Dit is wat voor invloed kamerplanten hebben op je humeur

Lifestyle door Anne-Fleur

Ben jij de trotse eigenaar van een home jungle? Of laat jij zelfs een cactus nog doodgaan? Groene vingers of niet, planten in huis zijn gewoon enig. Het maakt je huis een thuis en het brengt natuurlijk een gezellig kleurtje in je omgeving. Maar wist je dat kamerplanten ook invloed hebben op jouw humeur? Lees gauw verder!

Lees ook: Deze handige opruimtip van Marie Kondō kun je nú nog toepassen

Invloed van kamerplanten op je humeur

Of je nu een echte plantengekkie bent, of liever ver bij al het groen vandaan blijft, één ding is zeker: in huis staan onze groene vrienden geweldig. Het oog wil wat, maar ook voor je brein is het hebben van planten in huis erg positief. Dít is wat voor invloed kamerplanten op ons humeur hebben.

Minder stress en spanning 

Green friends hebben over het algemeen een erg positief effect op hun omgeving. Als je in een kamer vol groene planten zit, werkt dit erg ontspannend voor je. Stress, spanning en angst worden verminderd en je voelt je gewoon beter op je gemak in je omgeving. Dit komt vooral door de groene kleur van de planten. Groen werkt namelijk super rustgevend.

Creatieve flow

Een ander positief effect dat kamerplanten op mensen hebben is de stimulering van de creatieve flow in je hersenen. Je mentale vermogens worden vergroot! Concentratie en focus behouden is opeens een makkie met vijf planten op je bureau en je overall creativiteit is een stuk groter. Niks is te gek en alles is mogelijk.

Meer energie

Voel je je zo vreselijk moe? Kamerplanten in huis halen kan helpen! Planten hebben koolstofdioxide nodig voor hun stofwisseling. Dit halen ze halen dit uit de lucht en gebruiken dat weer om zuurstof te maken. Zo hebben wij meer zuurstof en minder koolstofdioxide, win-win! Koolstofdioxide in de lucht zorgt ervoor dat we ons slaperig voelen en daarnaast verstoort het ook ons concentratievermogen.

Aesthetically pleasing

Een andere - misschien wat meer voor de hand liggende - reden dat planten goed zijn voor je humeur, is het feit dat ze mega aesthetically pleasing zijn. Als je een girly bent die van mooie beelden en aesthetics houdt, dan zijn planten dé keus voor jou. Het maakt je huis, kamer of bureau helemaal af en elke keer dat je ernaar kijkt, wordt je er ontzettend gelukkig van. Op naar de Tuinland!