Zo saboteer je de nieuwe relatie van je ex

Relaties door Marleen_S
Hij is natuurlijk niet voor niets je ex, maar zijn happily ever after gun je ‘m niet met die draak van 'n nieuwe vriendin. Wraak of jaloezie: je kan zo je redenen hebben zijn nieuwe relatie te saboteren. Doe je gewoon met deze tips.

 
Terwijl je voorzichtig onder die twintig kilo wegende steen genaamd luduvudu kruipt, heeft Cupido jouw ex allang weer in zijn bevallige achterste geschoten. Of het nou je ex, je crush die zich ineens heeft gesetteld of je beste vriend is, die een vleesgeworden Cruella de Vil date, soms is het voor iedereen beter als jij de toekomstige breuk een beetje, tja versnelt. Iets met liefde, oorlog en alles geoorloofd?
 

- Natuurlijk is dit artikel met een dikke vette knipoog geschreven -
 
Word vriendinnen met zijn vriendin
Keep your friends close, maar de treurige versie die jou vervangt, closer. Waar haalt ze ’s ochtends haar café latte, waar sport ze en wat is haar favo winkel? Stalk haar een ietsje pietsje beetje en zorg dat je haar zo nu en dan toevallig tegenkomt. Een kopje koffie wordt een wijntje en een wijntje wordt een vriendschap. Sneak à la het paard van Troje langzaam haar leven binnen en observeer. Is ze onzeker over de relatie? Heeft ze twijfels? Bingo! Jij bent de schouder waar ze op kan huilen en natúúrlijk heb je het allerbeste liefdesadvies.
 
 
Probeer hem weer te versieren

Als ze niet bij je in de buurt wil komen en je ontwijkt alsof je besmet bent met elke mogelijke SOA, richt je aandacht dan (weer) op hem. Zeker als het uit is gegaan om een vage reden als ‘niet meer verliefd’ of ‘meer van de wereld zien’ zorg dan dat je opvalt. Trek die joggingbroek uit, haal dat rode jurkje uit de kast en zet het op een verleiden. Herinner hem er subtiel aan waarom hij je eigenlijk ontzettend mist. Zeker als je gezamenlijke vrienden hebt, is het makkelijk om met je lichaamstaal, flirterige opmerkingen en relaxte aura hem voor je te winnen. Als je hem eigenlijk nooit meer ziet, bestaat er gelukkig de wondere wereld van Facebook en Instagram nog. Posten maar!
 
Duik in haar verleden
Wees sneller dan Sherlock, zorg voor een betere speurneus dan commissaris Rex en laat Baantjer stofhappen. Iedereen heeft een verleden, zij ook. Oeps, glipte je er zomaar uit dat ze gewerkt heeft als callgirl. Nou, wat vervelend. Het is niet de meeste nette methode, maar ja, dat is het hele saboteren niet. Linksom of rechtsom, je moet gewoon het juiste puntje vinden waarvan je weet dat hij er op af zal knappen. Maar let op: zorg dat je alle sporen netjes wist. Je wilt niet bekend staan als de jaloerse ex, die zijn nieuwe vriendin zwartmaakt. Wat je natuurlijk wel bent, maar dat mag alleen je dagboek weten.
 
Zorg dat je belangrijk bent voor hem
Maak je onmisbaar. Als je als goede vrienden uit elkaar bent gegaan of hij je crush is waar je tot nu toe alleen nog vrienden mee bent geweest, stap dan als de wiedeweerga uit de friendzone. Zorg dat je voor hem klaarstaat als hij (liefdes)problemen heeft en maak van jezelf een steunpilaar waar hij altijd van op aan kan. Zeggen ze niet dat de beste relaties ontstaan uit vriendschappen?
 


Verdeel het vuile werk

Twee handen krijgen meer gedaan dan één, dus rekruteer een paar soldaten voor je liefdesleger. Strategisch denken is een must en dat betekent dat je goed moet opletten met wie je jouw snode plannetjes deelt. Jouw partner in crime hoeft er zelf geen baat bij te hebben, maar moet wel zijn of haar mondje dichthouden wanneer je weer een bommetje in de relatie plaatst. Roddels verspreiden zich sneller met meer mensen, je hebt meer overtuigingskracht en zij of hij kan helpen jou in een goed daglicht te stellen bij hem, waardoor je ineens weer in the picture komt!
 
Maak hem jaloers
Als hij beweert (want jij weet natuurlijk wel beter) dat hij echt geen gevoelens voor je heeft en niets (opnieuw) met je wil beginnen, maak hem dan jaloers. Ja, zelfs mannen hebben er last van. Ronsel een scharrel in de kroeg en heb daar oprecht een heerlijke tijd mee. Een beetje slap daten, wat zoete foto’s op social media en nou, doe eens gek, een dubbeldate? Hij moet er op z’n minst een beetje gevoelig voor zijn en toch wel een tikkeltje jaloers worden.
 
Zoek alternatieven
Als je alles gedaan hebt wat Cupido verboden heeft en ze toch bij elkaar blijven, dan zul je je helaas erbij neer moeten leggen. Dat zij meant to be zijn, betekent niet dat jullie dat niet waren. Het was gewoon niet het juiste moment. Hoe leuk je hem ook vindt, zet je er overheen en richt je op al die andere vissen in de singlezee. Het is misschien even zoeken, maar de ware wacht echt ergens op jou. Want wil je al die moeite voor hem doen, terwijl hij je niet eens ziet staan? Nee, je verdient beter!
 
Heb jij ooit weleens de relatie van je ex om zeep proberen te helpen? Zo ja, wat is het ergste wat je hebt gedaan?