4x hobby’s die je helpen te ontspannen

Vrije tijd door Anjali

Wil je wat meer rust nemen? Een nieuwe hobby zou wel eens dé truc kunnen zijn. Eentje die zo leuk is dat je er veel tijd voor vrij wilt maken, en zo ontspannend dat je er heerlijk kalm van wordt.

1. Leer een nieuwe taal

Je kunt er een boekje voor kopen, maar online zijn er ook talloze cursussen om een taal te leren. Het kan heel fijn zijn je hersenen weer op een andere manier te laten werken. Ook zorg je er bij het leren van een nieuwe taal voor dat andere talen ook makkelijker worden. 

2. Schilderen

Met schilderen kun je je emoties uiten in de stijl die jij het fijnst vindt. Wil je een realistisch kunstwerk maken? Dat kan, je bent iets langer bezig maar krijgt wel een heel mooi plaatje ervoor terug. Ook kun je op deze manier je schildertechnieken opkrikken. Toch liever iets abstracts? Ook een optie, op deze manier kun je zonder na te denken de mooiste vormen en kleuren creeëren, zonder dat er iets van je verwacht wordt.

3. Een instrument spelen

Heb je altijd al eens een instrument willen leren bespelen, maar leek het je teveel werk? Dat hoeft niet! Er zijn genoeg instrumenten die makkelijk zijn aan te leren, zoals mondharmonica, ukelele, tamboerijn of piano. Wees niet gelijk bang voor de moeilijke klassieke nummers, maar richt je eerst op je favoriete popliedje. Deze hebben vaak makkelijke akkoorden en tonen, en je zult versteld staan van waar je toe in staat bent!

4. Dansen

Je hoeft hiervoor niet naar een dansstudio, je kunt het ook vanuit huis doen! Dansen is de perfecte sport voor mensen die niet van sport houden, maar wel van muziek. Ook voor de mensen met twee linkervoeten is het een goede optie om vanuit huis een aantal YouTube lesjes te volgen, omdat er neimand op je let en je ongegeneerd je heupen los kunt swingen. Hierbij ontspan je en houd je jezelf in vorm!