Door deze hacks lijkt jouw huis/appartement gelijk een stuk schoner

Wonen door Maya Luz

Komt er iemand over de vloer en is je huis een zooitje? Geen paniek! Er zijn een hoop verschillende manieren om het te laten lijken alsof je huis een stuk schoner en opgeruimder is dan het daadwerkelijk is. Dit zijn onze favoriete hacks om alsnog je bezoek te kunnen ontvangen zonder eerst een grote schoonmaak te hoeven doen.

Lees ook: 5x beste kamerplanten voor mensen zonder groene vingers

Houdt oppervlaktes opgeruimd

Platte oppervlaktes zoals tafels kunnen snel vol raken met kleine spulletjes. Door deze spulletjes op te ruimen, lijkt je huis over het algemeen een stuk minder rommelig. Haal dus je tafels, de bovenkanten van kastjes en je aanrecht leeg en zet er alleen decoratieve items neer. Zo voelt de boel al een stuk schoner. Dat alle kleine spulletjes even in een la eindigen maakt voor nu even niet uit.

Maak je bed op

Een onopgemaakt bed kan er al snel erg rommelig uitzien. Als je bezoek krijgt in de slaapkamer, is het verstandig om in ieder geval even snel je bed op te maken. Leg je kussentjes leuk neer en haal eventuele kleren en spulletjes van je bed af. Check ook even of er niet nog ergens een beha of een onderbroekje op de grond ligt. Je slaapkamer lijkt nu al een stuk schoner.

Zet je schoenen op één plek

Ben jij iemand die je schoenen aanhoudt in huis maar ze dan toch ergens uittrapt en laat liggen? Dan kunnen de schoenen zich overal in huis bevinden en dat ziet er rommelig uit. Door je schoenen op een vaste plek te verzamelen, zoals in een schoenenrek, lijkt je huis al een stuk meer georganiseerd. Hou je schoenen dus lekker waar ze horen en maak er voor in de toekomst een gewoonte van om ze altijd in het rek terug te zetten.

Haal je vieze vaat naar de keuken

Een bord, een schaaltje, een mok van je thee of koffie in de ochtend. Vieze vaat in de woonkamer lijkt meteen erg rommelig. Door even een rondje door het huis te maken en alle vieze vaat weg te halen, lijkt je huis al een stuk schoner. Zet de vieze vaat direct in de vaatwasser of zet ze voor nu even in de gootsteen als je geen vaatwasser hebt. Alles is beter dan je vieze vaat in het zicht laten staan.

Verzamel kleine spulletjes op één plek

Sommige kleine spulletjes hebben niet echt een vast plekje. Denk aan snoertjes, bonnetjes, boekjes of papieren. Als je overal en nergens kleine losse spulletjes hebt liggen, lijkt het alsof alles vol ligt. Het creëert veel onnodige chaos. Haal dus al je kleine spulletjes even uit het zicht. Doe ze even in een bak of in een tas en zoek ze nadat het bezoek is vertrokken even uit. Dat is een probleem voor later.

Doe je kleding in een mand

Kleding is voor veel meiden de grootste boosdoener als het op een niet opgeruimd huis aankomt. Heb jij een berg met kleding die je nodig niet hebt opgeruimd? Doe het voor nu even in een wasmand en zet het aan de kant. Die stapel kleding heb je liever uit het zicht, dan op je bureaustoel, in het zicht.

Ook interessant: Feit of fabel: je verspilt energie wanneer je je oplader in het stopcontact laat zitten