Meer sporten? 9x de leukste teamsporten

Sport & gezondheid door Maya Luz

Wil jij dit jaar meer sporten? Dan zijn er een hoop leuke activiteiten die je kunt doen. Maar veel sporten zijn individueel. En soms is het juist leuk om samen met anderen te sporten. Dit zijn de leukste teamsporten om uit te proberen.

Lees ook: Meer water drinken? Deze tips maken het makkelijker

1. Voetbal

Voetbal is de populairste sport in Nederland. En dat is ook niet zo gek. Het is een sport waarbij je veel in beweging bent en waarbij je erg afhankelijk bent van je team. Als je wil sporten en connecties wil maken met anderen, is voetbal een perfecte optie. Daarnaast kun je misschien een paar mannen inmaken wanneer ze zeggen dat voetbal een mannensport is, wat altijd een leuk extraatje is.

2. Hockey

Hockey is ook een erg populaire sport in Nederland. Net als bij voetbal ben je veel in beweging en ben in veel bezig met je team. Maar in plaats van veel voetenwerk, ben je met hockey juist meer met je handen aan het werk.

3. Basketbal

Als je op zoek bent naar een sport met een wat kleiner team, zit je bij basketbal goed. De teams bestaan hierbij uit vijf personen. Basketbal is erg goed voor je conditie maar ook voor je kracht, wendbaarheid en je snelheid. En uiteraard je hand-oog coördinatie.

4. Volleybal

Volleybal wordt vaak gezien als een zomerse sport. Het wordt uiteraard vaak op het strand gespeeld. Maar volleyballen kun je het hele jaar door doen. Deze sport is perfect voor als je geen enorme liefhebber bent van rennen. Er zijn meerdere variaties op het originele volleybal, waaronder minivolleybal, zitvolleybal en beach volleybal.

5. Handbal

Handbal speel je met een team van zeven spelers. Je kunt het spelen op een veld of in een zaal. De belangrijkste regels bij dit spel zijn dat je de bal niet met je voeten of benen aan mag raken en dat je maar drie passen mag zetten als je de bal in handen hebt. Dit spel is dus niet alleen goed voor je lichaam, maar je bent ook constant na aan het denken over je volgende stap.

6. IJshockey

Eerder hadden we het al even over hockey, maar dit spel kun je natuurlijk ook op het ijs spelen. IJshockey is nog niet per se een populaire sport in Nederland. Wat gek is als je je bedenkt dat Nederlanders zo dol zijn op schaatsen. Misschien maak jij deze sport wel een nieuwe trend!

7.Honkbal

Honkbal is alles behalve een simpele sport. Dit spel kent verschillende posities en vele regels die het voor zowel de kijker als de speler erg vermakelijk maakt. Daarnaast is deze sport een aanrader voor mensen die nog een beetje moeten uitvinden waar hun talenten liggen. Ben jij een betere werper? Of ben jij juist goed in homeruns slaan?

8. Rugby

Voor alle stoeren vrouwen voegen we graag rugdy toe aan dit lijstje. Deze sport staat bekend om de brute kracht die je ervoor nodig hebt. Als jij echt naar lichamelijke uitdaging op zoek bent, is rugby the place to be!

9. Waterpolo

Last but not least hebben we een sport voor de waterratten onder ons. Deze sport is de perfecte optie voor wie graag zwemt maar ook op zoek is naar de spanning die je haalt uit een teamsport. Van deze sport krijg je ongetwijfeld sterke armen en benen!

Lees ook: Loop je wel recht? Dit is hoe je erachter komt en hoe je het kunt herstellen