Top 10: popcornmachines

Producten door Redactie Ze.nl

Maak de blits op een kinderpartijtje of buurtfeest, door voor het gebruik van een popcornmachine te kiezen. Niet alleen op feestjes komt de popcorn maker van pas; gebruik deze bijvoorbeeld ook wanneer vrienden van je kinderen blijven slapen. Laat hen ’s avonds bij de film genieten van verse popcorn. Het gebruik van een popcornmachine is heel eenvoudig. Daarbij vormt het apparaat een echte eyecatcher tussen je decoratie.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste popcornmachines

Een snelle blik op het aanbod aan popcornmachines toont je dat je een zeer ruime keuze hebt. Welke van deze popcornmachines is de beste keuze? Hieronder vind je onze top 10 met de beste popcornmachines van dit moment. De top 10 is samengesteld op basis van onder meer de functionaliteit, de kwaliteit en de prijs van de verschillende popcorn apparaten. Het biedt je inspiratie, wanneer je zelf een popcornmachine wilt kopen.

 1. 1

  Gadgy ronde popcorn machine (130 gram maïs) 

  • Design
  • Stil
  • Snel klaar

  Prijs tonen

 2. 2

  YUGN retro popcornmachine (50 gram maïs) 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Goed formaat

  Prijs tonen

 3. 3

  Gadgy suikerspinmachine (karretje) 

  • Voordelig
  • Snelle bereiding

  Prijs tonen

 4. 4

  PopIt popcornmachine 

  • Goed betaalbaar

  Prijs tonen

 5. 5

  Jago retro popcornmachine 

  • Eyecatcher

  Prijs tonen

 6. 6

  Esperanza hetelucht popcornmaker 

  • Makkelijk op te bergen
  • Snel klaar

  Prijs tonen

 7. 7

  Bestron popcornmachine (50 gram maïs) 

  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 8. 8

  Lund klassieke popcornmaker 

  • Prachtig design

  Prijs tonen

 9. 9

  Minijoy popcornmachine op basis van hete lucht 

  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 10. 10

  Coca-Cola Retro popcornmaker 

  • Leuk design
  • Weinig smaak

  Prijs tonen

Koopgids: beste popcornmachines

Laten we verder inzoomen op de verschillende popcornmachines uit deze top 10. Wat maakt het ene apparaat een betere keuze dan het andere?

1 Gadgy ronde popcorn machine (130 gram maïs) 

Prijs tonen

Populair is onder meer de ronde popcornmachine van Gadgy. Het model heeft niet alleen een stijlvol ontwerp, ook biedt deze machine met een inhoud van vijf liter voldoende ruimte om voor meerdere mensen verse popcorn te kunnen maken. Je kunt de Gadgy popcornmachine combineren met zowel boter als olie. Daarnaast breng je de popcorn eenvoudig op smaak door suiker of zout toe te voegen aan de maïs.

Na het gebruik van de popcornmachine maak je de verschillende onderdelen van het apparaat eenvoudig schoon, om deze vervolgens op te bergen. Het op slimme wijze stapelen van de losse onderdelen maakt de popcornmachine heel compact.

Het op slimme wijze stapelen van de losse onderdelen maakt de popcornmachine heel compact.

Voordelen Gadgy ronde popcorn machine (130 gram maïs) 

 • Design
 • Stil
 • Snel klaar

2 YUGN retro popcornmachine (50 gram maïs) 

Prijs tonen

Waar de popcornmachine van Gadgy een wat hipper en modern design heeft, kies je voor dit apparaat als je zoekt naar een retro model. De YUGN retro popcornmachine is eenvoudig te gebruiken en biedt ruimte voor zo’n 50 gram maïs. Dit komt neer op zo’n 1,95 liter popcorn.

Je kunt de YUGN popcorn maker na het gebruik ervan eenvoudig reinigen. Doe dit na ieder gebruik, om de machine lang vrij van defecten te kunnen houden. Een nadeel van dit model is het ontbreken van de mogelijkheid om zelf zout of suiker toe te voegen. Evenals dat je geen extra olie of boter kunt gebruiken.

Je kunt de YUGN popcorn maker na het gebruik ervan eenvoudig reinigen.

Voordelen YUGN retro popcornmachine (50 gram maïs) 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Goed formaat

3 Gadgy suikerspinmachine (karretje) 

Prijs tonen

Op zoek naar een degelijke popcornmachine? Kijk eens naar het model van Princess, waarmee je binnen een paar minuten verse popcorn serveert aan gasten. Een belangrijk voordeel van deze machine is de mogelijkheid om je eigen kruiden en specerijen toe te voegen, waarmee je de popcorn op smaak brengt.

Alle losse onderdelen van de Princess popcornmachine zijn vaatwasserbestendig en daarmee zeer eenvoudig schoon te maken. Ook handig aan dit apparaat: als alle maïs gepoft is, kun je direct nieuwe maïs toevoegen zonder het apparaat eerst uit te moeten schakelen.

als alle maïs gepoft is, kun je direct nieuwe maïs toevoegen zonder het apparaat eerst uit te moeten schakelen.

Voordelen Gadgy suikerspinmachine (karretje) 

 • Voordelig
 • Snelle bereiding

4 PopIt popcornmachine 

Prijs tonen

De PopIt popcornmaker vormt een retro eyecatcher op jouw slaapfeestje, kinderfeestje of buurtfeest. Met deze popcornpan maak je in een mum van tijd verse popcorn voor bezoekers. Je kunt de machine gebruiken zonder olie of boter toe te voegen. Geef je juist de voorkeur aan popcorn met wat boter? In dat geval is deze popcornmachine niet geschikt. Ook het toevoegen van suiker, zout of andere kruiden en specerijen is niet mogelijk.

Je kunt de PopIt popcornmaker na gebruik eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. Standaard wordt er een maatschepje met de machine meegeleverd voor het toevoegen van de juiste hoeveelheid maïs.

Geef je juist de voorkeur aan popcorn met wat boter? In dat geval is deze popcornmachine niet geschikt.

Voordelen PopIt popcornmachine 

 • Goed betaalbaar

Nadelen PopIt popcornmachine 

 • Niet mogelijk om kruiden toe te voegen

5 Jago retro popcornmachine 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met het apparaat van PopIt kent ook de Jago popcornmachine een retro ontwerp. Het doet je direct denken aan de popcornmachines die je vroeger vaak in pretparken en bijvoorbeeld op kermissen zag staan. Met deze machine maak je zo’n zestig liter popcorn per uur. Ideaal, wanneer je veel gasten verwacht op je kinderfeestje!

Het gebruik van de Jago retro popcornmaker is heel eenvoudig. Met een maatbeker voor de maïs en een maatlepel voor de olie voeg je de ingrediënten in de juiste concentratie toe. Een nadeel van dit apparaat is het ontbreken van de mogelijkheid om onderdelen in de vaatwasser schoon te maken; dit doe je met een vochtige doek.

Het gebruik van de Jago retro popcornmaker is heel eenvoudig

Voordelen Jago retro popcornmachine 

 • Eyecatcher

Nadelen Jago retro popcornmachine 

 • Relatief prijzig

6 Esperanza hetelucht popcornmaker 

Prijs tonen

De hetelucht popcornmaker van Esperanza is een voordelig geprijsd apparaat, dat je in een paar minuten van verse popcorn voorziet. Het model is klein van stuk (een capaciteit van 0,27 liter) en daardoor makkelijk op te bergen. Nadeel hiervan is dat de popcornmachine minder geschikt is voor grotere groepen.

Je kunt geen boter of olie aan de machine toevoegen. Evenals dat het niet mogelijk is om de popcorn zelf op smaak te brengen met specerijen.

Je kunt geen boter of olie aan de machine toevoegen.

Voordelen Esperanza hetelucht popcornmaker 

 • Makkelijk op te bergen
 • Snel klaar

7 Bestron popcornmachine (50 gram maïs) 

Prijs tonen

Qua model vergelijkbaar met de Esperanza hetelucht popcornmaker is deze Bestron popcornmachine voor 50 gram maïs. Dit komt overeen met zo’n 1,95 liter popcorn. Het model heeft een roze kleur, maar is ook leverbaar in het geel en groen. Een fraaie toevoeging aan je keuken of feesttafel bij een kinder- of slaapfeestje!

Deze popcornmaker biedt geen mogelijkheden om zelf boter of olie toe te voegen aan de popcorn. Handig aan dit apparaat zijn de antislipvoetjes, die voorkomen dat de Bestron popcornpan van de tafel of het aanrecht schuift.

Het model heeft een roze kleur, maar is ook leverbaar in het geel en groen.

Voordelen Bestron popcornmachine (50 gram maïs) 

 • Gebruiksvriendelijk

8 Lund klassieke popcornmaker 

Prijs tonen

De Lund klassieke popcornmaker vormt een echte eyecatcher op het aanrecht, of in de decoratie van je feest. Met deze hetelucht popcornmachine bereid je in een paar minuten verse popcorn. Bang dat de machine van je aanrecht of tafel schuift hoef je niet te zijn; het model is uitgevoerd met antislipvoetjes.

De popcornmaker biedt ruimte voor zo’n 50 gram maïs, wat overeenkomt met 1,95 liter popcorn. Je kunt de kap aan de bovenzijde van het apparaat wegnemen na het gebruik ervan, wat het reinigen van de popcornmachine makkelijker maakt. Voor het gebruik van de Lund klassieke popcornmaker hoef je geen boter of olie toe te voegen.

het model is uitgevoerd met antislipvoetjes.

Voordelen Lund klassieke popcornmaker 

 • Prachtig design

9 Minijoy popcornmachine op basis van hete lucht 

Prijs tonen

Geniet binnen een paar minuten van verse popcorn met deze hetelucht popcornmachine van Minijoy. Je kunt de popcorn direct bereiden, zonder olie of boter toe te moeten voegen. Vind je het juist prettig om je popcorn van een laagje boter te voorzien? Kies in dat geval voor een van de andere modellen popcornmachines uit dit overzicht; bij deze machine is het niet mogelijk. Uiteraard zou je de boter na bereiding alsnog toe kunnen voegen.

De Minijoy popcornmaker biedt ruimte voor zo’n 50 gram maïs. Hiermee bereid je circa 1,95 liter popcorn per keer. Na het gebruik kun je de popcornmachine eenvoudig reinigen. Dit doe je door de deksel van de machine te nemen en een vochtige doek over de verschillende onderdelen te halen.

De Minijoy popcornmaker biedt ruimte voor zo’n 50 gram maïs.

Voordelen Minijoy popcornmachine op basis van hete lucht 

 • Gebruiksvriendelijk

10 Coca-Cola Retro popcornmaker 

Prijs tonen

In deze top 10 met popcornmachines introduceerden we al verschillende retro modellen. De Coca-Cola retro popcornmaker mag hier niet tussen ontbreken. Het is een heuse eyecatcher, waarmee jij op ieder partijtje de show steelt! Goedkoop is de popcornmachine niet; het model behoort tot de duurdere apparaten uit dit overzicht.

Je kunt deze machine gebruiken zonder boter toe te voegen. Dit kan een nadeel zijn, wanneer je het prettig vindt om de popcorn al tijdens het poppen op smaak te brengen. Een ander nadeel van deze popcornmachine is de enigszins beperkte capaciteit: 40 gram maïs per keer. Veel andere modellen uit dit overzicht bieden een capaciteit voor tenminste 50 gram maïs.

alle niet-elektrische onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

Voordelen Coca-Cola Retro popcornmaker 

 • Leuk design
 • Weinig smaak

Aanvullende informatie

Verschillende soorten popcornmachines

Popcornmachines zijn er in tal van verschillende soorten en modellen. Kies allereerst tussen een modern en strak ontworpen popcornmaker en een klassiek, retro design. In de eerste categorie valt onder meer de Gadgy popcornmachine; in de tweede het model van Coca-Cola of Lund.

Er zijn meer verschillen om rekening mee te houden. Denk aan het verschil tussen een popcornpan welke werkt op basis van toegevoegde boter of olie en een hetelucht popcornmachine. Bij die laatste modellen hoef je zelf geen boter of olie meer toe te voegen. Dat is gezond, maar heeft ook invloed op de smaak van je popcorn.

Verschil in grootte van popcorn apparaten

De meeste popcornmachines bieden een capaciteit voor zo’n 50 gram maïs. Met 50 gram maïs kun je een kleine twee liter aan popcorn bereiden per keer. Daar de popcorn vaak na een paar minuten al klaar is, bereid je in korte tijd grote hoeveelheden verse popcorn.

Er zijn alternatieven, zoals de popcornpan van Gadgy. Dit model biedt een capaciteit voor zo’n 130 gram maïs. Met deze popcornpan bereid je zodoende per keer al snel vijf liter aan verse popcorn.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Naast het ontwerp van de popcornmaker, het verschil tussen een model op olie of boter en op basis van hete lucht en het verschil in inhoud, zijn er meer factoren om rekening mee te houden bij het vergelijken van de productspecificaties van popcornmachines. Let bijvoorbeeld ook op de mogelijkheid om al bij de bereiding van de verse popcorn suiker, zout en andere specerijen toe te voegen. Zo kun je de popcorn tijdens het poppen op smaak brengen.

Tip: probeer eens te variëren in de specerijen die je toevoegt aan je verse popcorn. Het kan bijvoorbeeld erg lekker zijn om popcorn te combineren met chilikruiden! Wat is jouw favoriete smaak?

Een ander belangrijk aspect: de eenvoud van het schoonmaken van de popcornmachine. Door deze na gebruik grondig te reinigen, kun je jaren vooruit met een kwalitatief goed apparaat. In lijn met de eenvoud van het schoonmaken van popcornmachines speelt ook de manier waarop je deze opbergt een rol. Bij sommige machines kun je de verschillende losse onderdelen slim op elkaar stapelen, om zo ruimte te besparen.

Prijzen van popcornmachines (hoog-laag)

Voor een gemiddelde hetelucht popcornmachine betaal je zo’n 20 tot 30 euro. Het zijn modellen met een capaciteit voor circa 50 gram maïs. Een model op basis van olie of boter, bijvoorbeeld de popcornpan van Gadgy, kost met een gemiddelde prijs van circa 50 tot 60 euro net iets meer. Deze pannen hebben echter een grotere capaciteit.

Kies je voor de retro popcornmachine van Coca-Cola? De prijs daarvan ligt nog iets hoger: 70 euro. Het vormt echter wel een eyecatcher tussen de andere decoratie van je feestje.

Conclusie: zo kies je de beste popcornmachines

Popcornmachines zijn er in talloze modellen, soorten en formaten. Populair zijn de popcornmakers op basis van hete lucht; ze zijn goedkoop, klein van stuk en eenvoudig in gebruik. Een belangrijk nadeel van veel van deze machines is het ontbreken van de mogelijkheid om je popcorn op smaak te brengen met verschillende specerijen. Dit is bij een popcornpan op basis van boter of olie wel mogelijk. Voeg naar eigen inzicht suiker, zout of andere kruiden toe.

Voor een gemiddeld model popcornmachine op basis van hete lucht betaal je zo’n 25 euro; de gemiddelde prijs voor een pan op basis van boter of olie ligt rond de 50 euro. Verschil is echter wel, dat de inhoud van zo’n pan aanzienlijk groter is. Kies jij voor de popcornpan of de hetelucht popcornmachine?

 • Meest duurzame keuze

  Gadgy suikerspinmachine (karretje) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy ronde popcorn machine (130 gram maïs) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste keuze

  Esperanza hetelucht popcornmaker 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een hetelucht popcornmachine?

Bij een hetelucht popcornmachine hoef je zelf geen boter of olie toe te voegen; de maïs popt op basis van de hete lucht die door de machine geproduceerd wordt. In het geval van een popcornpan voeg je zelf boter en olie toe.

Popt een popcornmachine alle maïs?

Na het toevoegen van je maïs aan de popcornmachine zal deze zo’n 90 tot 95 procent van de maïs voor je poppen. De kans is groot dat niet alle maïs popt. Vaak wordt standaard een maatbeker bij de machine geleverd, die je helpt de juiste hoeveelheid maïs toe te voegen aan het reservoir.

Hoe popt popcorn in een popcornmachine?

Ieder maïskorreltje bevat een klein deel water. Het verhitten van het water in de maïskorreltjes door de popcornmachine zorgt ervoor dat dit begint te stomen, wat uiteindelijk leidt tot het poppen, ofwel ontploffen, van het maïskorreltje. Het kan voorkomen dat een maïskorreltje onvoldoende water bevat. In dat geval popt deze niet.

Welke suiker voor een popcornmachine gebruiken?

Er zijn verschillende manieren waarop je suiker toe kunt voegen aan je popcorn. Gebruik heldere kristalsuiker of bijvoorbeeld bruine suiker in de pan om je popcorn op smaak te brengen. Alternatief is het gebruik van poedersuiker na het poppen van je popcorn; roer de poedersuiker door je schaal met verse popcorn.