Nieuwe vrienden maken? Zo kom je makkelijker in contact met anderen

Vrije tijd door Anne-Fleur

Ben je (als volwassene) op zoek naar nieuwe vrienden, maar ben je even vergeten hoe dat ook alweer moest? No problemo. Nieuwe vrienden maken wanneer je ouder bent is eigenlijk best moeilijk, vooral als je niet de 'juiste' mensen daarvoor in je environment hebt. Je moet er misschien even voor uit je comfort zone kruipen, maar op déze manieren kom je makkelijker in contact met anderen. En wie weet heb jij over een tijdje wel een nieuwe bestie.

Zo kom je makkelijker in contact met nieuwe mensen

Waar het voor sommige mensen vanzelfsprekend is om overal nieuwe vrienden te maken, is het voor anderen juist een helse klus. Het liefst doen deze mensen the bare minimum voor het maken van nieuwe vriendschappen, want uit je comfort zone kruipen is toch best eng. Zeker als je ouder wordt en bijvoorbeeld niet meer school of jeugdsport als opstapje hebt, is het ontmoeten van nieuwe, leuke mensen niet makkelijk. 

Om je toch een handje op weg te helpen naar het maken van nieuwe vrienden, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet die het sowieso makkelijker gaan maken om met anderen in contact te komen.

Get out of your comfort zone

Ja, we hadden het er net natuurlijk al even over, maar die comfort zone is echt een cruciaal gedeelte in het zoeken van nieuwe contacten. Of in ieder geval, het uit je comfort zone stappen. Het lijkt misschien eng, maar seriously, wat is het ergste dat er kan gebeuren? Ga eens op zoek naar activiteiten of plekken waar je binnen je warme comfort zone nooit naartoe zou gaan, en ga er simpelweg gewoon heen. Doe het eens. Nogmaals, wat is het ergste dat er kan gebeuren? Een heel leuk persoon tegenkomen, die misschien wel een vriend voor het leven is? You never know. 

Zoek gedeelde interesses

We spreken onszelf misschien wat tegen hierzo, maar is uit je comfort zone stappen een brug te ver, maar lijkt het je wel leuk om mensen te zoeken met dezelfde soort interesses als jij? Zoek dan plekken en activiteiten op waarvan je zeker weet dat jij het leuk gaat vinden. Ben je bijvoorbeeld een boekenfanaat, dan is het een heel leuk idee om vaker naar toffe boekenwinkels te gaan en daar je middag te spenderen. Wie weet vind jij wel een friendly soulmate, die net als jij, helemaal gek is van boeken. Gezellig!

Begin een teamsport

Vroeger werd je bijna gedwongen om op dansen, voetbal, tennis of hockey te gaan, zodat je naast je schoolcarrière, ook lekker sportief kon zijn. Veel mensen ontmoetten daar vrienden en vriendinnen, want again: dezelfde interesses. Dat was allemaal leuk en aardig als kind, maar wanneer je ouder wordt, verandert je leven toch ook wel wat. Vaak groei je uit dat leven van vroeger, waardoor ook het opstapje van 'vrienden maken door sport' opeens verdwijnt. Kan jouw sportieve leven een boost gebruiken én heb je zin in nieuwe contacten? Begin dan gewoon weer aan een teamsport. Zo heb je twee vliegen in één klap.

Vrijwilligerswerk

Vrienden maken via goede doelen en vrijwilligerswerk is niet alleen heel leuk, maar het is ook nog eens dankbaar 'werk'. Het beginnen met vrijwilligerswerk kan soms eng en lastig zijn, maar als je een goed doel voor ogen hebt en er is bij jou in de buurt plek voor een vrijwilliger... why not? De kans is groot dat andere mensen van jouw leeftijd óók voor dit goede doel aan de slag willen en hey, zo heb je gelijk een goede gespreksstarter. 

Lees ook: Je eigen boeket samenstellen? Dit zijn de leukste pluktuinen van Nederland