Dit is de perfecte cocktail voor jou, op basis van je sterrenbeeld

Vrije tijd door Maya Luz

Wie houdt er nou niet van een lekkere cocktail. Er zijn er zo ontzettend veel, dat het soms moeilijk is om er eentje te kiezen. Wij helpen je graag met je nieuwe favoriete cocktail ontdekken. Dit is de perfecte cocktail voor jou, op basis van je sterrenbeeld.

Lees ook: Dit zijn de meest populaire cocktails

Ram: Old Fashioned

De Old Fashioned is de populairste cocktail ter wereld. Dit maakt het de perfecte cocktail voor een Ram. De bourbon, bitters en suiker gaan perfect samen met de uitgesproken persoonlijkheid van een Ram. En dat terwijl de citrus in de cocktail goed samengaat met hun fanatieke en energieke kant.

Stier: Manhattan

Stier is een aardeteken, dit vraagt om een cocktail met een muskusachtige ondertoon. Dit sterrenbeeld geniet van het beste van het beste dat de wereld te bieden heeft en geniet van ieder moment. De Manhatten bevat vermout, whiskey en bitters. Dit drankje is ongetwijfeld een favoriet van iedere Stier.

Tweelingen: Margarita

Bij een speels sterrenbeeld hoort een speelse cocktail. Deze cocktail heeft een zoete en een zoute kant, maar ook iets bitters en iets zuurs. Deze cocktail biedt dus voor ieder wat wils. Dit is perfect voor een Tweelingen die nog weleens moeite heeft met kiezen!

Kreeft: Mojito

Kreeft is een waterteken, hierdoor is een klassieke mojito een perfecte match voor dit sterrenbeeld. Kreeften luisteren naar hun intuïtie en zijn spirituele mensen. Ze kunnen daarnaast de verse munt in deze cocktail zeker waarderen.

Leeuw: Espresso Martini

Leeuwen stelen graag de show. Daarom gaan ze ook graag voor een extravagante cocktail, zoals de espresso martini. De koffie likeur en de espresso gaan goed samen met de energieke vibe van de Leeuw, terwijl de vodka zelfvertrouwen uitstraalt. Deze cocktail is gewoon gemaakt voor de Leeuw!

Maagd: Gin en Tonic

Simpel, direct en no-nonsense, dat is hoe je een Maagd het beste kunt omschrijven. Daarom is hun perfecte cocktail een gin en tonic. Maagd is een aardeteken. Een goede gin is vaak gemaakt van een mix van tarwe, rogge en gerst. Dit maakt het de perfecte match voor dit sterrenbeeld.

Weegschaal: Aperol Spritz

De weegschaal staat voor balans. Voor het sterrenbeeld Weegschaal is de perfecte cocktail daarom ook een cocktail met de ideale balans tussen licht en bruisend. De Weegschaal gaat goed samen met de aperol spritz: een mix tussen Aperol, bruiswater en prosecco.

Schorpioen: Bloody Mary

Een Bloody Mary is een cocktail waar je echt van moet houden. Het lijkt misschien intimiderend van de buitenkant, maar als je er eenmaal aan begint kun je niet meer stoppen. Dit maakt het de perfecte cocktail voor een Schorpioen: intimiderend en mysterieus van buiten, en zacht en gevoelig van binnen.

Boogschutter: Negroni

Een Boogschutter is altijd op zoek naar avontuur. Dit sterrenbeeld is een goede match voor een klassieke Negroni, een cocktail die is ontstaan in Italië. De bedenker van deze cocktail bestelde altijd een Americano, maar vroeg om deze iets sterker te maken. Zo is de Negroni geboren. Dit is dus de ideale cocktail voor iemand die niet bang is om een risico te nemen.

Steenbok: Martini

Steenbokken zijn erg direct, net als Maagden. Je weet altijd precies wat je kunt verwachten van een Steenbok. Ditzelfde geldt bij een Martini. Deze cocktail is simpel maar effectief en helpt iedere overwerkte Steenbok met eindelijk even relaxen.

Waterman: Caipirinha

We konden de bijzondere en unieke Waterman natuurlijk geen simpele cocktail geven. Deze unieke cocktail heeft zowel zoete als zure elementen. Dit past precies bij de eigenzinnige Waterman die ontzettend lief is, maar ook lekker eigenwijs.

Vissen: Mint Julep

Tot slot hebben we de Mint Julep voor de dromerige Vissen. De Mint Julep is ooit ontstaan als een medicijn tegen buikpijn. Niet veel later werd het drankje populair vanwege zijn verfrissende smaak. Deze cocktail is de perfecte match voor een Vissen, met of zonder de helende gaven.

Lees ook: Aha! Daarom eten we massaal paaseieren met Pasen