Dit zijn de 10 meest populaire muziekgenres

Vrije tijd door Juliët

Heerlijk een muziekje op tijdens het werken, sporten of schoonmaken. We houden er van. Met het volume op 100 dreunt de muziek lekker in onze oren. Maar naar welke muziek luisteren we nou het liefst? Door de jaren heen zijn er heel wat genres zich gaan uitbreiden. Van dance tot metal. Deze top 10 bestaat uit de meest populaire muziekgenres. 

Populaire muziekgenres
 

1. Pop

Het zal je niet verbazen dat pop op nummer één staat. Zoals de naam al zegt staat de afkorting voor 'populair'. Pop is een heel breed genre en kun je eigenlijk niet echt aan een specifieke muziekstroming koppelen. Bij deze muziek is het vaak zo dat er herkenbare melodieën in de nummers zitten die er voor zorgen dat je het nummer vaker wilt horen. 


2. Hip-hop en rap 

Dit zijn twee individuele muziekgenres, maar in veel songs versterken ze elkaar. In de jaren 80 werden deze genres steeds populairder. Tot de dag van vandaag wordt de muziek nog steeds veel geluisterd. Het voordeel van rappen is dat je niet over een hele goede zangstem hoeft te beschikken om te zingen. Ideaal toch?


3. Rock

We will rock you! Als we aan rock denken dan denken we aan Queen. Rock onstond in de jaren 50 en was met name populair in de Verenigde Staten, daarna volgde Groot-Brittannië. Een genre met rauwe randjes. Wereldwijd blijft rock een van de meest beluisterde genres. 


4. Dance en elektronische muziek

Dankzij een tal aan top-dj''s en producers is dit muziekgenre populair geworden. In de jaren 90 waren was dit genre al razend populair. Nu jaren later kunnen de dj's veel kennis en ervaring opdoen van de oude garde. De muziek is niet meer weg te denken tijdens uitgaan of festivals. 


5. Latin

In Zuid-Amerika zullen veel minder Engelstalige songs voorbij horen komen dan bij ons. In dat werelddeel luisteren ze namelijk het meest Spaans of Portugees. Latin kun je in heel veel verschillende subcategorieën onderverdelen. Voor ieder wat wils dus. Ga jij voor traditionele latin muziek of meer voor het moderne reggaeton? 


6. Indie - en alternatieve rock

Indie-rock is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het genre kreeg een steeds populairdere aanpak. In de jaren '90 werd er met name geluisterd naar het subgenre grunge. Bij indie-rock draait het vooral om de afkeer van commerciële muziek en de liefde voor het experimenteren.

 

7. Klassiek

Klassieke muziek mag niet ontbreken in dit lijstje. Dit universele en vaak instrumentele muziekgenre heeft wereldwijd fans. Van jong tot oud. Vooral de eeuwenoude muziekstukken zijn geliefd. Je zou misschien denken dat deze muziek niet veel gemaakt meer wordt, maar toch creeëren muziekvrituouzen nieuwe composities. 

 

8. K-pop

K-pop komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea. Inmiddels is de muziek ook razend populair geworden in Europa. De songs worden met name in het Koreaans gezongen, met af en toe een beetje Engels tussendoor. De videoclips zijn gekleurd en fantasierijk en de sound is over het algemene erg vrolijk. Met name de tieners zijn fan!

 

9. Country

Country muziek is tegenwoordig niet alleen een zanger met een hoed op en een akoestische gitaar. Het genre is door de jaren heen flink gaan groeien en kent heel wat subgenres. Wereldwijd zijn er steeds meer muziekliefhebbers die dol zijn op country. Met name in China is dit muziekgenre explosief gegroeid.

 

10. Metal

Metal is misschien wat minder populair, maar heeft alsnog wel wereldwijd fans zitten. Metal is eigenlijk een sub-genre van rock. Je kunt de muziek herkennen aan de luide, vervormde gitaalklanken met snelle drumritmes. Perfect voor rebellen die zich af willen zetten tegen de hedendaagse maatschappij.