Wat te doen tegen een kater?

Vrije tijd door Juliët

Lekker een drankje hier en daar. Alleen de volgende ochtend merk je toch dat je iets te diep het glaasje in hebt gekeken. Je hebt last van een kater. Barstende hoofdpijn en je hebt geen zin aan eten. Ai dat wordt nog wat, want een kater kan je dag aardig verpesten. Maar wat kun je nou doen tegen een kater. Wij gaan het je vertellen. Bye bye katertje.

Kater
 

1. Veel drinken

Dat katertje hakt er aardig in. Je hebt megeveel hoofdpijn. Wat moeten we daaraan doen? Veel drinken. Met veel drinken bedoelen we geen koffie of alcohol. Nee je mag lekker de hele dag veel water gaan drinken. Als je nou van iets meer smaak houdt, kun je er altijd wat siroop of stukjes fruit doorheen doen. Geeft net even wat meer smaak. Je bent door de alcohol uitgedroogd, dus je lichaam moet met vocht weer worden aangevuld.

 

2. Bewegen

Wist je dat bewegen kan helpen bij een kater? Je hoeft echt niet flink te sporten. Nee een paar simpele bewegingen kunnen al heel wat wonderen verrichten. Of je gaat lekker even een wandelingetje maken. Zodra je wakker bent is het verstandig om meteen even te gaan bewegen. Het helpt bij het afbreken van de alcohol.

 

3. Ontbijten

Inmiddels weet je vast wel dat je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Ook al heb je bij een kater misschien niet zoveel zin in eten, toch is het belangrijk om wat te nemen. Ook al is het een klein ontbijtje. Brood en fruit zijn gezond en lekker, maar als je echt het ultieme katervoedsel wilt eten kun je beter gaan voor een eitje. Vol proteïnen en vitamine B. Zit je nou echt niet aan een ontbijtje te denken. Neem dan toch een paar zoute crackers, want zout valt niet zwaar op je maag. Verder zijn volkoren producten vooral belangrijk, want die zorgen dat je bloedsuikerspiegel weer op orde komt.

 

4. Uitslapen en vooral lang

Je leest het goed, uitslapen is wat je moet doen bij een kater. Dit is nog eens een leuk tipje, dachten wij zo. Je lichaam herstelt namelijk sneller tijdens je slaap. De kans op hoofdpijn en misselijkheid is een stuk kleiner bij het wakker worden. Wel zo fijn toch?

 

5. Seks

De ene persoon begint te juichen en de ander moet er misschien niet aan denken. Toch blijkt seks wel echt voor alles goed te zijn. Je maakt namelijk het hormoon oxytocine aan en die zorgt voor een goed gevoel en verminderde pijn. Bye bye hoofdpijn, ga maar lekker genieten.

 

6. Douchen

Na het avondje stappen heb je vaak die heerlijke rook of drankgeur nog om je heen hangen. Deze geurtjes kunnen je nog wel eens misselijk maken. Ga daarom lekker de douche in. Je voelt je gelijk een stuk frisser. Het verkleint de kans om misselijk te worden. Met name afwisselen tussen koud en warm douchen, zou moeten helpen. So try! 

 

7. Buitenlucht

Een beetje frisse lucht kunnen we wel gebruiken. De hele dag in een muffe kamer zitten, helpt ook niet echt. Ga lekker naar buiten een stukje wandelen in een bos of een rondje om het huis. Die frisse lucht zal heel wat goeds bij je doen.

 

8. Paracetamol

Niet verrassend, maar hij moet er zeker tussen. Paracetamol is de pijnstiller die ons kan helpen bij hoofdpijn. Je kater kan verlicht worden. Neem geen aspirine, want daar zit namelijk acetylsalicylzuur in en dit is niet goed voor je lever en nieren zolang er nog alcohol in je bloed zit.