Dit zijn de lekkerste hapjes om mee te nemen naar het strand deze zomer

Eten door Maya Luz

Ben jij al helemaal klaar om weer naar het strand te kunnen deze zomer? Wij kunnen ook absoluut niet wachten! Als er een ding vervelend is aan naar het strand gaan, is het wel eten. Er komt zand in je broodjes of je moet duur eten kopen bij een strandtentje. Er zijn gelukkig ook een hoop heerlijke hapjes die je zelf kunt maken om mee te nemen naar het strand! Wij zetten onze favorieten op een rijtje.

Lees ook: Met deze smartphone-paraplu van Action heb jij nooit meer last van zon of regen op je beeldscherm

Mini wraps

Mini wraps zien we regelmatig op feestjes, maar ze zijn ook een fijn hapje om mee te nemen naar het strand! Vul een wrap met je favoriete vullingen zoals zalm, roomkaas en sla. Rol je wrap strak op en snij het in kleine porties. Rol je wraps op in vershoudfolie en neem prikkertjes mee naar het strand om ze mee te eten. Op deze manier komen ze niet in aanraking met zand en heb jij een heerlijke vullende snack voor tijdens het zonnen.

Bevroren druiven

Als je een koeler meeneemt, kun je fruit meenemen naar het strand. Allerlei soorten fruit zijn lekker om van te genieten in de zon, denk aan appels, perzikken en frambozen. Maar ook druiven zijn ontzettend lekker, zeker als ze bevroren zijn. Doe je druiven de avond voordat je naar het strand gaat in de vriezer. De volgende dag heb je heerlijke crunchy hapjes om van te genieten op het strand. Ze zijn ontzettend verkoelend, maar ook nog steeds heerlijk zodra ze ontdooid zijn.

Crackers met hummus

Hummus is eigenlijk altijd een goede snack. Het is eigenlijk ook ontzettend makkelijk om zelf te maken. Je hebt er enkel kikkererwten, tahini, citroensap, olijfolie en water voor nodig. Om je hummus meer smaak te geven kun je een teentje knoflook toevoegen of wat andere kruiden zoals komijn of paprikapoeder toevoegen. Om je hummus lekker koud en verfrissend te maken, kun je in plaats van water, ijsblokjes gebruiken. Zet je hummus vervolgens koud en neem het mee in je koelbox naar het strand. Gebruik crackers of worteltjes om mee te dippen en je hebt een heerlijk hapje dat niet alleen vullend is, maar ook nog eens verkoelend.

Popcorn

Popcorn is een ontzettend makkelijk hapje om zelf te maken en mee te nemen naar het strand. Het weegt erg weinig en is dus ideaal om mee te nemen, aangezien het je tas niet zwaarder maakt. Je kunt zelf naturel popcorn laten poppen en de popcorn smaak geven met paprikapoeder of edelgistvlokken. Hou je meer van zoet? Dan kun je kaneel of nootmuskaat gebruiken. Doe alles in een hersluitbaarzakje en schudden maar!

Gedroogde appelchips met kaneel

Voor de liefhebbers van een zoet hapje hebben we als laatste voorstel deze heerlijke appelchips. Gesneden appels zijn een ramp om mee naar het strand te nemen, maar dit hapje maakt het ontzettend makkelijk. Snijd je appel in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat. Verwarm ondertussen je oven voor op 100 graden celcius. Zodra je appel is gesneden kun je mix een suiker en kaneel over je appelplakjes heen strooien. De bakplaat met de appels gaat vervolgens 45 minuten in de oven. Ze zijn klaar zodra je ziet dan de randjes van de appelplakjes naar binnen trekken. Haal de chips vervolgens afkoelen, hierdoor geef je ze de tijd om goed knapperig te worden. Dat is weer even wat anders dan simpele chips!

Lees ook: OMG: we eten allemaal fruitvliegjes (maar het is minder vies dan het lijkt)