De relatie van je ex saboteren: deze 5 lezeressen deden het

Relaties door Marleen_S

Een zwangerschap faken, anoniem tippen dat zijn vriendin vreemdgaat of roddels verspreiden. Deze vijf lezeressen wilden hun ex terugwinnen en in de naam der liefde saboteerden ze de nieuwe relatie van hun ex. Al dan niet met succes…

Anne-Maria (27)

: “Ik kon M. maar niet uit mijn hoofd zetten. Het was al een tijdje uit, maar ik dacht nog elke dag aan hem. Hij niet, hij ging vrolijk door met zijn leven, terwijl ik het heel moeilijk had. Toen hij een nieuwe relatie kreeg met een meisje, waarvan hij zei dat het altijd maar ‘gewoon een vriendin’ was, knapte er iets. Ik wilde niet zozeer wraak, maar meer dat bevredigende gevoel dat hij net zo veel verdriet zou hebben als ik. Dus stuurde ik hem anoniem een sms met een prepaid mobieltje dat zijn lieftallige vriendin vreemdging. Ik hoorde via vrienden dat het niet veel later uitging, maar waarom, was iedereen een raadsel. Toen ik haar een keer tegenkwam op een feestje en haar aansprak, was ze nog helemaal overstuur van hun break. Ik kreeg natuurlijk last van mijn geweten, dus ik biechtte mijn slechte daad op aan mijn ex. Niet nodig te zeggen dat hij woest was en me nooit meer wilde zien. Of ze daarna nog bij elkaar zijn gekomen weet ik niet. Ik heb besloten me niet meer met hem bezig te houden en het als een les te zien: wie een kuil graaft voor een ander, precies…Dyanne (23)

: “Kostte wat kost wilde ik de relatie van mijn ex om zeep helpen. Juist omdat ik degene was die het had uitgemaakt, wilde ik ook de eerste zijn met een nieuwe vlam. Heel kinderachtig, ik weet het, maar op dat moment voelde dat echt zo. Dus sloot ik een pact met mijn beste vriend en deden we alsof we ontzettend verliefd waren en elkaar helemaal hadden gevonden. Hij vond het allemaal prima, zolang het maar niet te gek werd. Mijn ex boeide het niet zoveel, hij werd ook niet jaloers wat ik hoopte en ik kreeg zelfs een felicitatie toen ik hem vertelde dat we een relatie hadden. Nou lekker dan. Ik heb een paar weken later maar gezegd dat ik het uit had gemaakt. Ook dat boeide 'm geloof ik niet." 

Paulien (27): “Ik was zo bang dat mijn ex-vriend mij zou vergeten, dat ik er alles aan deed om in zijn buurt te komen. En dan ook echt alles. Elk feestje, elke verjaardag, evenementen: ik was er. Ik leek wel een stalker. Als ik wist dat hij en zijn nieuwe vriendin uit eten gingen in een restaurant, ging ik er toevallig even wat drinken met een vriendin. Ik sprak ook geregeld af met zijn vrienden en probeerde via hen zijn nieuwe vriendin zwart te maken. Dat lukte tot op zekere hoogte, dacht ik, en ik ging maar door en door. Tot ik ineens een appje kreeg waar ik in vredesnaam mee bezig was. Het was hem inderdaad allemaal opgevallen, maar in plaats van weer langzaam voor me te vallen – wat ik hoopte – wilde hij niks meer met me te maken hebben. Zijn vrienden praatten niet meer met me en hij verwijderde mijn nummer, mijn Facebook, alles. En nu? Hij is nog steeds helemaal gelukkig met haar en ik heb heel erg spijt van mijn stomme acties." 
Suzan (25)

: “Oké, als ik dit ga vertellen, vindt waarschijnlijk 90% me zwaar gestoord en ik geef ze geen ongelijk. In een wanhopige poging mijn ex terug te krijgen, belde ik hem een paar maanden na onze break-up op met de mededeling dat ik zwanger was. Ik wist maar al te goed hoe hij was: een gevoelige en lieve jongen, die altijd het juiste zou doen. Hij wilde er voor me zijn, nodigde me uit op familiefeestjes en etentjes, omdat ik er nu eenmaal bijhoorde. Zijn huidige vriendin vond het drie keer niks, maar hij vond dat het zijn plicht was. Naar ziekenhuisbezoekjes ging hij nooit mee, want ik verzon altijd een smoes. Maar als je zwanger bent, moet je dikker worden en dat werd ik niet. Dus maakte ik mijn leugen af en zei dat ik een miskraam had gehad. Grote ellende, veel krokodillentranen van mijn kant, maar hij is er nooit achtergekomen. Ik ben daarentegen een wijze les rijker: zoiets ergs, doe ik nooit meer."  

Charlene (24): “Ik was zestien en kreeg verkering – ja, dat heette toen nog zo – met de knapste jongen van school. Ik was net verhuisd en supernaïef, maar ja, zie maar eens nee te zeggen. Hij bleek de allergrootste playboy ever te zijn. In de veertien maanden dat we iets hadden is hij welgeteld veertien keer vreemdgegaan. Daar kwam ik pas achter toen zijn beste vriend me dat een paar weken nadat ik het had uitgemaakt, vertelde. Ik wilde niet meer, omdat hij me had opgebiecht een keer te hebben gezoend met iemand. Hij was alleen de andere dertien keren vergeten te melden. Hij kreeg al snel een nieuwe vriendin en ik was zo boos dat ik tegen iedereen die het maar horen wilde dit verhaal vertelde. Ik heb er geen spijt van, van alles wat ik zei klopte elk woord, maar ik vond het ook niet erg dat sommige verhalen een eigen leven gingen leiden. Hij was inmiddels van school en kreeg er nauwelijks wat van mee. Alleen zijn imago was wel naar de knoppen. Ik hoopte dat dit een waarschuwing zou zijn voor zijn nieuwe vriendin. Dat is ook gebeurd. Het duurde niet lang voordat zij het met hem uitmaakte."

Heb jij weleens de relatie van je ex geprobeerd te saboteren? Hoe liep dat af?