Dit zijn de sneaker trends van lente/zomer 2020

Mode & trends door Chloe

Sneakers zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Hoewel ze vroeger alleen gebruikt werden voor het sporten, hebben we nu dagelijks een paar sneakers aan onze voeten. Ze zijn comfortabel, stijlvol en passen bij iedere outfit. Niet gek dus dat de sneakers niet meer weg te denken zijn uit ons leven. En daarbij horen zoals bij ieder fashionitem natuurlijk ook ieder jaar nieuwe trends. Benieuwd wat de sneaker trends van dit jaar zijn? Lees dan snel verder.

sneaker trends

Lees ook: De leukste leren jasjes voor de lente 2020

Sneaker trends: de plateauzool

Deze trend zien we al een tijdje en is dus ook deze zomer weer niet te missen. Een hoge zool geeft een sneaker net dat beetje extra. En dat de plateauzool trendy blijft heeft vooral voor de kleinere vrouw een voordeel, want nu kan je je pijnlijke hakken gewoon lekker in de kast laten staan.

 

Sneaker trends: wit en clean

Witte, nette sneakers zullen we ook veel terug gaan zien dit jaar. Dit is de perfecte schoen die past bij iedere lente- en zomeroutfit. Van deze schoen moet je dus wel minimaal een paar in je kast hebben staan.

 

Sneaker trends: kleurrijk

Rond deze tijd van het jaar dragen we kleurrijke kleding en verdwijnen de sombere, donkere truien weer achter in de kast. En deze trend zet zich ook door in schoenen, want een paar sneakers met een lekkere felle kleur zullen we deze zomer heel vaak gaan zien.

 

Sneaker trends: oldschool

Je hebt het je oma of je moeder vast wel eens horen zeggen: ‘alles wat vroeger in was komt nu weer terug’. Nou hebben we inmiddels wel geleerd dat ze altijd gelijk hebben en dit geldt ook voor schoenen. De sneakers die jij nog op de basisschool droeg komen namelijk weer helemaal terug. Allstars, hoge modellen en andere modellen van vroeger zijn weer helemaal terug.

 
Beeld: iStock

Lees ook: De 12 mooiste boho-jurkjes voor voorjaar 2020