5x beste kamerplanten voor mensen zonder groene vingers

Wonen door Anjali

Kamerplanten geven een gezellige sfeer aan je huis, maar het is niet voor iedereen weggelegd deze kamerplanten goed te verzorgen. Vaak vergeten mensen om hun planten water te geven en gaan de planten, waardoor ze gaan hangen en niet meer te redden zijn. Ook geen groene vingers? Dit zijn de beste kamerplanten voor jou.

1. Monstera

Op social media is deze plant een echte trend. De monstera staat mooi in elk interieur en heeft weinig aandacht nodig. Zorg ervoor dat de aarde van de plant vochtig blijft, dan blijft 'ie gewoon doorgroeien.

2. Cactus

De cactus is de sterkste kamerplant van allemaal. Deze overleeft zelfs de droogste omstandigheden, en het is bijna een prestatie om deze plant dood te krijgen. Het maakt dan ook weinig verschil of je deze plant een maand lang geen water geeft of op een hele droge plek neerzet, de cactus is tegen alles bestand. Zet hem alleen niet te lang in felle zon, daar houdt deze plant niet van.

3. Aloë vera

Deze plant is ideaal voor mensen die weinig verstand hebben van planten. Deze plant heeft namelijk amper water nodig en het enige wat hij heel fijn vindt is wat zonlicht. Zet deze plant lekker in het zonnetje en geef hem ongeveer om de week wat water.

4. Ananasplant

Deze plant heeft één keer per week water nodig, en is een echte doorzetter. Ook wordt er gezegd dat de plant helpt tegen het snurken. Een goede aanrader voor mensen die geen groene vingers hebben dus.

5. Yucca

Bij deze plant kun je makkelijk herkennen of 'ie nog gezond is. Voel namelijk eens aan de stam: is deze wat zacht? Dan wordt het tijd om hem iets minder water te geven. Ook vraagt deze plant om voldoende zonlicht, dus zet 'm op een lichte plek.