Mensen op Tiktok eten sinaasappels onder de douche: dit is waarom

Vrije tijd door Maya Luz

Op Tiktok kom je de meest bijzondere trends tegen. Mensen verzinnen de meest gekke en unieke dingen op die app! Zo is het momenteel een trend om sinaasappels te eten onder de douche. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Wij leggen het uit.

Lees ook: Van deze Tiktok trends krijg je gelijk flashbacks naar de pandemie

Sinaasappel onder de douche???

Op Tiktok zijn er veel interessante trends te vinden. Van creatieve dansjes tot de-influencing. De trend waarbij mensen een sinaasappel meenemen onder de douche is wel erg uniek. Mensen doen dit wel met een reden, twee zelfs. 

De eerste reden is dat het ervoor zorgt dat je badkamer heerlijk gaat ruiken. Door de stoom die vrijkomt terwijl jij onder de douche staat, komt de heerlijke geur uit de schil van de sinaasappel vrij. Hierdoor gaat je badkamer heerlijk ruiken. De hitte en de vochtigheid in je badkamer zorgen ervoor dat de oliën in de schil vrijkomen, deze zorgen voor een heerlijke aromatische ervaring. Het voelt hierdoor net alsof je onder de douche staat in een luxe spa.

De tweede reden is erg voor de hand liggend. Doordat je een stuk fruit meeneemt onder de douche, heb je nu een snack om van te genieten terwijl je staat te douchen. En doordat je onder de douche staat, krijg je tijdens het eten van je sinaasappel geen last van plakkerige vingers. Je kunt er dus voor kiezen om niet alleen te genieten van de geur, maar ook van de smaak. Sommige mensen op Tiktok claimen ook dat het eten van een sinaasappel onder de douche erg verfrissend is. Dit komt doordat het stuk fruit een stuk koeler is dan het hete water dat uit je douchekop komt. Dit contrast wordt als erg fijn en verfrissend ervaren.

Geen nieuwe trend

Alhoewel we deze trend nu veel zien op Tiktok, is de trend niet nieuw. In 2015 waren er al mensen die dit deden. Op het platform Reddit heeft iemand gepost over zijn gewoonte om dagelijks een sinaasappel te eten onder de douche. Dit plaatste de gebruiker als reactie op een post over ongewone aanbevelingen die mensen hadden. Sinds 2015 is het fenomeen alleen maar blijven groeien. Onder de naam ShowerOrange is er op Reddit zelfs een hele gemeenschap aan mensen te vinden die deelnemen aan dit bijzondere ritueel.

Zou jij het ooit willen proberen?

@aleagueofherhome Replying to @technicolortabby Shower Oranges explained 🍊 the smell, the taste it just awakens the senses and invigorates you 🧖🏽‍♀️ definitely takes your shower to a new level ##aleagueofherhome##gothicapothecary##showerorange ♬ original sound - Charlsie

Lees ook: Huh? Bij deze supermarkt zijn je boodschappen het duurst