Katten of honden? Dit zegt het over jouw persoonlijkheid

Lifestyle door Zara

Je hebt de vraag vast vaak gekregen of zelf gesteld: ben jij een katten- of hondenmens? Het schijnt dat het antwoord op deze vraag veel zegt over jouw persoonlijkheid. Uit onderzoek blijkt welke persoonlijke eigenschappen waarschijnlijker bij jou passen.

De kenmerken van een kattenmens

Katten zelf zijn erg onafhankelijk en trekken hun eigen pad. Straffen en belonen werkt niet bij ze, en dat maakt ze iets gecompliceerder dan andere huisdieren die wel getraind kunnen worden.

Mensen die een voorkeur hebben voor katten zijn zelf ook aan de onafhankelijke kant. Je doet graag je eigen ding en vindt het fijn om lekker knus binnen te zitten. Je kan jezelf goed vermaken en neigt naar de introverte kant. Kattenmensen zijn erg empatisch, begripvol, observatief en reflectief. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat kattenmensen vaak intelligenter zijn.

Lees ook: Waarom likken honden en katten je zo graag?

De kenmerken van een hondenmens

Honden staan bekend om hun speelse en lieve kwaliteiten. Ze houden ervan om veel buiten te zijn, te spelen en zijn erg loyaal naar hun baasje.

Mensen die een voorkeur hebben voor honden blijken zelf ook erg loyaal en speels te zijn. Je houdt ervan om activiteiten op te zoeken buiten de deur en bent daarnaast makkelijk in de omgang. Als een echte sociale extravert, ben je daardoor ook vriendelijker als het gaat om je aanpassen aan anderen. Het blijkt dat hondenmensen ook minder last hebben van stress en spanning.