Gym anxiety? Probeer dan deze ‘shy girl’ work-out van Tiktok

Sport & gezondheid door Maya Luz

Als beginner in de sportschool is alles soms vrij intimiderend. Er zijn veel gevorderde sporters om je heen en daardoor voel jij je misschien een beetje onhandig. Wil jij graag een full body work-out doen zonder dat je te veel dingen uit hoeft te vogelen? Probeer dan eens deze shy girl work-out van Tiktok.

Lees ook: Zo stel jij jouw ideale sportplaylist samen

Dit is de shy girl work-out

Als je deze work-out uit wil voeren, kun je een rustig plekje opzoeken in de sportschool. Je hebt hiervoor alleen een matje en gewichten nodig, dumbells om specifiek te zijn. Leg het matje neer en pak twee dumbells met een gewicht dat voor jou comfortabel voelt. Het is absoluut niet erg om met een laag gewicht te beginnen, we beginnen allemaal ergens! Dit is hoe jij de work-out stap voor stap uitvoert.

Lunges

De eerste oefening van deze work-out zijn lunges. Je zet je ene been voor de andere en zakt door je knieën totdat je knie van het achterste been de grond raakt. Zorg ervoor dat je rug recht blijft en dat je je balans houdt. Als je moeite hebt met de balans kun je naast de muur staan om jezelf vast te houden. Laat dan de gewichten even achterwegen. Je hoeft hiervoor niet steeds van been te wisselen. Je herhaalt de oefening acht keer per been. Als je acht herhalingen hebt gedaan met beide benen, heb je een set. Van deze oefening doe je drie sets.

Bicep curls

Nu gaan we door naar een oefening voor je bovenlichaam. Pak de twee gewichten onderhands vast en zet je voeten naast elkaar. Beweeg vervolgens je onderarmen naar je borst toe. Hou je bovenarmen recht langs je lichaam. Probeer bij deze oefening echt alleen je onderarmen te bewegen om de oefening zo goed mogelijk uit te voeren. Hiervan doe je drie sets van tien herhalingen.

Squats

Voor deze oefening leg je de gewichten op je schouders. Met de gewichten op je schouders ga je vervolgens squats doen. Mocht dit te zwaar zijn, dan kun je de gewichten voor deze oefening even wegleggen. Hiervan doe je drie sets van tien herhalingen.

Shoulder press

De volgende oefening is een shoulder press. Hierbij ga je je gewichten boven je hoofd tillen. Hou je gewichten vast en breng je bovenarmen omhoog zodat ze in een rechte lijn lopen met je schouders. Hou je ellebogen in een hoek van negentig graden. Til vervolgens de gewichten tot boven je hoofd zodat je armen volledig gestrekt zijn, breng vervolgens weer je arm terug naar de beginpositie. Deze beweging herhaal je weer tien keer voor drie setjes.

Plank

Plankjes zijn een oefening die goed is voor je hele lichaam. Voor deze work-out kun je je hele lichaam trainen door drie plankjes te doen. Doe de plankjes zo lang als je kunt en hou steeds een korte pauze tussen de planks in.

Glute bridge

De laatste oefening is goed voor je billen. Ga voor deze oefening op je rug liggen en pak een van je gewichten. Deze leg je op je heupen. Zet je voeten dichtbij je lichaam en beweeg op en neer met je heupen. Beweeg omhoog totdat je knieën in een hoek van negentig graden staan en beweeg daarna weer rustig naar beneden. Herhaal dit weer voor drie setjes van tien herhalingen.

Wil jij graag zien hoe je deze oefeningen moet uitvoeren? Bekijk dan hier de hele work-out.

@nataleebfitness ultimate shy girl workout🫶🏾 #fyp #gymgirl ♬ original sound - nataleebfitness

Lees ook: Meer sporten? 9x de leukste teamsporten