Dit zijn de leukste spelletjes om te spelen met je vrienden om ze beter te leren kennen

Vrije tijd door Maya Luz

Spelletjesavonden met vrienden zijn ontzettend gezellig. Je hebt vriendelijke competitie, snacks, drankjes en de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Als je nieuw bent in een vriendengroep of als je nieuwe vrienden hebt gemaakt, kan dit laatste vooral erg waardevol zijn. Dit zijn de leukste spelletjes om te spelen met je vrienden om ze beter te leren kennen.

Lees ook: Dit zijn de meest populaire cocktails

Never have I ever

Voor het eerste spel beginnen we bij een klassieker. Never have I ever is een drankspelletje waarbij je situaties aan elkaar voorlegt. Als iemand de genoemde situatie heeft meegemaakt, moeten ze drinken. Door dit spelletje te spelen kun je veel dingen leren over je vrienden en je kunt zelf bepalen waar de vragen over gaan. Door middel van dit spel krijg je ongetwijfeld de meest hilarische en opmerkelijke verhalen te horen en leer je elkaar net iets beter kennen.

For the girls

For the girls is het ideale kaartspelletje om mee te nemen naar je volgende girls night in. Bij dit spelletje heb je kaarten in vijf verschillende kleuren. Iedere speler moet dobbelen om te bepalen welke kleur kaart ze mogen pakken. Op de kaartjes staan vragen, uitdagingen en stellingen. Door middel van deze kaartjes leren jullie elkaar beter kennen en kunnen jullie lachen om de hilarische stellingen op de kaartjes. Dit spel is vooral leuk voor vriendengroepjes die elkaar al wel een tijdje kennen. Met For the girls krijg je niet per se diepgang, maar wel een hoop gegiechel!

We're not really strangers

Als je op zoek bent naar een manier om je vrienden op een diepere manier te leren kennen, is dit kaartspel ideaal voor jou. Je kunt We're not really strangers één op één spelen of in een groep. De kaarten stellen de spelers vragen die ze moeten beantwoorden over zichzelf of over de andere spelers. De kaarten zijn er in drie niveau's, ieder niveau biedt meer diepgang. Een waarschuwing geven we je bij dit spel: de kans is groot dat dit emoties op gaat roepen.

Shit happens

Voor de vriendinnen die vooral op zoek zijn naar een grappig spel, is er Shit happens. Bij dit spelletje krijg je vervelende scenario's te zien op kaartjes. Al deze scenario's krijgen een score op een schaal van nul tot honderd. Honderd is het ergste dat je ooit kan overkomen en nul is vervelend maar niet het einde van de wereld. Aan de spelers is het de taak om de kaarten op de juiste volgorde te leggen. Je leert elkaar tijdens dit spel beter kennen doordat je leert wat de ander nou echt vreselijk vindt. Hebben ze bijvoorbeeld een angst voor spinnen waar je nog niets van wist, of hebben ze een hekel aan hoogtes. Dit spel lokt ongetwijfeld grappige disucssies uit en bezorgd jou en je vrienden een gezellige avond.

Lees ook: Perfect uitje met vriendinnen: alles kort en klein slaan in rage rooms