Wow! Kaylin (33) backpackt graag in de natuur met vader Mike (70) én haar kat

Vrije tijd door Jennifer

Een wandeling door het park of de stad doen we allemaal weleens, maar een echt lange hike door de woeste natuur doet niet iedereen zomaar even. De 33-jarige Kaylin is hier wel dol op. Ze is helemaal verliefd geworden op backpacken in de natuur en misschien komt dat mede door het gezelschap. Ze gaat namelijk nooit alleen, maar altijd met haar kat – ja, echt! – én 70-jarige vader.

Lees ook: Zo gezond is een wandeling in de stromende regen

Backpacken met een senior én avontuurlijke kat

Kaylin wist altijd al dat haar kat Max, voluit Maxine, een avontuurlijke kat was. Toch was de kat nog niet mee, toen ze voor het eerst ging backpacken met haar nu 70-jarige vader Mike. Ze vertelt aan het Engelse Metro: “Mijn vader en ik geloven dat de buitenlucht de beste plek is. De eerste keer dat ik ging backpacken met mijn vader was een trip op Mount Whitney.” Dat haar vader op zo’n leeftijd nog fit is, komt waarschijnlijk doordat hij altijd al actief was. Door de jaren heen hebben ze samen een heleboel wandelingen en hikes gedaan. In 2021 werd vervolgens de kat aan het wandelgezelschap toegevoegd. Met kat Max heeft Kaylin inmiddels vijf keer gebackpackt, met wandelingen van zo’n 48 kilometer, en ontelbare dagtochtjes gemaakt.

Cat influencer

Op Instagram is Kaylin een ware cat influencer en deelt ze graag beelden van de wandelingen, maar ook tips voor andere kattenbaasjes. Zo schrijft ze onder een van haar posts, dat het zeker geduld vereist. “Vaak houdt mijn kat ervan om 10 tot 20 minuten aan haar omgeving te ruiken, voordat 'ie echt gaat lopen. Zo raakt Max gewend aan de omgeving en krijgt 'ie vertrouwen.” Gooi je kat dus nooit zomaar in het diepe! Overigens loopt de kat niet de hele tijd zelf. Volgens Kaylin wandelt kat Max meestal ongeveer twintig procent van de hike. Vervolgens zit ‘ie tien procent van de wandeling op Kaylins schouder en voor de rest in haar rugtas. Cute!

Kat Max in de natuur

Hoewel de kat dus regelmatig meelift op de schouder of rug van Kaylin, gaat kat Max soms ook zelf op avontuur in de natuur. “Nadat ons kamp is opgezet en we ons hebben klaargemaakt voor de nacht, weet Max dat dit haar thuis is en waar 'ie terug moet komen. Daarna wordt Max een fearless explorer, die rondrent als een wilde kat en het beste leven leeft.”

Lees ook: Dit is wat je kat eigenlijk tegen je wil zeggen