Huh? Bij deze supermarkt zijn je boodschappen het duurst

De maatschappij door Chloe

Dat boodschappen steeds duurder worden, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Het is nou eenmaal wat het is. Het kan wel behoorlijk van geld schelen als je kiest voor een goedkopere supermarkt. Over het algemeen staan supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn bekend om hun hogere prijzen. Toch is er één supermarkt die het duurste uit de test kwam en geloof ons, deze zag je niet aankomen.

Onderzoek naar supermarkt prijzen

Ieder jaar doet het BNN-programma Kassa onderzoek naar de prijzen in de supermarkt. Over het algemeen verschillen de uitslagen niet heel erg veel. Ze vullen in meerdere supermarkten een mandje met dezelfde of vergelijkbare producten en kijken zo welke supermarkt de duurste is. En nee het is zeker niet de Albert Heijn. Het is een supermarkt waar je normaal heen zou gaan omdat het budget proof is.

Dit is de duurste supermarkt

Ja deze hadden wij ook niet zien aankomen. Volgens Kassa is de duurste supermarkt van 2023 namelijk de Aldi. Huh? Ja je lees het echt goed. Bij deze supermarkt kwam het boodschappenmandje gevuld met normale artiekelen het hoogste uit de test. Voor deze boodschappen betaal je namelijk €66,46. En dat verwacht je niet, aangezien deze winkel vooral bekend staat om de 'goedkope' producten.

Goedkoopste supermarkt

De test werd verder gehouden onder de Albert Heijn, Dirk, Jumbo, Lidl en de Plus. De goedkoopste supermarkt van 2023 is de Dirk. Hier betaal je voor dezelfde boodschappen namelijk €56,46. Met een tientje verschil op één mandje kan dat dus behoorlijk veel geld schelen.

Complete lijst

Benieuwd naar wat je betaalt bij de andere supermarkten? Hieronder vind je de complete lijst en we kunnen wel stellen dat de Dirk veruit de goedkoopste supermarkt van het jaar is.

  1. Aldi - €66,46
  2. Jumbo - €65,36
  3. Albert Heijn - €64,84
  4. Plus - €64,12
  5. Lidl - €61,21
  6. Dirk - €56,46