Komen klaptelefoontjes terug? Dit is hoe ze tegenwoordig van pas komen

Vrije tijd door Maya Luz

Als je geboren bent voor het jaar 2000 ken je ze vast nog wel: de klaptelefoontjes. De voorganger van onze geliefde smartphone gebruiken we al een hele tijd niet meer. Toch maakt deze vintage gadget weer een comeback en wel met een specifiek doel. Dit is hoe old school klaptelefoontjes tegenwoordig weer van pas komen.

Lees ook: Gym anxiety? Probeer dan deze ‘shy girl’ work-out van Tiktok

De comeback van de klaptelefoon

Eind vorig jaar ging er een video viral op Tiktok van een meisje dat anno 2022 een klaptelefoon gebruikte. Volgens haar is het een accessoire die iedereen moet hebben. Het is volgens haar namelijk ideaal om een klaptelefoon bij je te hebben tijdens het uitgaan. In het nachtleven zijn er een aantal dingen die regelmatig voorkomen die je avond kunnen verpesten. Bijvoorbeeld je ex appen of simpelweg afgeleid worden door sociale media. Een klaptelefoon gebruiken tijdens het uitgaan kan deze problemen verhelpen. De maker van de video moedigt dan ook mensen aan om het zelf te proberen en een klaptelefoon aan te schaffen. En het slaat aan!

@skzzolno Replying to @saraahhhyo literally everyone needs a flip phone in their life #BRINGBACKFLIPPHONES #college #goingout #collegelifehack #flipphone #y2kaesthetic ♬ original sound - skzzolno

Generatie Z en Y2K

De comeback van de klaptelefoon sluit mooi aan op de Y2K trends die we veel terugzien in de mode op dit moment. Daarnaast slaat de trend ook aan omdat generatie Z zich steeds meer bewust wordt van de invloed die sociale media en technologie op ons leven hebben. Volgens de maker van de originele video helpt de klaptelefoon bij het leven in het moment. Je wordt niet constant afgeleid door meldingen en je komt niet in de verleiding om die ene hook up nog eens te appen. Daarnaast zijn de foto's en video's die je kunt maken met deze telefoons erg goed, als we de maker van de video mogen geloven.

Moet je een klaptelefoon hebben?

Er zitten verschillende voordelen aan meedoen met deze nieuwe trend. Ten eerste is het inderdaad zo dat je met deze telefoon meer van het moment kan genieten. Je bent tenslotte niet geneigd om je appjes te checken, want dat kan op een klaptelefoon natuurlijk niet. Daarnaast kun je de telefoon ook leuk versieren met steentjes en stickertjes! Net zoals vroeger. Wel moet je rekening houden met het feit dat een klaptelefoon hebben duurder is dan wat de aanschaf van de telefoon kost. Je bent bijvoorbeeld ook nog geld kwijt aan een abonnement of, het voor veel mensen nostalgische, beltegoed. Zie jij het niet helemaal zitten om deze investering te maken? Dan kan je er ook voor kiezen om je telefoon op vliegtuigstand te zetten tijdens het uitgaan. Hem thuis laten raden we wel af, aangezien je bereikbaar moet blijven in noodgevallen. Maar al met al is deze trend zeker leuk om aan mee te doen! Voor je het weet voelt uitgaan weer echt net zoals in 2006. 

via GIPHY

Lees ook: Dit is waarom je Instagram Stories precies in die volgorde te zien krijgt