Peter (23) wil geen 'dikkertje' als vriendin: "niet politiek correct"

Media door Elsemieke

Het programma Lang Leve De Liefde zorgt voor bijzondere tv. Niet altijd zijn de kandidaten blij met elkaar en soms zelfs ronduit teleurgesteld over de match. In de nieuwste aflevering is Peter in ieder geval zeker van wat hij NIET wil.

Peter (23) wil geen "dikkertje" als vriendin

De 23-jarige Peter uit Groningen is supermarkt-afdelingsmanager groente en fruit. Ook heeft hij duidelijke voorkeuren voor zowel het innerlijk als het uiterlijk van zijn toekomstige vriendin.“Ik zeg dat ik nooit een type heb, maar verzorgd vind ik wel belangrijk. Niet in de zin dat ze twee uur aan de make-up zit, maar een simpel mascaraatje vind ik ook voldoende”, begint Peter zijn monoloog. Ook moet zij kleiner zijn dan hijzelf. Over haar lichaamsgewicht heeft hij ook nog wel wat te zeggen. “Het is misschien niet helemaal politiek correct, maar ik hoef geen dikkerdje.”

Lang Leve De Liefde-Owen niet gediend van 'oerwoud' daar beneden: "dan hoeft het niet"

Vader op de boot

De 21-jarige Sanne werkt als salesmanager, komt uit Leeuwarden en zij is dus de date van Peter. Het lijkt in eerste instantie goed te klikken tussen de twee, maar wanneer Peter uitlegt dat hij geen winterpersoon is en veel meer van de zon houdt, valt de mond van Sanne open. “In de zomer gaan we ook vaker varen, we hebben een eigen boot. En hengeltjes mee", licht Peter toe.

Lang Leve De Liefde-Audrey beledigt Sijbrand: "hou niet van dikke mannen"