Jeugdsentiment: ken jij deze series nog?

Vrije tijd door Juliët

Je kent het vast nog wel. Je kwam na een lange dag school eindelijk thuis. Na al dat rekenen en lezen vond je niks fijner dan eventjes te chillen. Kruipend op de bank voor de tv. Het liefst keek je naar Totally Spies of Zoey 101. Maar dit was nog niet eens alles. Ken jij deze series nog?  

Series

1. Huis Anubis

Met deze serie moesten we gewoon beginnen, want wij denken dat iedereen deze wel kent. De serie is zelfs nog steeds te zien op Videoland.  Het Huis Anubis draait om een oud internaat waar een aantal jongeren samenwonen onder leiding van conciërge Victor. Je weet wel die brompot. Er komt een nieuwe bewoner bij en dit is Nienke. Zij ontdekt dat het huis een bijzondere geschiedenis heeft en een mysterie verborgen houdt. Niemand weet hier verder wat vanaf. Welke geheimen moeten worden ontrafeld?

2.  Totally spies

Ken jij Sam, Clover en Alex nog? De vriendinnen die in het geheim spionnen zijn. De meiden werken voor WOOHP. En doen er alles aan om de wereld te redden. Met behulp van de meest gave gadgets als een laser-haardroger of schoenen waarmee je op het plafond kan lopen, staan de heldinnen klaar. Welke spion wilde jij altijd zijn?

 

 

3. Winx

Vroeger keken we naar de cartoon variant en nu kunnen we al kijken naar real life.  De Winx Club bestaat uit de zes feeën Bloom, Stella, Flora, Layla, Tecna en Musa. Ze leven in een magisch koninkrijk met goede feeën, kwaadaardige heksen en stoere helden. Met maar liefst acht seizoenen en 208 afleveringen was dit toch wel een hele favoriete serie op Nickelodeon.  


4. Victorious

Make it shine! Je weet wel de songtekst van Victorious. Wij kunnen hem nog helemaal meezingen. Victorious gaat over het leven van de 16-jarige Tori Vega. Ze krijgt een uitnodiging voor de ‘Hollywood Arts’ school en dit is de beste school in Amerika als het gaat om podiumkunsten. Van Robbie Shapiro met zijn pratende pop tot Mr. Sikowitz met zijn kokosnoot. We hebben alles voorbij zien komen.


5. ICarly

Leave It All To Me! Deze titelsong hoorde je al van meters afstand uit de boxen van de televisie komen. ICarly wilde je hoe dan ook niet missen. Tiener Calry maakte haar eigen internetshow samen met haar vrienden Freddy, Sam en Gibby. De show werd opgenomen in een zelfgebouwde studio in het appartement van broer Spencer. Wat maakten deze tieners toch wat mee.

 


6. Zoey 101

Wist je dat hoofdrolspeelster Zoey het zusje van zangeres Britney Spears is? Ja je leest het goed. Misschien wist je dit allang, maar we konden het niet laten om het niet te zeggen. In Zoey 101 begint Zoey op een voormalig jongens-kostschool. Ze start met volle moed. Wat zal haar allemaal te wachten staan?  Nog iets leuks. Zoey 101 komt terug, maar in een film. We kunnen weer volop genieten van alle avonturen.    

 

7. H20: Just Add Water

Claire Holt en Phoebe Tonkin speelden ooit al samen in de Vampire diaries en the Originals. Maar eigenlijk kennen we deze meiden van de serie H2O. Hierin speelden ze samen met Cariba Heine tienermeiden die ontdekken dat er een magische onderwatergrot bestaat op het eiland. Samen maken ze een magische transformatie door. Ze veranderen namelijk alle drie in een zeemeermin. Hoe dan? Waarschijnlijk probeerde je vroeger in het zwembad een zeemeermin na te doen. Wij in ieder geval wel.