Gluren bij: Romy

Wonen door Redactie Ze.nl

Gluren bij anderen werkt hartstikke inspirerend. We kunnen onze nieuwsgierigheid niet weerstaan en willen bij iedereen spieken. Met de rubriek ‘Gluren bij’ voeden we de eeuwige behoefte om bij anderen naar binnen te kijken.

De een woont in een piepklein appartementje ter grootte van een postzegel in de drukke stad en de ander woont in alle rust op het platteland in een vrijstaand huis. Wij mogen even binnengluren in het heerlijke, landelijk ingerichte huis van Romy, waar zij woont met haar vriend Joep, zoontje Vince en hondjes, Mack en Buddy.

"In 2012 hebben Joep en ik het ouderlijk huis van zijn ouders overgekocht. Het huis is in de jaren '80 gebouwd door de vader van Joep. Binnen was alles van baksteen, maar dan ook echt alles: zelfs de keuken! Dus wij hadden er een meerjarenplan van gemaakt om er stukje bij beetje ons droompaleisje van te maken. Het scheelt dat Joep een eigen bouwbedrijf heeft, waardoor wij nu drie jaar later bijna klaar zijn. Wij hebben allerlei gave meubels in huis, helemaal naar onze smaak, die Joep zelf heeft gemaakt. Samen runnen wij ook een eigen webwinkel, Hout Lifestyle, waar wij de robuuste, landelijke eiken meubelen van Joep verkopen."

 

 


"De keuken hebben we vorig jaar aangepakt. We hebben er zo'n stoer, landelijk fornuis met ovens in laten bouwen. Ook wilde ik perse een groot werkblad en een bar, waar we lekker aan kunnen zitten. De barkrukken kunnen ieder moment geleverd worden, dus dan kunnen we ook echt genieten van het bargedeelte. Het werkblad is gemaakt van hout en een goede vriend heeft hier beton cire techniek overheen gemaakt. Op de muren hebben we een speciale verftechniek gebruikt, waardoor de hele keuken een mooie landelijke uitstraling heeft."

 

 

 

 


"Onze landelijk, massief eiken eettafel staat in de serre. Of je nu via de voordeur of via de tuin bij ons binnenkomt; je ziet gelijk deze robuuste tafel. Dit is echt mijn lievelingsplek. Ik zit hier vaak te werken of we borrelen hier uren lang met vrienden."

 

 

 

 


"In de serre hebben we ook een leuke zithoek gecreëerd. Vanuit deze plek hebben we een mooi uitzicht op de vijver van Joep. Dit is ook een lekker plekje als er visite komt."

 

 

 

 


"Dit is echt de eye catcher van onze tuin: een grote vijver met koi karpers. Wat heel leuk is aan deze vijver, is het glazen ruitje dat erin zit. Vanuit de tuin en serre kunnen wij de vissen voorbij zien komen. Als mensen langskomen, dan trekt het altijd meteen de aandacht."

 

 

 

 


"In de woonkamer hebben we een grote leefbank. Dit is de plek waar we 's avonds lekker tv kijken. Ik ben heel blij met deze salontafel. Hij staat er nog maar net en is natuurlijk ook door Joep zelf gemaakt. De tafel is helemaal gemaakt van massief eikenhout en is echt loodzwaar. In de hoek staat een steigerhouten wandrek. Hier wissel ik regelmatig met accessoires, waardoor je toch telkens weer een andere sfeer creëert. Dit is overigens ook een van de hardlopers van onze webwinkel."

 

 

 

 


"Centraal in ons huis staat de houtkachel. Vanaf dit punt wordt het huis heerlijk verwarmd. Vince is pas 3 maanden, maar ik kan het nu al voor me zien hoe hij hier later z'n schoentje voor Sinterklaas gaat neerzetten."

 

 

 

 


"Boven hebben we vier slaapkamers en een badkamer. De badkamer en twee slaapkamers moeten we nog verbouwen. Dat staat voor aankomend jaar op de planning. Onze slaapkamer is heerlijk ruim. We hebben bij ons bed een achterwand van steigerhout gemaakt."

 

 

 

 

 

 

 

 

"Naast onze slaapkamer zit de kamer van Vince. Een klein kamertje, maar prima als babykamer."

"Aan de serre hebben we een overkapping geplaatst. Wij wilden graag een plek waar we zelf en de honden kunnen zitten als het regent. Mack, onze Duitse herder is het liefst de hele dag buiten en nu kan hij ook op regenachtige dagen lekker buiten liggen."

"Wij krijgen bijna elke dag een lekker vers eitje van onze kippetjes. Ze wonen in dit superschattige eiken kippenhok, die uiteraard ook door Joep is gemaakt."


Zou jij ook in dit huis kunnen wonen?

Wij zijn ook heel erg benieuwd naar jouw huis. Wil jij ook jouw huis laten zien? Stuur dan een mailtje naar vera@ze.nl!