Dit zijn de leukste festivals van 2023

Vrije tijd door Lien

De zomer lijkt nog ver weg, maar het festivalseizoen is dichterbij dan je denkt. Daarom zetten we alvast de leukste festivals voor je op een rijtje. Welke ga jij zeker niet missen?

De lente breekt aan en hoewel het af en toe nog frisjes is buiten, zitten we met ons hoofd al bij onze festivalplanning. Een zonovergoten feestje vol dansjes, plezier en je favoriete muziek: klinkt als de perfecte zomerdag. Lees hier wat de allerleukste festivals van 2023 zijn!

Best Kept Secret

Best Kept Secret staat bekend om z’n wat alternatievere muziekgenres, zoals indie en folk. Inmiddels is het niet meer zo'n geheim: het telt circa 75.000 bezoekers. Dit jaar kun je er een weekend lang losgaan op muziek van onder andere The 1975 en overnachten op de camping naast het terrein. Het festival vindt plaats op 9, 10 en 11 juni in Beekse Bergen.

Chin Chin Festival

Op zaterdag 1 juli kun je in de Tuinen van West in Amsterdam losgaan op muziek van Nederlandse hip-hop artiesten als The Opposites. Er zullen zes verschillende podia zijn, aangevuld met een streetfoodmarkt met al je favoriete hapjes. De ticketverkoop is al start gegaan en de early birds zijn al uitverkocht.

Strafwerk

Bij Strafwerk draait alles om house, maar ook techhouse deuntjes ontbreken niet. De combinatie van bekende artiesten als Fisher en talentvolle, niche DJ’s resulteert ieder jaar weer in magie op de dansvloer. Het feestje start op 19 augustus op het Havenpark in Amsterdam.

Mystic Garden

Zin in wat magie? Dan ben je bij Mystic Garden helemaal op je plek. De visuals zijn hier adembenemend, vooral ’s nachts lijkt het net of je je in een droomwereld begeeft. De decoratie en lichtjes maken een spectaculair geheel en de line-up bestaat uit de leukste techno-DJ’s. Het feestje vindt plaats op 17 juni in het Slooterpark in Amsterdam.

Amsterdam Open Air

Liefhebbers van house, techno, disco, hiphop en electro kunnen hier twee dagen lang genieten. Er is dus voor ieder wat wils: van Nederlandse acts als De Jeugd van Tegenwoordig en Goldband tot internationale artiesten die de lekkerste techno-deuntjes draaien. Waar en wanneer? Gaasperpark, 3 en 4 juni.

Down the Rabbit Hole

Van 30 juni t/m 2 juli is het zover: Down The Rabbit Hole 2023! Het festival staat voor avontuur, surrealisme en beleving. En dat is precies waar de naam vandaan komt: het is ontleed aan de film Alice in Wonderland, waarin Alice in een konijnenhol valt en van alles beleeft. Enkele namen uit de line-up: Fred Again.., Selah Sue en Sofi Tukker.

Zijn de kaartjes voor jouw favoriet al uitverkocht? Dan kun je het beste Ticketmaster even in de gaten houden: daar worden zo nu en dan kaartjes op doorverkocht.

Ook interessant: originele bestemmingen voor een romantisch tripje