Dingen die je als beste vriendin niet kunt maken

Relaties door Sabine
Je beste vriendin is als een zus voor je. Je deelt lief en leed met haar en kruipt net zo makkelijk à la Meredith Grey bij je eigen Cristina in bed. Dat kan namelijk gewoon, maar wat je echt niet kunt maken zijn deze dingen. 
 
Wat deel je eigenlijk niet met je beste vriendin? Lief en leed én je bak ijs. Je beste vriendin gun je al het geluk van de wereld en je weet dat zij hier ook zo over denkt. Maar er zijn een aantal dingen die je je beste vriendin gewoon niet aan kunt doen, namelijk: 
 
Roddelen
Ook je beste vriendin is menselijk en zij zal ongetwijfeld wel een keer iets hebben gedaan wat jij irritant vond en andersom zal jij ook weleens je momentjes hebben gehad. Maar ze is je beste vriendin, dus je zal het maar gewoon voor lief moeten nemen. Als je het echt heel vervelend vindt, kun je het er ook gerust met haar over hebben. Ze is je beste vriendin dus alles is bespreekbaar. Maar ga niet achter haar rug om over haar roddelen. 

 
Ex inpikken
Het is dé ongeschreven regel in de vriendinnenwereld: je blijft van elkaars ex af. Ze deelt je garderobe met je, haar laatste reep chocola en ook al haar gênante momenten worden met jou gedeeld, maar haar ex deelt ze niet met je. Daar moet je gewoon vanaf blijven. Ook al zegt ze dat ze er geen problemen mee heeft, het is gewoon een echte no go.  
 
Verjaardag vergeten
Je bent nu eenmaal niet zo sterk met verjaardagen. Je eigen verjaardag onthoud je met moeite, maar die van je vriendin kun je gewoon écht niet vergeten. Je hoeft het ook niet precies uit je hoofd te weten, maar schrijf het dan op in je agenda of zet een herinnering in je telefoon. 
 
Veroordelen
Ook al ben je het niet eens met de keuzes die je vriendin maakt, je veroordeelt haar niet. Als ze haar relatie met haar ex weer nieuw leven in wil blazen en jij staat daar niet achter, zul je het toch moeten accepteren. Wanneer ze je om advies vraagt, kun je natuurlijk eerlijk zijn, maar steun haar no matter welke keuze ze maakt. Wanneer haar relatie toch strandt, zul jij er voor haar zijn. Dat zou ze andersom ook doen. Daarvoor ben je immers vriendinnen.  
 
Haar aan de kant zetten voor je vriend
Oké, je vriendin bezorgt je misschien geen vlinders in je buik, maar dat is geen excuus om haar voor je vriend te ditchen. Als jullie al weken geleden die ene avond hadden gepland en je vriend wil opeens last minute ook met je afspreken die avond, kun je je vriendin niet laten zitten. 
 
Succes niet gunnen 
Jaloezie is een akelig ding. Zeker wanneer het gaat om het succes van je vriendin. Natuurlijk kun je even balen als al haar dromen uit lijken te komen en die van jou nog niet, maar gun het haar ook. Het is logisch dat je even jaloers bent, maar zet dat van je af. Je beste vriendin is een geweldig persoon en het is haar daarom van harte gegund dat ze daar nu de vruchten van plukt. Of zeg gewoon eerlijk dat je best wel jaloers bent, dat is een stuk fijner voor haar dan wanneer je steken onder water geeft of nare opmerkingen maakt. 
 

Iets kapot maken zonder iets te zeggen
Wanneer je bestie je uit de brand heeft geholpen door je haar witte jurkje te lenen, moet je het ook eerlijk opbiechten wanneer je er per ongeluk rode wijn overheen hebt geknoeid. Natuurlijk zal ze het niet leuk vinden, maar dat is beter dan het verzwijgen. Uiteindelijk komt het toch wel uit. 
 
Haar voor schut laten lopen
Als je vriendin iets aanheeft wat nét iets te strak zit, is het geen wijs besluit om dan je mond te houden. Natuurlijk is het moeilijk om zoiets aan te kaarten. Ze zal zich misschien gekwetst voelen, maar als ze er later pas achterkomt dat ze voor schut loopt, heeft ze niet meer de gelegenheid om iets anders aan te trekken. Daarnaast zou je het andersom ook graag willen horen als je voor paal loopt. 
 
Geheim doorvertellen 
Het kan er per ongeluk uitflappen, maar een geheim bewust doorvertellen is not done. Of het nou gaat om de verrassing die ze voor haar vriend heeft gepland of om de bedrijfscomputer die ze per ongeluk heeft gemolesteerd. Als je vriendin je iets in vertrouwen vertelt, blijft dat tussen jullie. 
 
Haar meenemen als wingman 
Goed, het kan een keertje gebeuren dat je haar ditcht wanneer je een leuke man ziet, maar élke zaterdagavond gaat toch echt te ver! Als je je vriendin enkel meeneemt om maar niet alleen naar de kroeg te hoeven voordat je die leuke kerel versiert, ben je fout bezig. Je vriendin gaat met je mee om gezellig met jou een avondje te stappen en niet om met die vage vriend van hem te worden opgezadeld.  
 
Heb jij weleens een van bovenstaande dingen gedaan?