Dit zijn de meest populaire cocktails

Vrije tijd door Juliët

Van de klassieke Margarita tot de Pornstar Martini. Cocktails zijn mega populair. Het ziet er niet alleen trendy uit, maar het smaakt ook nog eens fantastisch. Het is te verleidelijk om niet te nemen. Ondanks dat er ontzettend veel cocktails bestaan, zijn er paar klassiekers die populair blijven. De lekkerste voor dit jaar hebben wij voor je uitgezocht.

 

Cocktails
 

1. Pornstar Martini

Deze cocktail kennen we vast allemaal wel. Hij is te herkennen aan de drijvende passievrucht in het glas. De Pornstar Martini is en blijft mega populair. Deze cocktail wordt gemaakt met onder andere vodka, passievruchtlikeur en limoensap. Een hele zoete en fruitige cocktail en is heel eenvoudig te maken.

Ingrediënten:

  • 50 ml vodka
  • 20 ml passievruchtlikeur zoals Passoã
  • 20 ml limoensap
  • 15 ml grenadine
  • Stuk passievrucht voor de garnering
  • IJsblokjes
     

Bereidingswijze

  1. In de cocktailshaker voeg je de vodka, passievruchtlikeur, limoensap, grenadine en ijslbokjes toe.
  2. Schudden met die cocktailshaker. Doe dit tot deze bevroren is aan de buitenkant.
  3. Het mengsel giet je door een fijne zeef in een martiniglas.
  4. In een shotglaasje schenk je prosecco. Deze serveer je erbij.
  5. Voor de garnering halveer je een passievrucht. Serveren maar.


Old Fashioned

Deze klassieke cocktail bestaat meestal uit bourbon of whisky, suiker, een scheutje water en Angostura-bitters. Met een schijfje sinaasappel een keer garneer je de cocktail. Vooral onder de whiskeyliefhebbers is deze robuuster cocktail populair.

 

Ingrediënten

  • 1 suikerklontje of suikersiroop
  • 2-3 scheutjes Angostura-bitters
  • 60 ml bourbon of whisky
  • 1 sinaasappelschil
  • 1 kers
  • IJsblokjes

 

Bereidingswijze

  1. Op de bodem van een Old Fashioned glas plaatsje een suikerklontje. Eventueel kun je ook suikersiroop gebruiken.
  2. Voor het oplossen van suiker, voeg je de Angostura-bitters toe en een scheutje water. Roer net zo lang tot de suiker is opgelost.
  3. De volgende stap is het toevoegen van bourbon of whisky en roer dit voorzichtig om.
  4. Voeg nu enkele ijsblokjes toe en roer voorzichtig om.
  5. Knijp een sinaasappelschil boven het glas uit en voeg deze later toe aan de cocktail. Zo komen de etherische oliën vrij.
  6. Ter decoratie gebruiken we een kers en dan is de cocktail klaar om geserveerd te worden.


Daiquiri

Als je houdt van een verfrissende cocktail dan moet je gaan voor de Daiquiri. Deze bestaat uit rum, limoensap en suiker. Heel eenvoudig te maken, maar extra lekker vooral in de zomer. Er zijn vele varianten van de Daiquiri te maken, waaronder aardbei of grapefruit. Vandaag gaan we voor de klassieker.

 

Ingrediënten

  • 60 ml witte rum
  • 30 ml limoensap
  • 1 eetlepel suiker
  • Limoenschil voor de garnering
  • IJsblokjes

 

Bereidingswijze

  1. Alle ingrediënten mogen in de cocktailshaker. Voeg de rum, limoensap en suiker toe.
  2. Voeg het ijs toe en schud de cocktailshaker goed totdat het mengsel koud is.
  3. Giet door een fijne zeef het mengsel in een martiniglas
  4. Voor de garnering gebruik je een stukje limoenschil. Serveren maar!

 

Cosmopolitan

Deze klassieke cocktail is heerlijk zoetzuur van smaak en kenmerkend door zijn roze kleur. De Cosmopolitan bestaat uit wodka, cranberrysap, limoensap en Triple Sec. Voor variatie kun je ook eens gaan voor granaatappelsap. De cocktail is vooral bekend geworden door de tv-serie “Seks and the City”. Heerlijk voor een avondje uit.

 

Ingrediënten

  • 45 ml wodka
  • 30 ml cranberrysap
  • 15 ml Cointreau of Triple Sec
  • 15 ml limoensap
  • Limoenschil of sinaasappelschil voor de garnering
  • IJsblokjes

 

Bereidingswijze

  1. In de cocktailshaker voeg je de wodka, Cointreau of Triple Sec, cranberrysap en limoensap toe.
  2. Voeg het ijs toe en dan is het tijd om te schudden met die cocktailshaker. Doe dit net zo lang totdat het mengsel koud is.
  3. Het mengsel kan nu door een fijne zeef in het martiniglas worden gegoten.
  4. Voor de garnering gebruiken we de limoen- of sinaasappelschil.