Deze wijnsoorten bevatten de minste calorieën

Vrije tijd door Lien

Afvallen en een glas wijn gaan nu niet bepaald hand in hand. In dat geval kan het dan ook handig zijn om je alcoholinname toch een beetje te beperken. Gelukkig kan een glaasje zo nu en dan nog steeds: er bestaan namelijk genoeg wijnen met een laag caloriegehalte.

Wijn met een laag caloriegehalte

Drink je het liefst een glaasje rood? Kies dan voor een van de lichtere varianten. Deze bevatten over het algemeen aanzienlijk minder calorieën, alcohol en suiker - drie dingen waar je er niet te veel van wilt nemen tijdens je dieet. Dus, laat de vollere opties even staan en ruil ze in voor een lichtere.

Wat betreft witte wijnen kies je er het liefst eentje afkomstig uit koelere wijnstreken. Dit omdat de druiven niet hetzelfde niveau qua rijpheid hebben bereikt, dus dat betekent een lager suikergehalte. Met wijnen uit Frankrijk, Italië en Duitsland zit je over het algemeen goed.

Verder zit je met rosé goed wanneer je een droge variant kiest. Kijk ook op het etiket of er geen suikers zijn toegevoegd.

Wil je voor de veiligste optie gaan? Dan kies je voor een champagne of mousserende wijn. Deze bevatten over het algemeen veel minder calorieën in vergelijking met andere soorten. Net als bij rosé geldt dat je ook hierbij het best voor een droge variant gaat.

Ook interessant: verschillende soorten hoofdpijn en de oorzaken ervan