Waarom ruzie met je lover soms nuttig kan zijn

Relaties door Lien

Een ruzie met je lover is natuurlijk niet leuk, maar zo nu en dan wel gezond. Een discussie kan jullie namelijk weer dichterbij elkaar brengen en verbindend werken. Zo bestaan er nog allerlei anderen healthy effecten van een ruzie op z’n tijd. Lees hieronder welke dit zijn.

Je verdiept je relatie

Door een meningsverschil kom je meer over elkaar te weten. Je leert op een ander level over de karaktereigenschappen, normen en waarden van je lover. Uiteindelijk kan dit jullie band dan ook versterken, je kent elkaar immers door en door.

Emoties verwerken

Als er iemand is bij wie je je emoties vrijuit kunt uiten en loslaten, dan is het je partner wel. Een ruzie kan dan gebruikt worden om dingen te verwerken en vervolgens af te sluiten. Zo voorkom je dat iets negatiefs door blijft sudderen in je relatie. Het uitspreken is vaak de snelste oplossing om weer verder te kunnen gaan.

Het werkt verbindend

Wanneer je weer tot elkaar bent gekomen, voel je je meer verbonden dan voorheen. Je bent tot een bepaald inzicht gekomen en begrijpt de ander beter. Of andersom: je partner begrijpt jou en daardoor voel jij je gehoord en gesteund.

Zinvol ruzie maken is dus best gezond, vooral als jullie beide het gevoel hebben alles naar elkaar uit te kunnen spreken. 

Ook interessant: signalen dat jullie een sterke band hebben