Wauw: ontvoerde Kayla (9) na zes jaar teruggevonden dankzij Netflixserie

Vrije tijd door Jennifer

Soms gebeuren in het echte leven ook wonderbaarlijke dingen, waar je van versteld staat. Jarenlang was er geen enkel spoor van de Amerikaanse Kayla, die op 9-jarige leeftijd werd ontvoerd. Maar dankzij een Netflixserie werd ze eindelijk gevonden door een oplettende winkeleigenaar!

Kayla ontvoerd door moeder

Het was 4 juli 2017, onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten, toen de 9-jarige Kayla op bezoek was bij haar moeder Heather in Illinois. De ouders van Kayla waren uit elkaar en de voogdij lag bij de vader, maar desondanks mocht de moeder haar wel zien. Alleen ging het die dag helaas mis. Toen haar vader Kayla de volgende dag wilde ophalen, waren Kayla en haar moeder namelijk verdwenen.

Gevonden door Netflixserie

Aangezien Kayla dus illegaal was meegenomen door haar moeder - oftewel ontvoerd - werd er natuurlijk een zoekactie opgericht. Jarenlang zochten ze naar het jonge meisje, mede dankzij het doorzettingsvermogen van haar vader. Hij gaf veel aandacht aan de vermissing van Kayla, waaronder ook in de Netflixserie Unsolved Mysteries. En dit blijkt nu een geniaal idee, want dankzij deze Netflixserie is ze niet lang geleden gevonden. Aww! Het hielp overigens ook mee dat het Amerikaanse National Center for Missing and Exploited Children een foto had ontworpen van een zogenaamd zes jaar oudere Kayla.

Oplettende winkeleigenaar

Het was een oplettende winkeleigenaar in Asheville, ongeveer tien uur rijden van Illinois, die Kayla herkende. Zodra deze persoon het meisje herkende, belde diegene meteen de politie op. Daarna werd snel gehandeld. De moeder werd gearresteerd en dochter Kayla werd na jaren herenigd met haar vader. Via een statement reageert de vader blij, dat zijn dochter Kayla weer veilig thuis is. Daarnaast bedankt hij de politie, maar ook de volgers van Facebookpagina Bring Kayla Home voor alle hulp.

Terwijl Kayla en haar vader elkaar nu opnieuw leren kennen, zit haar moeder voorlopig vast. Ze wordt verdacht van kinderontvoering.

Lees ook: Wow! Kaylin (33) backpackt graag in de natuur met vader Mike (70) én haar kat