10 dingen waaraan hij zich doodergert bij jou

Relaties door Rosanne
Af en toe kun je je echt doodergeren aan jouw wederhelft, maar dat geldt natuurlijk ook andersom. Er zijn nogal wat dingen die hem zijn haren uit zijn hoofd laten trekken van ergernis... Wij geven je er tien!

Toegegeven: soms mopperen we best wel op onze vent, maar hij kan er ook wat van. Er zijn dingen waarmee we echt het bloed onder zijn nagels vandaan halen. Je bent te lomp, te onzeker, kinderachtig, je wordt boos om alles en je roddelt veel te veel: de lijst lijkt eindeloos. Maar waar mannen zich echt het meest aan ergeren zijn de volgende dingen. 

Je zeurt te veel

Met stip op nummer één: je zeurt veel te veel! Over zijn sokken, houding, drinkgedrag, het dopje van de tandpasta, zijn rijgedrag en ga zo maar door. Hij blijft maar zeuren dat jij te veel zeurt.


Je praat te veel

"En toen zei Simone: dat is zoooo 2014. En toen zei ik: hoe bedoel je, die schoenen van jou droegen ze in de jaren '80!"
Oké hou maar op, jouw vriend is allang afgehaakt. Wist je dat een man ook echt een limiet heeft aan wat hij kan aanhoren op een dag? Of hij nu wil luisteren of niet, na tien minuten schakelt hij gewoon uit. En jij blijft maar doorratelen. Oef, irritant!

Je kat staat altijd op één

Ja, wij vinden het ook logisch, maar hij vindt het verschrikkelijk. Is ze nu alweer met dat beest bezig? Hij zuigt al mijn aandacht op. En al de haren die dat rotbeest loslaat… Hij wilde geen kat en jij wel, dus als compromis namen jullie er twee. Maar oh, wat heeft hij er een spijt van, want daar ging zijn nummer-één-positie. Wacht maar tot er kinderen komen. Dan zak je nog verder in de ranglijst...  

Je bent langzaam

Hij staat al een halfuur onder de trap. “Lief, schiet nou op! We zijn al te laat.” Echt, jij kunt nooit opschieten omdat je haar nog in de krullers staat en je teennagels moeten opnieuw gelakt worden. Waarom duurt dat toch zo ontzettend lang? Hij snapt er niks van, je ziet er toch altijd fantastisch uit? Eh ja, omdat je er uren over doet.  

Je hebt te weinig zin seks

Deze klacht gaat nooit weg, al had je alle 365 dagen van de week seks met hem. Nóg doe je het te weinig. Het is een vreselijk stereotype over vrouwen dat wanneer er eenmaal een ring omheen zit, de punani op slot gaat. Hij wil meer van jou! Hij wil altijd jou! Waarom zijn jullie het nu niet eigenlijk aan het doen?  


Je moppert dat hij niks goed kan doen in het huishouden

Hij doet het misschien niet op jouw manier, maar hij doet het wel. Ook als dat betekent dat tijdens het stofzuigen niet onder de bank en de tafels gezogen wordt. Waarom zou hij ook, dat ziet toch niemand? En waarom zou je dingen strijken? Als je het aantrekt kreukt het toch wel weer. Hou op met mopperen, het is toch prima zo?

Je let niet op je spullen

Aaaargh! Gek van ergernis wordt hij door al jouw schoenen die door het huis slingeren. En waarom heb je de deur niet op slot gedraaid? Vrouw, let nou eens op. Nee, niet je tas open laten staan… en waarom heb je de auto in hemelsnaam geparkeerd náást de winkelwagentjes?! Let nou eens op onze spullen!

Je bent altijd jaloers

“Ze is gewoon een vriendin. Daar mag ik toch best bij slapen? Er gebeurt heus niks hoor. Waarom ben je zo achterdochtig? Vertrouw me nou eens. Nee, ze heeft me maar één keer gekust en daar heb ik een stokje voor gestoken hoor. Ik snap het probleem niet. Relax!” O, en probeer maar niet op zijn telefoon te kijken. Dan wordt hij echt furieus.

Je laat te veel scheten

Vrouwen laten geen scheten. De. Grootste. Leugen. Ooit. Maar dat maakt voor hem niet uit hoor. Je bent toch een perfecte lady? Die laten geen scheten, dat is vies! Iewl. Hoe durf je… Sorry mannen, dat we toch ook menselijk zijn en nee, onze scheetjes ruiken niet naar regenbogen.

Je bent te gevoelig

O God, daar gaat ze weer. Het pruillipje, de tranen en ja hoor, ze huilt. Alwéér. Hij bedoelde het niet zo, het kwam er gewoon rottig uit. Waarom ga je nu bij alles huilen? Al die emoties, mannen snappen er geen drol van. Dan ben je blij en ineens ben je boos. Wat heb ik nu weer gedaan? Echt, hou nou eens op met om van alles een probleem te maken! Aaaarrrrgh.

Waar ergert jouw vriend zich echt dood aan?