Veelvoorkomende redenen voor een break-up

Relaties door Lien

We kunnen er niet omheen: Gen Z’ers staan erom bekend kortstondige relaties aan te gaan. Het is al snel over en uit. Ruimte voor me-time of toch door naar de volgende. Er loopt nog zoveel meer leuks rond en zelfliefde kan ook al een grote behoefte vervullen. Tsja, dan wordt het al snel tijd om iemand te laten gaan. Wat zijn nog meer redenen voor een break-up? We hebben de meest voorkomende voor je op een rijtje gezet.

Struggles in de communicatie

Niet lekker verlopende communicatie heeft natuurlijk veel effect op de band tussen twee geliefden. Een manier van communiceren kan dan ook al snel een relatie maken of breken. Het is niet voor niets een belangrijke bouwsteen voor het onderhouden van een sterke band. Niet genoeg naar elkaar luisteren of dingen verzwijgen doet zo’n relatie al snel de das om.

Gebrek aan intimiteit

Een andere veelvoorkomende reden is het gebrek aan intimiteit. Na een tijdje kan het zo zijn dat de verwachtingen op dit gebied niet meer gelijk liggen. Zo kan het zijn dat de vonkjes een beetje zijn verdwenen. Dit kan een teken zijn van een verminderde aantrekking of verliefdheid. En dat in love zijn is toch wel belangrijk in een relatie. Hoewel kriebels na een tijdje geleidelijk overgaan naar ‘houden van’, is het nog steeds fijn als je je lover nog net zo graag de kleding van het lijf scheurt als in het begin van de relatie.

Problemen met vertrouwen

Of er nu gebrek aan vertrouwen is of dat deze is geschaad: het zijn veelvoorkomende motieven voor het beëindigen van een relatie. Net als goede communicatie is ook vertrouwen een belangrijke bouwsteen die haast niet kan ontbreken in je relationship. Het komt regelmatig voor dat er problemen rondom vertrouwen ontstaan. Het ‘teamgevoel’ ebt dan weg. De keuze voor een break-up is dan snel gemaakt.

Ook interessant: waarom ruzie met je lover soms nuttig kan zijn