Daarom kan jij niet tegen je verlies

Vrije tijd door Djamila

Heb je het wel eens meegemaakt? Tijdens het spelen van je favoriete spel lijk je aan de winnende hand te zijn. Maar dan zet je tegenstander ineens een paar zetten waardoor je op een flinke achterstand komt. Of het zorgt er zelfs voor dat je die ene spannende ronde helemaal gaat verliezen. Erg vervelend natuurlijk, want die ene felbegeerde pokerface is dan na een paar seconden erg ver te zoeken. Je voelt je geïrriteerd of zelfs boos. Misschien zorgt het er zelfs voor dat je eigenlijk het liefste de kamer meteen uit wilt stormen. Maar waar komt dat eigenlijk vandaan? En waarom kun je niet tegen je verlies? We leggen het uit in dit artikel.

Door je emoties te tonen tijdens het verlies, kun je de nodige hoeveelheid stoom afblazen

Bij het spelen van een spelletje komen er natuurlijk erg veel emoties kijken. Helemaal op het moment dat er geld op het spel staat, zoals bij een online casino. En op het moment dat je een spel dreigt te verliezen, dan ervaart je lichaam veel stress. Door geïrriteerd of boos te reageren, kun je deze stress veel makkelijker kwijt. Het is dus de perfecte manier om de nodige hoeveelheid stoom af te kunnen blazen en weer strategisch te kunnen nadenken. Het is dus eigenlijk een erg natuurlijke reactie van je lichaam, waar je je helemaal niet voor hoeft te schamen.

Het kan dat je dit gedrag hebt geërfd van je ouders of van vrienden

Maar het kan ook zomaar zo zijn dat je dit gedrag op een jongere leeftijd over hebt genomen van vrienden of familie. Misschien stormde je broertje vroeger boos uit de kamer na het verlies of het bord werd zelfs door de kamer gegooid. En aangezien gedrag op jonge leeftijd al kan worden gekopieerd, is het helemaal niet zo gek dat je dit over kan nemen. En gedrag dat je hebt aangeleerd, kun je gelukkig ook weer afleren.

Zorg er altijd voor dat je een sportieve verliezer blijft tijdens het spelen van een spelletje

Het maakt niet uit of het slecht tegen je verlies kunnen van nature in je zit of dat dit gedrag is aangeleerd. Probeer er altijd voor te zorgen dat je een sportieve verliezer blijft. Tel dus altijd even tot tien en blijf altijd onthouden dat het maar een spelletje is. Met deze insteek weet je zeker dat het spelen van een spelletje net even wat leuker blijft. Je doet het immers voor je plezier!