De beste manieren om je kater te lijf te gaan

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Te diep in het glaasje gekeken? Grote kans dat de drank vandaag nog door bonkt in je hoofdpijn! Ben je ook nog eens misselijk en vermoeid? Hiep hoera, je hebt een kater! Wij kunnen je misschien wat verzachten met de volgende katertips.

 

Veel water

Uitgeslapen? Neem eerst een sprint naar de kraan en drink een groot glas water. Heb je meer behoefte aan thee? Doe dan een stukje gember in je thee. Gember kan helpen om misselijkheid en duizeligheid tegen te gaan.

Ontbijt

Maak een goed, maar klein ontbijt voor jezelf klaar. Dit geeft je nieuwe energie en kalmeert je maag. Het ultiem katervoedsel? Eieren. In eieren zit een bepaald stofje, cysteïne. Wanneer je te veel drinkt ontstaat er ook een bepaalde stof, aldehyde. Aldehyde wordt afgebroken door cysteïne. Dus een ontbijtje met een ei is een verstandige keuze.

Fruit eten

Eet wat fruit, bijvoorbeeld watermeloen of een sinaasappel. In fruit zit veel vitamine C en dat is een goede antioxidant.

Vet eten is een no go

Je bent moe, voelt je lamlendig door die kater en dan is juist de behoefte naar vet eten het sterkst. Probeer dit echt te vermijden, want vet eten kan zwaar zijn voor je maag. En je maag is tenslotte aan het herstellen.

Fysieke inspanning

Grote kans dat je hier ook absoluut geen behoefte aan hebt en blijf je liever in je huispak op de bank hangen. Toch is een beetje bewegen helemaal niet verkeerd om al die giftige stoffen het lichaam uit te werken. Fysieke inspanning kan helpen om giftige stoffen uit je lichaam te zweten.

Willen bovenstaande tips echt helemaal niet helpen? Tja, dan zit er niets anders op: terug je bed in en je roes uitslapen!