De meest herkenbare situaties tijdens een festival

Vrije tijd door Juliët

Je jas proppen in het kluisje of je wordt weer eens gefouilleerd. Oh ja: of je bent iedereen kwijt. Dit hebben we vast allemaal weleens meegemaakt tijdens een festival. Achteraf kunnen we er om lachen. Wij hebben de meest herkenbare situaties tijdens een festival voor jullie uitgezocht. Wat is de meest erge situatie die jij hebt meegemaakt?

Herkenbare festival situaties
 

1. Welke kleding?

Kleding-keuzestress! We houden iedere dag de weerberichten bij, want we hebben geen idee wat voor weer het wordt. Wel of geen rokje? Neem jij een jasje mee? Samen met je vrienden stem je af hoe jullie verschijnen op het festivalterrein. Weer of geen weer: jullie staan er gewoon. 

2. Zakken leeg, fouilleren maar

Je bent eindelijk bij de locatie aangekomen. Denk je alles gehad te hebben, kom je bij de beveiliging aan. Fouilleren! Alles uit je zakken, neerleggen op de tafel en de handjes in de lucht. Daarna is het pas tijd om met je vrienden het feest onveilig te maken.

3. Proppen in het kluisje

Kluisjes, ideaal! Alleen heb je vaak net wat te veel spullen mee voor dat ene kluisje. Dat wordt proppen. Het blijft een opgave, maar met een beetje creativiteit kun jij dat kluisdeurtje toch helemaal dicht krijgen. Nu kun je toch eindelijk beginnen met feesten!

4. Voor iedereen drinken halen

Een lekker drankje? Dat gaat er wel in. Eerst verzamel je even alle munten bij iedereen, om vervolgens voor de hele groep drinken te halen. Super sociaal van je en ook nog eens een stuk makkelijker. Jij glipt in je eentje door de enorme wachtrij en wonder boven wonder heb jij binnen no time alle drankjes in één keer gescoord. Nu alleen nog zorgen dat je niet de helft laat vallen. Anders wordt het omdraaien en kun je opnieuw.

5. De hele dag met dat ene flesje

Veel geld aan drank uitgeven op een festival? Sommigen denken daar toch net even wat anders over. Je ziet genoeg strijders die de hele dag door met dat ene flesje water proberen te doen. Zodra het drinken eruit is, rennen ze naar de dichtbijzijnde wc. Eventjes hun heilige flesje weer vullen. Inmiddels kun je op festivals een universele partydop halen. Zit je niet meer met dat flesje zonder dop. 

6. Samen naar de wc

"Hoge nood! Wie moet er nog meer?" Want we gaan natuurlijk niet alleen naar de wc. Met name vrouwen gaan samen. Even roddelen of die ene ongemakkelijke situatie ontvluchten. De wc is de ideale plek hiervoor. Oh ja, en het is altijd fijn om iemand bij je te hebben, voor als de deur een defect slot heeft. 

7. "Waar zijn jullie?"

Je draait je nog maar een keer om of je bent ineens iedereen kwijt. Het is ook zó druk. Met name als je klein bent zie je al niet zoveel. Dat wordt zoeken. Je probeert nog eerst iedereen te appen en te bellen, in de hoop dat iemand opneemt. Maar of ze het berichtje ontvangen is een andere vraag. Met een beetje geluk krijg je misschien een appje binnen met: "Wij staan vooraan links." Succes met zoeken!