5 leuke uitjes om met vriendinnen te doen

Vrije tijd door Anjali

Er gaat weinig boven een dagje uit met je vriendinnen, maar soms kun je wel eens uitgekeken raken op de standaard uitjes, zoals een terrasje pakken of naar de film gaan. Gelukkig zijn er nog talloze andere leuke vriendinnen uitjes waar je uit kunt kiezen, en wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

1. Organiseer een paint & wine night

Het is leuk om een drankje te doen met vriendinnen, en het is leuk om creatief bezig te zijn. Waarom niet allebei tegelijkertijd? Paint & wine is een uit de VS overgewaaide hype waarbij je schildert onder het genot van een heerlijk glas wijn. Laat jullie creativiteit losgaan, en vergeet niet te proosten!

2. De natuur in

Een dagje of nachtje weg met je beste vriendinnen is altijd een onvergetelijke ervaring. Jullie kunnen samen lekker de tijd nemen, wandelen, ontspannen en avonturen beleven. Maak bijvoorbeeld een boswandeling, geniet van een gezellige maaltijd bij het kampvuur, of klets gezellig bij onder de sterrenhemel. Het is de perfecte manier om te praten, te lachen en vooral nieuwe en leuke herinneringen te maken.

3. Volg een cursus

Jullie weten ongeveer wel van elkaar wat jullie interessant vinden, dus verras elkaar door samen een cursus te volgen! Buiten dat jullie een leuke dag zullen hebben, leer je er ook nog eens veel van. Of het nou gaat om pottenbakken, cocktails maken of paaldansen, kijk en leer!

4. Organiseer een eigen wijnproeverij

Laat iedereen een eigen fles wijn meenemen binnen een bepaald thema, zet wat glazen klaar, bereid wat hapjes, en proeven maar! Schrijf de smaken die je proeft op en probeer de prijs van de fles of wijnsoort te raden. De winnaar wint natuurlijk... wijn!

5. Spelletjesavond

Je kunt een avondje ouderwetse bord- en kaartspelletjes spelen met je beste vriendinnen en gezellig bijkletsen, of naar een speelhal gaan. Maak je vriendinnen hoe dan ook in en kijk wie er het beste tegen hun verlies kunnen. Verzin daarbij je eigen aanvullende regels, zoals dat iemand een shotje moet nemen als diegene verliest met airhockey of als iemand een pion verliest bij mens-erger-je-niet.