Je eigen boeket samenstellen? Dit zijn de leukste pluktuinen van Nederland

Vrije tijd door Chloe

Bij de lente hoort natuurlijk ook een mooi bosje bloemen op tafel. Nou kan je naar de bloemist gaan, maar dit kan best prijzig zijn. Al helemaal als je iets unieks wilt hebben. Maar wist je dat je ook je eigen bos bloemen kunt samenstellen? Bij een pluktuin pluk je namelijk zelf je bloemen. Een perfect uitje voor de lente en wij vertellen je wat de leukste pluktuinen van Nederland zijn.

Festina lente tuin

In deze pluktuin kan je je geluk niet op. Je vindt hier namelijk meer dan 90 verschillende soorten bloemen en planten. Een feestje voor de plantenliefhebber dus. De bloemencollectie bestaat uit een aantal unieke soorten. Je kan je hier dus prima vermaken.

Utrecht Natuurlijk

Bij deze stadstuin in Utrecht kan je verschillende pluktuinen bezoeken. Vanaf juni ben je hier welkom om zelf met je schaar langs te komen en een mooi bosje bloemen bij elkaar te plukken. 

Pluktuin Stoutenberg

In deze prachtige bloemenpluktuin kan je je geluk niet op. Vanaf het voorjaar is het prachtig gekleurd door alle tulpen en later in het jaar vind je er prachtige zomerplanten. Hier kan je dus wel een mooie bos bloemen bij elkaar plukken. En ben je toe aan een pauze? Dan kan je hier ook nog eens plaatsnemen voor een heerlijke high-tea.

De Rotterdamse Munt

Tegenwoordig hoef je voor een leuke pluktuin niet eens meer de stad uit. In Rotterdam vind je namelijk gewoon een stadstuin waar je bloemen mag plukken. Je kan hier zelfs verse kruiden plukken. Zo ga je dus niet alleen naar huis met een bosje bloemen, maar ook met lekkere kruiden om mee te koken.