Meer dan helft kersverse singles heeft binnen maand reboundseks

Relaties door Karin
 
Over liefdesverdriet zijn (online) magazines en boeken volgeschreven. Maar hoeveel je er ook over leest, feit blijft: je moet erdoorheen en dat is en blijft gewoon driedubbel kut. Hoe we dit ‘verwerken’? Met een rebound.
 
Je staat in de kroeg. Je hebt liefdesverdriet om Schuinsmarcheerder Simon die je vorige week betrapte op wat hand- en spandiensten bij zijn collega Michelle toen je iets vroeger thuiskwam dan gepland. Dus maakte je het uit. En nu sta je hier en tik je de ene na de andere wodka lime achterover. Vervolgens komt er een knappe kerel naar je toe, jutten je vriendinnen je op, en word je de volgende ochtend wakker met een dikke kater en een brakke gozer tussen je dijen. Meer dan de helft van de mensen die ooit liefdesverdriet heeft gehad, kan hierover meepraten. 
 
Binnen een maand vers vlees in de kuip
Volgens onderzoek van de Universiteit van Missouri in de VS, geeft 58% van de ondervraagden met een gebroken hart aan dat ze binnen een maand na de break-up al met iemand anders in de lampen hadden gehangen, zo meldt DailyMail. Deze 170 deelnemers hadden allemaal in de laatste 8 maanden een break-up meegemaakt. Maar de grote vraag is: zijn degenen die snel een rebound hadden geregeld eerder met hun leven doorgegaan en sneller over hun ex heen gekomen?


Wraak
De studie wijst uit dat degenen die gedumpt waren, significant meer bedroefd en boos waren en een grotere kans hadden om seks te hebben met iemand anders om zich af te leiden van de negatieve emoties. Iets meer dan een derde van de ondervraagden gaf aan reboundseks te hebben gehad om over zijn of haar ex te komen, terwijl een kwart zei uit wraak naar bed te zijn gegaan met iemand anders. Zoals verwacht, hadden degenen die er niet zelf voor hadden gekozen om hun relatie te beëindigen, de grootste kans op wraakseks. Degenen die rebound- of wraakseks hadden, waren ook degenen die meer kans hadden om zich voor langere tijd ‘onzedig’ te gedragen. Onderzoeker Lynne Cooper zegt hierover: "Het suggereert dat mensen die deze strategieën gebruiken, meer moeite zullen krijgen met het aangaan van een nieuwe relatie.” 
 
Meer liefdesverdriet
Dating en relatie-expert Kezia Noble legt aan MailOnline uit dat reboundseks ook enkele pluspunten kan hebben - in het bijzonder voor de persoon die zijn of haar partner gedumpt heeft. Je kunt je namelijk realiseren na het hebben van seks met een ander, dat je een fout hebt gemaakt. Kezia legt uit: “Nadat men zo lang in een liefdevolle relatie is geweest, is het hebben van seks met iemand anders fysiek heel spannend, maar dit effect op korte termijn laat mensen vaak achter met een leeg en machteloos gevoel. Geen lange knuffels en kusjes na de explosieve seks, maakt de hele ervaring nietszeggend. Dit kan je helpen om opnieuw te onderzoeken wat je eigenlijk had, en of het de moeite is om voor te vechten.” Kezia voegt eraan toe dat voor degenen die proberen om seks te gebruiken om over een gebroken hart heen te komen, dit juist leidt tot 'een vrij zinloze ervaring' en het juist kan leiden tot meer liefdesverdriet.


Tot bezinning komen
Daarbij geeft psychotherapeut Hilda Burke aan dat als je niet nadenkt over wat er misging in je relatie en wat er goed ging, je een kans mist om te leren en te groeien. “Dit is de reden waarom velen van ons het gevoel hebben dat ze voortdurend in dezelfde relatiepatronen vervallen.” Oftewel: in plaats van meteen met de eerste de beste man die ademt de hele Kamasutra uitproberen, kun je beter even tot bezinning komen, uithuilen en nadenken over wat je in je volgende relatie anders gaat doen. Amen!

Hoe ga jij om met een gebroken hart? Heb jij weleens rebound- of wraakseks gehad?