Dierenvriend: wat zegt het type huisdier over jou?

Lifestyle door Anjali

Veel mensen hebben huisdieren, en daarom zijn ze haast niet weg te denken uit het dagelijks leven. Diereneigenaars zijn er in alle vormen en maten: hondenmensen, vogelliefhebbers, kattenmensen, knaagdierlovers en dierenliefhebbers van reptielen. Maar zelfs als je zelf geen huisdier hebt: iedereen heeft een voorkeur naar een huisdier, en dat zegt veel over je persoonlijkheid.

Honden

Onvoorwaardelijke liefde komt van de trouwe viervoeters. Ben jij dol op honden? Dan is er en grote kans dat je vrij emotioneel bent. Je geeft én ontvangt graag veel liefde, bent behulpzaam en staat altijd klaar voor je dierbaren.

Katten

Een kat hoeft niet continu aandacht te krijgen, en kan prima voor zichzelf zorgen. Ze zijn vaak onafhankelijk en kiest zelf wanneer er geknuffeld word (en wanneer niet, maar dan moet je oppassen). De eigenaren en liefhebbers van katten zijn net zo wispelturig: je bent het liefst zelfstandig en lost graag alles zelf op. Je houdt van vrijheid, en vindt het moeilijk om toe te geven dat je niet lekker in je vel zit.

Vissen

Ze zijn misschien leuk om naar te kijken, maar knuffelen kan je er niet mee. Ze hebben weinig aandacht nodig en juist daarom zijn vissen jouw favoriet! Door een vis (of meerdere vissen) te nemen ga je voor de veilige optie, iets wat jou erg aanspreekt. Je houd niet van verkeerde keuzes maken, en met een beetje liefde zorg jij ervoor dat jouw huisdier de tijd van z'n leven heeft.

Vogels

Net zoals dat een vogel als een parkiet nooit z'n huis verlaat, neem jij liever geen risico's. Je bent gehecht aan je vertrouwde omgeving, en je huis is een veilige plek waar jij je comfortabel voelt. Je gaat daarom ook niet ver op vakantie en bent niet te avontuurlijk aangelegd, maar wilt wel een beetje vrijheid om te ontdekken, al is het in een vertrouwde omgeving.

Knaagdieren

De grappiste huisdieren zijn konijnen, hamsters, cavia's en andere knaagdieren. Je hebt een gevoel voor humor, en je staat een feestje nooit in de weg. Je probeert het leven niet al te serieus te nemen en bent altijd positief.

Reptielen en insecten

Je bent stoer en niet bang voor een uitdaging. Hoewel de meesten niet zouden kiezen voor een slang of vogelspin, vind jij het geweldig om zo'n uniek dier te mogen verzorgen. Daarnaast vind je dat, hoewel ze minder schattig zijn, ze nog steeds veel liefde moeten krijgen. Jij kijkt verder dan uiterlijk, en dat is één van de belangrijkste eigenschappen die je kunt hebben.