelukkig van geworden. Hoe actiever en ondernemender je bent, hoe meer geluk je zult ervaren. Dit simpelweg doordat je meer dingen meemaakt!

Doe wat je leuk vindt en vind leuk wat je doet
Vind je jouw school verschrikkelijk, heb je het niet naar je zin op het werk of ben je niet blij met je leven? Dan wordt het tijd om daar iets aan te doen. Zorg dat je elke dag wel iets doet wat je leuk vindt (al is het maar iets heel kleins) en richt je leven in terwijl je rekening houdt met de dingen die je graag doet. Kunnen doen wat je leuk vindt is een rijkdom die we hier in Nederland hebben. Vind werk dat je ook daadwerkelijk leuk vindt!

Moet je toch dealen met het feit dat je dagelijkse bezigheden niet zo leuk zijn? Zorg dan dat je het leuk gaat vinden. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar de volgende tip kan je hier zeker een handje bij helpen.


Een dankbaarheiddagboekje bijhouden

Dankbaarheid is een van de sleutels naar het ultieme geluksgevoel. Misschien ken je het boek The Secret wel? Hierin geven ze een oefening die heel erg waardevol is. Namelijk: elke avond voordat je naar bed gaat schrijf je de dingen op waarvoor je die dag dankbaar was.

Geloof je niet in ?The Secret? en de wet van aantrekking? Think twice. Onlangs is er onderzoek gedaan naar het verschil tussen optimisten en pessimisten. Ze lieten de pessimisten (of de pechvogels, zoals deze hier genoemd werden) een positiviteitsdagboekje bijhouden. Na enkele weken hadden deze mensen het gevoel alsof ze meer geluk hadden. Dat was natuurlijk niet meer dan eerst, maar zo voelde dat wel. Het is belangrijk dat jij gaat zien dat jij ook meer geluk hebt dan je denkt!

Dus? zo?n dagboekje bijhouden werkt echt en of dat nu een dankbaarheidslijstje wordt of een dagboekje waarin je alle positieve dingen behoudt, dat maakt niet zo heel veel uit. Logisch eigenlijk ook, je zoomt op deze manier in op de positieve dingen!


Het kan altijd erger

Op een of andere manier helpt dit altijd, bedenken dat het altijd erger kan. Er is altijd iemand op de wereld die iets soortgelijks als jij meemaakt, maar dan erger. Dat wat jij meemaakt is niets daarbij vergeleken! Dat jouw bankrekening nu leeg is, is niet zielig, want je hebt nog te eten, een dak boven je hoofd, enzovoort.

Kijk naar de kleine dingen
Kijk eens om je heen, hoe mooi alles is, hoe fijn je zit, hoe het ruikt, alle kleine dingen tellen mee. Hiertoe word je natuurlijk ook gedwongen bij het bijhouden van het eerder genoemde dankbaarheiddagboekje.

Dit artikel is afkomstig van ons zusje Girlscene.nl. Voor meer tips, lees hier het gehele artikel.