Zo gezond is een wandeling in de stromende regen

Lifestyle door Sandra E

Regen! Het liefst kruip je onder een dekentje op de bank met Netflix en chocolade. Lekker warm binnen bij de verwarming. Want wie gaat er nu voor z'n plezier wandelen in de regen? Je wordt er alleen maar nat en klam van. Genoeg mensen die het doen, het is namelijk oh zo gezond voor je. Na het lezen van deze tips kijk je heel anders naar een druilerige dag, trek je je schoenen aan en maak je juist een wandeling in de regen.

Lees ook: Hardlopen in het donker; zo voel je je veilig

Wandelen in de stromende regen is gezond

Jaja, hoe kan wandelen in de regen nu leuk zijn? En vooral gezond? Wandel je in de regen? Dan is het buiten vaak stil om je heen en dit ervaar je ook. Het is meer een soort psychologisch effect wat er ontstaat. Je ervaart rust en ruimte en alleen het geluid van de vallende regen op je jas, paraplu of in de natuur is te horen. Dit brengt je tot rust. Ken je die rustgevende geluiden? Juist, vaak is het geluid van regen ook waar je naar luistert, want je wordt er namelijk zen van..

Gezonde, frisse lucht

Een wandeling in de regen heeft een groot positief effect op je gezondheid, je lichaam en je geest. Regen betekent ook een hoge luchtvochtigheid. Dit helpt je huid fris en soepel te houden. Daarnaast komt er bij een flinke regenbui lucht mee naar beneden. Dit is de ‘frisse’ lucht die we ervaren. Ook verlaagt de temperatuur en luchtdruk bij een regenbui waardoor er tijdelijk iets meer zuurstof in de lucht is.

De natuur ondergaat een metamorfose

Na een fikse regenbui ondergaat de natuur een heuse metamorfose. De kleuren in de natuur worden intenser, wat als rustgevend wordt ervaren. Je ruikt de frisse geur van een nat bos of nat gras. Velen vinden dit een fijne, typische regengeur. Het heeft zelfs een eigen naam: Petrichor.

Lees ook: Wat doe je als je niet lekker in je vel zit?

De natuur ondergaat een metamorfose

Maar, let er wel op dat je niet te lang in de stromende regen staat. Zeker wanneer het buiten koud is. Hierdoor raak je namelijk onderkoeld en hier wordt je ziek van. Mocht je wel in de kou in de stromende regen staan, neem dan als je thuis ben een lekkere warme douche, zodat je niet kou vat.