Bye bye geel dood gras, hallo perfecte groene grasmat!

Wonen door Djamila

De zomer komt eraan en dat betekent dat we meer tijd buiten doorbrengen in onze tuin. Maar wat als je gazon er niet op zijn best uitziet? Gele plekken, kale plekken, onkruid en mos zijn allemaal problemen die ervoor kunnen zorgen dat je gras er niet zo mooi uitziet als je zou willen. Gelukkig is er een oplossing: kunstgras!

Bye bye geel dood gras, hallo perfecte groene grasmat! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar. Kunstgras is de ideale oplossing voor mensen die willen genieten van een mooie, groene grasmat zonder al het gedoe van onderhoud en zorgen over het weer. En laten we eerlijk zijn, wie heeft er tijd en zin om elke week het gras te maaien en te sproeien? Of herken je het probleem dat je heerlijk in het weekend van een boekje of wijntje wilt genieten in de tuin, maar dat je partner zonodig het gras moet maaien?

In het verleden was kunstgras niet zo fraai. De kunstgras soorten uit het verleden zagen er erg nep uit en daarom zag je het zelden tot nooit in de tuinen. Maar de technologie heeft sindsdien grote stappen voorwaarts gemaakt. Tegenwoordig is kunstgras bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Sterker nog, sommige soorten kunstgras zijn zelfs beter dan echt gras omdat ze het hele jaar door groen blijven, niet geel worden in de zon en niet doodgaan bij extreme droogte. Bij het bedrijf Top Kunstgras in het Limburgse Haelen is een unieke showtuin met allerlei verschillende soorten kunstgras. En mocht je nu niet overtuigt zijn door deze blog? Vraag dan eens een gratis stalenbox aan. Bij dit bedrijf kun je een gratis stalenbox aanvragen en ontvang je een reeks stalen van verschillende soorten kunstgras. Leg die stalen eens in het echte gras… Wij zijn benieuwd of je het verschil ziet!

Daarnaast heeft kunstgras nog een aantal andere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld duurzaam, omdat het niet hoeft te worden besproeid met chemische middelen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Ook hoef je het niet te maaien, waardoor je minder brandstof verbruikt en minder CO2 uitstoot.

Maar hoe zit het dan met het gevoel van kunstgras? Is het niet minder prettig om op te lopen dan echt gras? Het antwoord is nee. Tegenwoordig is kunstgras zo zacht dat het bijna niet van echt gras te onderscheiden is. Bovendien zijn er verschillende soorten kunstgras verkrijgbaar, elk met een eigen uitstraling en gevoel. Zo kun je kiezen voor een wat stuggere soort kunstgras als je bijvoorbeeld huisdieren hebt die graag in de tuin spelen.

Maar hoe zit het dan met de kosten? Is kunstgras kopen niet veel duurder dan echt gras? Het klopt dat kunstgras in eerste instantie duurder is dan echt gras, maar als je kijkt naar de lange termijn, is kunstgras juist goedkoper. Je hoeft het immers niet te maaien, sproeien of bemesten, waardoor je op de lange termijn flink bespaart op onderhoudskosten.

Daarbij is het mooi houden van een natuurlijk gazon een monsterklus. Mesten, sproeien... De meeste mannen proberen nog wat slimmigheden in te zetten in de vorm van een robotmaaier, maar die mest en sproeit niet. Daarbij kan de robotmaaier ook weer niet bij die vervelende kantjes die met de hand geknipt moeten worden. Het grootste voordeel van kunstgras is toch wel de enorme tijdswinst. Nooit meer gras maaien. Nooit meer sproeien. Nooit meer kantjes knippen. Nooit meer onkruid in je gras. Nooit meer het gras bemesten. Nooit meer verticuteren. En toch een gazon dat groener is dan bij de buren!

Stel je voor: je man die normaal gesproken elk weekend in de tuin aan het werk is, is nu ineens vrij om samen met jou leuke dingen te doen. Door het vervangen van dat gele, dode gras door een prachtige, groene grasmat, is er veel minder onderhoud nodig. Dat betekent meer quality time samen! Samen in de zon zitten, picknicken op je eigen groene grasveld, of gewoon lekker ontspannen in je eigen tuin. Het kan allemaal nu je man niet meer zoveel tijd kwijt is aan tuinonderhoud. Zo wordt de tuin een plek om te ontspannen en te genieten, in plaats van een constante bron van stress en werk.

Kortom, kunstgras is de perfecte oplossing voor iedereen die graag wil genieten van een mooie, groene grasmat zonder al het gedoe van onderhoud en zorgen over het weer. Het is duurzaam, zacht en vrijwel niet van echt gras te onderscheiden. Dus zeg maar bye bye tegen geel dood gras en hallo tegen de perfecte groene grasmat!