Top 10: suikerspinmachines

Producten door Redactie Ze.nl

Schaf een suikerspinmachine aan voor de kinderverjaardagen, een familiedag in de tuin of bijvoorbeeld een buurtfeest. Met een moderne suikerspinautomaat maak jij de blits! Leuk aan deze apparaten is niet alleen dat je er zelf suikerspinnen mee kunt maken; ze hebben vaak ook een bijzonder fraai ontwerp. Een eyecatcher op ieder feest! In dit artikel lees je meer over de top 10 beste suikerspinmachines. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je zelf een suikerspinautomaat aanschaft.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste suikerspin automaten

Bekijk hieronder onze top 10 met de beste suikerspin automaten van dit moment. Deze top 10 suikerspinautomaten is samengesteld op basis van verschillende factoren. Denk aan de werking van het apparaat, het ontwerp hiervan en bijvoorbeeld de prijs. Het biedt inspiratie wanneer je zelf op zoek gaat naar een suikerspinautomaat.

 1. 1

  Gadgy Retro suikerspinmachine met 10 stokjes 

  • Goed schoon te maken
  • Voordelige koop
  • Ziet er leuk uit

  Prijs tonen

 2. 2

  J2D Trading suikerspinmachine 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Goed formaat

  Prijs tonen

 3. 3

  Gadgy suikerspinmachine (karretje) 

  • Duurzaam
  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

 4. 4

  Petra Electric suikerspinmachine 

  • Mooi uiterlijk

  Prijs tonen

 5. 5

  Royal Catering mini suikerspinmachine 

  Prijs tonen

 6. 6

  Candyz suikerspinmachine (blauw) 

  • Makkelijk op te bergen

  Prijs tonen

 7. 7

  Vevor® suikerspinmachine 

  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 8. 8

  Beper suikerspin maker (rood) 

  • Makkelijk in onderhoud

  Prijs tonen

 9. 9

  Ariete Party Time suikerspinmachine (rood) 

  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 10. 10

  Create Cotton Candy Maker 

  • Voordelig
  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

Koopgids: beste suikerspinmachines

Nog geen keuze kunnen maken? Laten we verder inzoomen op de verschillende suikerspinmachines uit bovenstaande top 10.

1 Gadgy Retro suikerspinmachine met 10 stokjes 

Prijs tonen

Voortaan voorzie je de gasten van ieder feestje van een verse suikerspin, gemaakt met deze Gadgy Retro suikerspinmachine. De automaat wordt standaard met tien stokjes en een maatlepel geleverd, zo kun je direct aan de slag! Prettig aan deze suikerspinmachine is de hoge rand hiervan. Het voorkomt knoeien bij het draaien van de suikerspinnen.

Ook is de Gadgy Retro suikerspinmachine eenvoudig schoon te maken na gebruik. Zo heb je er jaren plezier van. Je kunt de suikerspinautomaat combineren met zowel normale als gekleurde suiker. Daarnaast kun je de machine gebruiken in combinatie met harde snoepjes.

Prettig aan deze suikerspinmachine is de hoge rand hiervan.

Voordelen Gadgy Retro suikerspinmachine met 10 stokjes 

 • Goed schoon te maken
 • Voordelige koop
 • Ziet er leuk uit

2 J2D Trading suikerspinmachine 

Prijs tonen

Net als het voorgaande model van Gadgy, wordt ook deze J2D Trading suikerspinmachine standaard geleverd met een maatlepel en tien houten suikerspinstokken. Het maakt dat je direct van start kunt gaan met het draaien van suikerspinnen. De bereiding ervan is heel eenvoudig.

Na het gebruik van deze suikerspinautomaat kun je de verschillende onderdelen demonteren, om de machine grondig te reinigen en weer op te bergen. Ook deze automaat beschikt over een hogere rand, om knoeien te voorkomen.

Ook deze automaat beschikt over een hogere rand, om knoeien te voorkomen.

Voordelen J2D Trading suikerspinmachine 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Goed formaat

3 Gadgy suikerspinmachine (karretje) 

Prijs tonen

Sterk lijkend op het eerste model uit deze top 10 beste suikerspinmachines, is deze automaat van Gadgy. Een belangrijk verschil zit in het ontwerp van het apparaat; deze suikerspinmachine heeft veel weg van een klassiek, retro karretje dat vroeger vaak gebruikt werd op dorpsfeesten en bij circussen. Hiermee vormt de machine een eyecatcher op ieder feest.

De suikerspinmachine wordt geleverd met een maatlepel. Je kunt zowel blanke suiker, als gekleurde suiker gebruiken. Zo creëer je vrolijke wolken in elke gewenste kleur! Nadien is het schoonmaken van de machine heel eenvoudig. Meer dan warm water en wat zeep heb je er niet voor nodig.

De suikerspinmachine wordt geleverd met een maatlepel.

Voordelen Gadgy suikerspinmachine (karretje) 

 • Duurzaam
 • Goede kwaliteit

4 Petra Electric suikerspinmachine 

Prijs tonen

Deze vrolijke suikerspinmachine van Petra Electric stelt je in staat om snel en gemakkelijk een groot aantal suikerspinnen te draaien. Je combineert de machine met verschillende kleuren suiker, wat het gebruik ervan tot een feestje maakt! Daarnaast kun je verschillende smaken toevoegen, bijvoorbeeld met harde kandij.

De Petra Electric suikerspinmachine wordt standaard met tien stokjes en een maatlepel geleverd. Stop je met het draaien van suikerspinnen? Het schoonmaken van het apparaat is heel eenvoudig, doordat je deze volledig uit elkaar kunt halen.

Petra Electric stelt je in staat om snel en gemakkelijk een groot aantal suikerspinnen te draaien.

Voordelen Petra Electric suikerspinmachine 

 • Mooi uiterlijk

5 Royal Catering mini suikerspinmachine 

Prijs tonen

Op zoek naar een krachtige, enigszins professionele suikerspinmachine? Kies in dat geval voor deze Royal Catering mini suikerspinautomaat. Het model is gemaakt van roestvrij staal, wat het apparaat tot een hele duurzame keuze maakt; de suikerspinmachine gaat lang mee, zonder aan kwaliteit in te leveren. Dit is terug te zien in de prijs, welke aanzienlijk hoger ligt dan die van andere modellen uit dit overzicht.

Nadeel van de Royal Catering mini suikerspinmachine is het feit, dat deze niet over een extra opstaande rand beschikt. Het maakt de kans op knoeien groter; enige oefening is benodigd om jezelf vaardig te maken in het draaien van suikerspinnen.

enige oefening is benodigd om jezelf vaardig te maken in het draaien van suikerspinnen.

Nadelen Royal Catering mini suikerspinmachine 

 • Relatief prijzig

6 Candyz suikerspinmachine (blauw) 

Prijs tonen

Deze blauwe Candyz suikerspinmachine is gemaakt van kunststof en maakt ieder partijtje tot een groot feest. De machine wordt niet alleen in het blauw aangeboden, maar ook in kleuren als rood en roze. Standaard krijg je twintig gekleurde stokjes en een handige maatlepel bij het apparaat.

De suikerspinmachine is nadien eenvoudig te reinigen. Om karamelvorming te voorkomen is het raadzaam de machine korte tijd uit te zetten nadat je zo’n vier à vijf suikerspinnen gemaakt hebt.

De suikerspinmachine is nadien eenvoudig te reinigen.

Voordelen Candyz suikerspinmachine (blauw) 

 • Makkelijk op te bergen

Nadelen Candyz suikerspinmachine (blauw) 

 • Opwarmen duurt even

7 Vevor® suikerspinmachine 

Prijs tonen

Nog professioneler dan het eerder genoemde model van Royal Catering is de suikerspinmachine van Vevor®. Het model wordt geleverd in het rood, maar is ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren. Je installeert de machine gemakkelijk, om vervolgens direct te beginnen met het produceren van je eigen suikerspinnen.

Dit model behoort tot de duurdere suikerspinmachines. Houd er rekening mee, dat het model bedoeld is voor thuisgebruik. Na het gebruik kun je de machine uit elkaar halen, om de verschillende onderdelen te reinigen. Met een gewicht van 15 kilogram behoort dit model tot de zwaardere suikerspinautomaten uit deze top 10.

Met een gewicht van 15 kilogram behoort dit model tot de zwaardere suikerspinautomaten

Voordelen Vevor® suikerspinmachine 

 • Gebruiksvriendelijk

8 Beper suikerspin maker (rood) 

Prijs tonen

Beper biedt een fraai vormgegeven, retro suikerspin maker in het rood. Je kunt de suikerspinmachine zowel in combinatie met suiker, als met snoepjes gebruiken. Wat krijgt jouw voorkeur? Leuk aan de combinatie van suiker en snoepjes is de mogelijkheid om te variëren in de smaken suikerspinnen die je maakt.

Na het gebruik is de machine eenvoudig te reinigen. Nadeel van de Beper suikerspin maker is het feit, dat het enige oefening vergt om deze machine succesvol te kunnen gebruiken. Het ontbreken van een extra hoge rand maakt de kans op knoeien tijdens het bereiden van de suikerspinnen relatief groot.

Na het gebruik is de machine eenvoudig te reinigen.

Voordelen Beper suikerspin maker (rood) 

 • Makkelijk in onderhoud

Nadelen Beper suikerspin maker (rood) 

 • Niet gebruiksvriendelijk

9 Ariete Party Time suikerspinmachine (rood) 

Prijs tonen

Deze Ariete Party Time suikerspinmachine is met zijn retro uitstraling en rode kleur een eyecatcher op het aanrecht. De machine is gemaakt van kwalitatief goede materialen, waarmee het apparaat lang mooi blijft. Daarbij helpt de extra hoge rand te voorkomen dat je knoeit bij het maken van je eerste suikerspinnen.

Je kunt de Ariete Party Time suikerspinautomaat zowel gebruiken in combinatie met suiker, als ook met stukjes snoep. Eerder las je al, dat dit de mogelijkheid biedt te variëren in de smaken van de suikerspinnen die je maakt.

Daarbij helpt de extra hoge rand te voorkomen dat je knoeit bij het maken van je eerste suikerspinnen.

Voordelen Ariete Party Time suikerspinmachine (rood) 

 • Gebruiksvriendelijk

10 Create Cotton Candy Maker 

Prijs tonen

Deze pastelroze suikerspinmachine van Create is een fraaie toevoeging aan de decoratie van ieder feestje. Een échte eyecatcher op tafel! Handig aan dit model suikerspinautomaat zijn de antislipvoetjes onder de machine. Het helpt te voorkomen dat deze per ongeluk van de tafel schuift.

Met deze Create suikerspinmachine wordt het bereiden van suikerspinnen heel eenvoudig. Ook het schoonmaken van het apparaat na het gebruik ervan is eenvoudig; alle niet-elektrische onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

alle niet-elektrische onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

Voordelen Create Cotton Candy Maker 

 • Voordelig
 • Gebruiksvriendelijk

Aanvullende informatie

Verschillende soorten suikerspin apparaten

Suikerspin apparaten worden in tal van verschillende modellen en uitvoeringen aangeboden. Kies je voor een hip en modern vormgegeven suikerspinmachine, of ga je juist voor een klassieke, retro variant? De suikerspinmachine van Gadgy is een voorbeeld van zo’n retro model. Het zijn eyecatchers op ieder feest! Naast deze suikerspinautomaten zou je ook naar professionelere modellen kunnen kijken. Onder meer Royal Catering en Vevor® zijn merken die dergelijke apparaten aanbieden.

Suikerspin machines in de aanbieding

Regelmatig worden de verschillende suikerspin machines in de aanbieding aangeboden op het internet. Houd deze aanbiedingen in de gaten, om de suikerspinautomaat heel voordelig in huis te kunnen halen. De machine is een absolute hit op ieder kinder- en bijvoorbeeld straatfeest. Door de machine na gebruik goed te reinigen, heb je er jaren plezier van.

Tip: kijk niet alleen naar aanbiedingen voor de suikerspinmachines, maar probeer ook je suikerspinsuiker in de aanbieding te bestellen. Er zijn verschillende webshops waar je de suikerspinsuikers in diverse kleuren koopt.

Hoe maak je professioneel een suikerspin?

Het maken van een suikerspin hoeft niet lastig te zijn, al zal het in het begin enige oefening vergen. Gebruik onderstaande stappen als leidraad, maar lees voor gebruik altijd de instructies van het specifiek model suikerspinautomaat wat jij gekocht hebt.

1.     Zorg dat de suikerspinmachine zo’n 3 à 4 minuten opwarmt, zonder dat je er al suiker in de machine zit.

2.     Zet de machine vervolgens uit, om deze te vullen met suikerspinsuiker. Gebruik uitsluitend suikers die geschikt zijn voor de automaten; veel ongeschikte suikers zullen te snel karamelliseren. Na het vullen van de suikerspinmachine met de maatlepel kun je deze weer inschakelen.

3.     Gebruik de vaak meegeleverde stokjes om je eerste suikerspinnen te maken. Dit doe je door het stokje in de suikerspinmachine te roeren, waarbij een beweging maakt met de klok mee. Tegelijkertijd draai je het stokje zelf met je vingers tegen de klok in.

4.     Na zo’n vijf tot tien rondes te hebben gemaakt met het stokje zal de suikerspin dik genoeg zijn. Het is verstandig de suikerspinmachine na het maken van zo’n vier à vijf suikerspinnen kort af te laten koelen.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Bij de aanschaf van een suikerspinmachine zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het allereerst zaak om te kiezen voor een model, die qua kleur en stijl aansluit op je persoonlijke smaak. Ga je voor een retro suikerspinautomaat, of juist voor een moderne variant?

Andere factoren om rekening mee te houden zijn onder meer het gewicht van de suikerspinmachine en de aanwezigheid van antislipvoetjes. Het vertelt je iets over de stabiliteit van het apparaat. Knoeien wordt voorkomen door te kiezen voor een machine met een extra hoge opstaande rand.

Na het gebruik van de suikerspinmachine wil je deze eenvoudig kunnen reinigen. Zoek vooraf uit of de verschillende onderdelen van de machine gemakkelijk te demonteren zijn en vervolgens (in de vaatwasser) gereinigd kunnen worden.

Prijzen van suikerspinmachines (hoog-laag)

Een gemiddelde suikerspinmachine heeft een prijs tussen de 35 en 50 euro. Het zijn kwalitatief uitstekende modellen, geschikt voor het gebruik op een kinderfeestje. Houd er rekening mee dat het geen professionele apparaten zijn; het apparaat zal bijvoorbeeld eens per vier à vijf suikerspinnen even moeten afkoelen.

Kies je voor een professioneler model, dan betaal je daar al snel meer dan 100 of zelfs 200 euro voor. Let op, dergelijke “professionele” modellen zijn bedoeld voor thuisgebruik. Professionele apparaten voor bedrijven zijn duurder.

Conclusie: zo kies je de beste suikerspin machine

Een suikerspinmachine is onmisbaar op ieder kinder- en straatfeestje! Je schaft een kwalitatief goede suikerspinautomaat aan voor zo’n 35 à 50 euro. Reinig je het apparaat na ieder gebruik, dan heb je er jaren plezier van. Bij de aankoop van een suikerspinmachine heb je de keuze uit een modern en strak ontwerp, of juist een klassieke, retro variant. Wat krijgt jouw voorkeur?

Houd er rekening mee dat het gebruik van een suikerspinautomaat enige oefening vergt. Het kan verstandig zijn om kort voor het kinderfeestje al eens wat suikerspinnen te maken.

 • Meest duurzame keuze

  Gadgy suikerspinmachine (karretje) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy Retro suikerspinmachine met 10 stokjes 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste keuze

  J2D Trading suikerspinmachine 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen

Welke suiker gebruiken in een suikerspinmachine?

Het wordt sterk aangeraden om speciale suikerspinsuiker te gebruiken in een suikerspinautomaat. Veel andere soorten suikers zullen te snel karamelliseren in de machine, waardoor het niet lukt om suikerspinnen te maken.

Hoe maak je een suikerspinautomaat schoon?

Vaak vind je bij de suikerspinautomaat instructies over de wijze waarop je deze schoon kunt maken. In veel gevallen komt dit neer op het demonteren van een aantal losse onderdelen, om deze vervolgens met warm water en wat zeep te reinigen. Het reinigen van de machine is belangrijk, om er langdurig gebruik van te kunnen maken.

Op welke manier maak je een suikerspin?

Nadat je de suiker aan de suikerspinmachine toegevoegd hebt, beweeg je het stokje voor de suikerspin met de klok mee door de machine heen. Je roert als het ware langs de buitenzijde van de automaat. Tegelijkertijd draai je het stokje met je vingers tegen de klok in. Maak zo’n vijf tot tien rondjes door het apparaat voor een volwaardige suikerspin.

Welke suikerspinmachine kopen?

Suikerspinmachines zijn er in talloze soorten. Een gemiddeld model kost je zo’n 35 à 50 euro, waarbij je de keuze hebt uit moderne en retro ontwerpen. Populair zijn de retro suikerspinmachine van bijvoorbeeld Gadgy en het moderne alternatief van Vevor®.